Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μόνο η Χρυσή Αυγή φοβίζει τους δυνάστες της Ελλάδας!


Μόνο η Χρυσή Αυγή φοβίζει τους δυνάστες της Ελλάδας!

Τι έχουν απαιτήσει στο παρελθόν οι δανειστές μας, προκειμένου να εγκρίνουν τις δόσεις; Το μεν πρώτο απαιτούμενο, φυσικά, είναι τα απαραίτητα μέτρα στην Ελληνική Οικονομία. Σε αυτόν τον τομέα βεβαίως οι κυβερνώντες μας κάνουν μια «θαυμάσια» δουλειά, αφού στενάζει κάτω από αυτά τα μέτρα ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ούτε στον Σόιμπλε, ούτε στην Μέρκελ, ούτε στην Λαγκάρντ ότι πιο γρήγορα ή, για να το θέσουμε καλύτερα, πιο βίαια δεν θα μπορούσε να προωθηθεί η φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Οπότε λογικό και επόμενο, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη λογική κυβερνώντων και διεθνών επικυρίαρχων, να αισθάνονται πλήρως καλυμμένοι και ικανοποιημένοι οι «δανειστές». Το δεύτερο απαιτούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα. Ενδεικτικά αξίζει να θυμίσουμε ότι με φόντο τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες είχαν παγώσει οι διαδικασίες απόδοσης των δόσεων, και οι διεθνείς τοκογλύφοι περίμεναν εναγωνίως τα   αποτελέσματα των εκλογών.

Η είδηση τώρα: Συνεδρίασε σήμερα στις 17:00 το Δ.Σ. του ΔΝΤ προκειμένου να εγκριθεί η δόση, ύψους 3,3 δισ. του Φεβρουαρίου, ενώ όπως αναφέρεται από τα σχετικά δημοσιεύματα από πλευράς Eurogroup έχει ήδη εγκριθεί η αντίστοιχη δόση ύψους 9,2 δισ. Οι επικεφαλής της τρόικας ήδη έχουν αρχίσει και συζητάνε για την δόση ύψους 6 δισ. του Απριλίου, για την οποία θέτουν ως προϋπόθεση τον έλεγχο που θα κάνουν τον Μάρτιο.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι μέχρι και τον Απρίλιο πληρούνται οι δύο προϋποθέσεις που προαναφέραμε, δηλαδή τα μέτρα και η πολιτική σταθερότητα. Αυτό με δεδομένο το ότι και πάλι οι τροϊκανοί θα διατάξουν νέα μέτρα, δείχνει  ότι η εξαγγελία και η βεβαιότητα Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, είναι βέβαιο ότι θα διαψευστούν πανηγυρικά. Αυτό, όμως, είναι το προφανές και δεν αποτελεί θέμα συζήτησης ή ενδιαφέροντος. Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι η βεβαιότητα τους για την ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, στο εγγύς μέλλον.

Την ώρα που οι δέκτες των τηλεοράσεων μας πλημμυρίζουν από τρομοκρατία, οι διεθνείς επικυρίαρχοι προβλέπουν πολιτική σταθερότητα, όσον αφορά τουλάχιστον την συνέχιση του προγράμματος – πειράματος στην Ελλάδα. Το «περίεργο» της εν λόγω είδησης, με βάση βέβαια τα δημοσκοπικά δεδομένα, είναι ότι η συγκεκριμένη είδηση έρχεται αμέσως μετά την συνάντηση του Τσίπρα με τον Σόιμπλε. Οπότε δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Το ένα ενδεχόμενο είναι  οι διεθνείς τοκογλύφοι να έχουν άλλα δεδομένα για την πολιτική ζωή του τόπου και η δημοσκοπική δύναμη του Τσίπρα υπάρχει μόνο και μόνο για να ενισχύει το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ότι στην συνάντηση Τσίπρα με Σόιμπλε υπήρξε ευρύτερη συμφωνία πέραν του κοινού «αντιφασιστικού» αγώνα εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ή αυτό ή αν η συμφωνία περιορίστηκε στην Χρυσή Αυγή, αυτό σημαίνει ότι ο μόνος πραγματικός φόβος των διεθνών τοκογλύφων είναι η Χρυσή Αυγή. 

http://cretanpatriot.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ