Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ούτε ένας Έλληνας δεν εργάζεται στην συγκομιδή των πορτοκαλιών


  Στο κορύφωση της η συγκομιδή πορτοκαλιών στον Αργολικό κάμπο ενώ η τιμή παραγωγού φέτος ξεκίνησε σε λίγο υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι. Οι παραγωγοί ελπίζουν ότι θα συνεχιστεί η σχετικά καλή πορεία των τιμών με 18 λεπτά το κιλό στα Μέρλιν.

Καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά εξελίσσεται η αγορά για το ελληνικό πορτοκάλι οι τιμές του οποίου κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα από το 2012 ενώ ικανοποιητικά εξελίσσονται και οι εξαγωγές.
 Η φετινή συγκομιδή αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι (910.000 τόνους) παρά τις ζημιές που έχουν σημειωθεί στην Αργολίδα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή οι τιμές παραγωγού για τα πορτοκάλια ποικιλίας Μέρλιν ήταν πολύ χαμηλότερα κάτω από 10 λεπτά/κιλό. Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές της συγκομιδής (το Νοέμβριο) η τιμή παραγωγού για τα πρώτα πορτοκάλια έφτανε τα 35 λεπτά/κιλό.
Πάντως παρόλο την μεγάλη κρίση στην Ελλάδα και την ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους, τα χωράφια είναι γεμάτα από αλλοδαπούς εργάτες κυρίως από την Ρουμανία, Βουλγαρία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία κι άλλες χώρες οι οποίοι άλλοι νόμιμοι κι άλλοι παράνομοι στην Ελλάδα από τις Αρχές Δεκεμβρίου έρχονται στην Αργολίδα για να δουλέψουν στην συγκομιδή του πορτοκαλιού.
Ούτε ένας Έλληνας θα μας πουν οι παραγωγοί δεν έρχεται στην δουλειά, όλα τα συνεργεία είναι από ξένους. Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή Αγίας Τριάδος Μιδέας του δήμου Ναυπλιέων. 
 
 
Υ.Σ .ΓΙΑΤΙ άραγε; Δεν μας λένε τι μεροκάματο δίνουν. Και ακόμα, πότε και με ποιόν τρόπο πληροφορούνται οι αλλοδαποί  και όχι οι Έλληνες για την συγκομιδή; Πιστεύω πώς πολλοί Έλληνες θα θέλανε να εργασθούν  οπουδήποτε.Άρα;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ