Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΥΦΩΝΑ ΝΕΩΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ...

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!


«ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Είναι εχθροί της Πατρίδος και το παίζουν σωτήρες. Ετοιμάζονται να πάρουν νέα-εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, που θα τον αποτελειώσουν! Και τα κρύβουν –προς το παρόν- λέγοντας ότι «εάν υλοποιήσουμε επακριβώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα». Πρόκειται περί μίας ακόμη απάτης. Γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, γνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά εξαπατούν ενσυνείδητα τον λαό, ενδιαφερόμενοι πώς θα προστατέψουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των Τραπεζών! Είναι υποτελείς τους.

Και με υπουργικές υπογραφές μάλιστα! Στο τεύχος της 29ης Νοεμβρίου 2012 της «Ε.Ω.» το αποκαλυπτικό-αποκλειστικό ρεπορτάζ μας με τίτλο «ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ», αποδείκνυε του λόγου το αληθές. Διαβάστε εδώ:

 ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!



 

Ξαναθυμίζουμε ένα από τα περιβόητα ΦΕΚ με την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου: «3. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 511, 23 Απριλίου 2010: «...Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.117.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6762 του ίδιου ΦΕΚ επαναλαμβάνεται το παραπάνω άρθρο, ενώ στη σελίδα 6763 του ίδιου ΦΕΚ, διαβάζουμε: «ΙV: Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.500.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6765 το ποσό που θα επιβαρύνει το Δημόσιο ανέρχεται στα 2.300.000.000 !!! Λες και είναι... μαρουλόφυλλα πέφτουν τα δισεκατομμύρια ευρώ κόστη, πάνω στις πλάτες του λαού»! 

 

  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

 

Έδωσαν εγγυήσεις 233 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Τράπεζες, προκειμένου  αυτές να τα διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα επιστραφούν στο Δημόσιο! Οι ίδιοι οι πολιτικοί μας ταγοί (αυτοί που το παίζουν σωτήρες), την ώρα που έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες, προέβλεπαν ότι σε περίπτωση που δεν θα πλήρωναν το χρέος τους, αυτό θα πέσει στις πλάτες του λαού!!!

Οι Τράπεζες έχουν χορηγήσει τις εγγυήσεις του Δημοσίου ως ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ερχόμενο Απρίλιο, ένα ομόλογο αξίας πλέον των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ «σκάει» στα χέρια των τοκογλύφων! Η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να το πληρώσει. Γι’  αυτό το λόγο, κάθε τόσο οι Σαμαράς-Στουρνάρας τσαμπουνάνε «εάν είμαστε απόλυτα συνεπείς και τηρήσουμε με ακρίβεια όσα έχουμε δεσμευτεί, δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα»! Οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί της συμφοράς, θα βγουν -κάποια στιγμή- και θα πουν στον λαό μέσα στην άνοιξη, ότι «υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις και θα πρέπει να πάρουμε μερικά ακόμη μέτρα προκειμένου να μη βγούμε από το ευρώ και να είμαστε συνεπείς στους εταίρους μας. Αλλά θα είναι τα τελευταία μέτρα»!
Ας προετοιμαστεί λοιπόν ο λαός για νέα σφαγή, με την οποία οι ολετήρες θα συντρίψουν μισθούς ( ο στόχος της τρόικας είναι να μας φτάσουν στα επίπεδα των 180 € μηνιαίως), θα κατεδαφίσουν περισσότερο τις συντάξεις και θα αρπάξουν με κατασχέσεις σπίτια, οικόπεδα αγροτεμάχια. Σας το λέμε μετά λόγου γνώσεως και θα το αποκαλύψουμε με λεπτομέρειες εντός των ημερών: η τριμερής κυβέρνηση της συμφοράς έχει ήδη έτοιμα τα νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, τα οποία θα επιβάλει μέχρι τα τέλη Απριλίου, λόγω του περιβόητου ομολόγου των 44 και πλέον δις ευρώ!
Αυτά όμως που θα αποκαλύψουμε, είναι όσα ήδη έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους τα λαμόγια, σε συμπαιγνία με τις τράπεζες, σε βάρος του λαού!
Για μια ακόμη φορά ο λαός είναι το μεγάλο θύμα! Τα δε όργανα των τοκογλύφων, το κρύβουν-προς το παρόν-  επιμελώς.
Α ρε κακόμοιροι συνέλληνες! Για πόσο καιρό ακόμη θα υπομένουμε την απάτη; 

ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Από τους 330 της βουλής, μέχρι στιγμής μόνο ο Β. Καπερνάρος , κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αποκάλυψε το σκάνδαλο που συντελείται σε βάρος του λαού, με επερώτηση που κατέθεσε στις 30/8/2012. Σε αυτήν βέβαια αναφέρεται σε ένα μόνο μέρος ων εγγυήσεων του Δημοσίου προς τις τράπεζες και συγκεκριμένα σε ποσό 23 δις ευρώ. Ο κ. Καπερνάρος, αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:
«…το Ελληνικό Δημόσιο παρέσχε εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ , τα οποία έπρεπε να διατεθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  αλλά και για χορήγηση στεγαστικών δανείων , με σκοπό την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.
Για τις εγγυήσεις αυτές τα πιστωτικά ιδρύματα έλαβαν ομόλογα  του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία εν συνεχεία έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και έλαβαν αντιστοίχως δάνειο με επιτόκιο 1%. Τα ομόλογα αυτά είχαν maximum τριετή διάρκεια.  Με την λήξη των ομολόγων, τα πιστωτικά ιδρύματα όφειλαν να εξοφλήσουν τα δικά τους δάνεια στην Ε.Κ.Τ.  να αναλάβουν τα ομόλογα και να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε αυτά να κυρωθούν.
Για τα ανωτέρω ομόλογα-σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του νόμου (άρθρο 2 §1)-έπρεπε τα πιστωτικά ιδρύματα να έχουν δώσει προμήθεια ή και επαρκείς κατά την κρίση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, εξασφαλίσεις», με δεδομένο ότι ο εγγυητής του δανεισμού των Τραπεζών από το Ε.Κ.Τ. ήταν το Ελληνικό Δημόσιο.  
Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
-- Έλαβε το ελληνικό Δημόσιο προμήθεια ή επαρκείς εξασφαλίσεις και μάλιστα, με ευθύνη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, από τα πιστωτικά ιδρύματα έναντι των εγγυήσεων που τους χορήγησε; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές, εάν όχι , γιατί όχι;
-- Πόση ήταν η προμήθεια; Την κατέβαλαν τα πιστωτικά ιδρύματα και πώς αποδεικνύεται αυτό;
-- Ποια ήταν τα πλήρη στοιχεία των επίμαχων ομολόγων;
-- Σε ποια ακριβώς ημερομηνία έληγαν τα επίμαχα ομόλογα μέσα στο 2012 αφού ήταν τριετή και θα είχαν εκδοθεί από 09/12/2008 έως και 31/12/2009 όπως ο νόμος αναφέρει; Πότε ακριβώς έληξαν ή λήγουν τα συγκεκριμένα ομόλογα;
-- Έχουν επιστρέψει τα πιστωτικά ιδρύματα τα συγκεκριμένα ομόλογα που έχουν λήξει ή έχουν εκδοθεί άλλα προς αντικατάσταση αυτών;
-- Ποια ήταν τα πιστωτικά ιδρύματα που έλαβαν εγγυήσεις και βάσει ποίων διμερών συμβάσεων;  Τι ποσό έλαβε έκαστο εξ αυτών, κατ’ εφαρμογή του ανωτέρω νόμου και ποια ομόλογα επίσης, έλαβε έκαστο εξ αυτών;
-- Πού εδόθησαν αναλυτικά τα χρήματα, τα οποία εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο από την έκδοση ομολόγων και εντόκων γραμματίων που εκδόθηκαν από 01.01.2009;
Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
Βασίλης Καπερνάρος».
Το ρεπορτάζ με τις αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος του λαού, συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες.
http://indobserver.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ