Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη

Πρωτιά της Ρωσίας
κι ακολουθεί η Τουρκία
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων
 Δικαιωμάτων δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για το 2012. Από τις υποθέσεις που εκδικάστηκαν τη χρονιά που πέρασε προκύπτει ότι η Ρωσία προέβη στις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεύτερη στον κατάλογο η Τουρκία. Ωστόσο παραβιάσεις έγιναν και από χώρες όπως η Γερμανία, η οποία καταδικάστηκε το 2012 για 11 περιπτώσεις.
Η αστυνομική βία έχει ίδια γεύση παντού
  Η Τουρκία ήρθε δεύτερη στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό υποθέσεων παραβίασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECHR) το 2012, όπως καταγράφηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην επισκόπηση της προηγούμενης χρονιάς.
  «Αρχικά δίνεται η εντύπωση ότι οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμβαίνουν αλλού, στην Αφρική, την Ασία ή τη Λατινική Αμερική». Ωστόσο, σημειώνονται και στη Γερμανία, δήλωσε στη Deutsche Welle ο Βόλφγκανγκ Γκλαντς, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Γερμανία. Όπως παρατηρεί, δεν έχουν μεν την ίδια βαρύτητα συγκριτικά με άλλες χώρες, ωστόσο αποτελούν σαφείς παραβιάσεις των όσων ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR), αποφάνθηκε εναντίον  της Τουρκίας σε 123 υποθέσεις που κατατέθηκαν στο δικαστήριο του Στρασβούργου.
  Η Τουρκία έρχεται δεύτερη με 16.879 υποθέσεις εν εξελίξει, που ισοδυναμούν με το 13.2% των συνολικών υποθέσεων του δικαστηρίου, αμέσως μετά την Ρωσία με 28.593 υποθέσεις  (22% των συνολικών υποθέσεων). Ακολουθούν κατά σειρά, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
  Στις λεπτομερείς πληροφορίες που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Jean Paul Costa, η Τουρκία παραβίασε τουλάχιστον ένα κεφάλαιο της Σύμβασης σε 177 υποθέσεις.
  Στη λίστα με τις δίκες που είχαν τη μεγαλύτερη διάρκεια, η Τουρκία ήρθε πρώτη, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την «βρήκε ένοχη» σε 51 δίκες – αριθμό που αποτελεί το χειρότερο ρεκόρ της ανάμεσα σε 47 χώρες. Επιπλέον, η Άγκυρα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε 37 υποθέσεις που αφορούσαν την ελευθερία και το δικαίωμα στην ασφάλεια, καθώς και σε άλλες 26 που αφορούσαν τη δίκαιη δίκη.

Αστυνομική βία
  Η Διεθνής Αμνηστία της Γερμανίας δέχεται σύμφωνα με τον Β. Γκλαντς πλήθος αναφορών από ανθρώπους που κακοποιήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα. «Έχουμε διαπιστώσει ότι αυτά τα περιστατικά δεν μπορούν να διαλευκανθούν, από τη μία επειδή δεν μπορούν να αναγνωριστούν οι φερόμενοι ως δράστες και από την άλλη επειδή δεν πραγματοποιούνται ανεξάρτητες έρευνες» επισημαίνει ο κ. Γκλαντς.
  Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε να φέρουν όλοι οι αστυνομικοί σαφή διακριτικά στοιχεία της ταυτότητάς τους. Όπως εξηγεί ο Β. Γκλαντς, «δεν χρειάζεται να είναι ταμπελάκια με τα ονόματά τους. Σκεφτόμαστε και τους αστυνομικούς, οι οποίοι πρέπει να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για να προστατευθούν από ενδεχόμενους κινδύνους». Πρέπει ωστόσο, συμπληρώνει, μέσω των διακριτικών στοιχείων να καθίσταται σαφής η ταυτότητα του εκάστοτε αστυνομικού σε ώρα υπηρεσίας.
http://www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ