Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ποια Ελληνικά νησάκια ‘φιγουράρουν’ σε ξένο μεσιτικό ιστολόγιο προς πώληση


Picture
Με αφορμή τα Τομκάκια της Λέσβου που έβαλαν φωτιά στο διδίκτυο γιατί βγήκαν στο σφυρί, κάναμε μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα real estate, privateislandsonline.com ISLANDS FOR SALE

Εκεί βρήκαμε και τα Τομκάκια, αλλά και καμιά εικοσαριά περίπου άλλα νησάκια απ’ όλη την Ελλάδα. (ανάμεσα τους κι ένα Τούρκιο…;)
Οι πολίτες της Λέσβου αναστατώθηκαν με την είδηση και αναρωτιούνται… Διάβαζουμε στο lesvospost.com
Απλές ερωτήσεις πολιτών
Σε ποιον ανήκουν τα Τοκμάκια; Ποιος τα πουλάει; Είναι αλήθεια η άλλη μια προπαγάνδα των ξένων;
Που είναι ο Δήμος Λέσβου; η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Το Ελληνικό Δημόσιο; Δεν τους αφόρα το συγκεκριμένο θέμα;
Τι θα επενδύσουν πάνω στα νησιά;  
Και αναρωτιόμαστε, αν δεν ξέρουμε ποιός είναι ο ιδιοκτήτης, τότε ποιός είναι αυτός που θα εμποδίσει τον οποιονδήποτε να ισχυριστεί στους όποιους πιθανούς αγοραστές (με πλαστά έγγραφα) ότι αυτός είναι ο ιδιοκτήτης και να κάνει τέτοια συναλλαγή; Δεν υπάρχει κάποιο αρχείο σε κάποια υπηρεσία του κράτους με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι να πρέπει να κάνουν επιβεβαίωση πριν από μια τέτοια αγοραπωλησία; Αν δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός, τότε πως προστατεύεται το Δημόσιο; Όταν θα το μάθει ΜΕΤΑ;
Ας σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχε υπάρξει διάλογος σχετικά με τις συγκεκριμένες νησίδες, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιος ήθελε να τις πουλήσει. Άγνωστο παραμένει ακόμα και σήμερα το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, δηλαδή το ποιος προχωρά στην πώλησή τους έναντι του συγκεκριμένου μεγάλου χρηματικού ποσού.
PictureΜε βάση το site τα Τοκμάκια πωλούνται προς 4.000.000 ευρώ, το χαρακτηρίζει σαν μια ιδανική επένδυση ( ideal investment) και δίνει τις παρακάτω  πληροφορίες:Name:    Tokmakia Island
Region:    Greece, Europe
Location:    Off Lesbos in the Aegean Sea
Development:    Non-developed
Title:    Freehold
Type:    Private Island
Price:    EUR 4,000,000 convert
Status:    For Sale
Size:    34.50 Acres / 13.96 HA
Και οι οικολόγοι πράσινοι βγάζουν με ανακοίνωση τους στη φόρα αυτό που σκεφτήκαμε αμέσως μόλις είδαμε την είδηση. Τα νησάκια “εντάσσονται σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας, και αποτελούν σημαντικό χώρο αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου Larus audouinii , προστατευόμενου είδους που εμφανίζεται σε μικρούς αριθμούς μόνο στη Μεσόγειο, και οι λίγες ανθρώπινες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή σήμερα (κτηνοτροφία, ψάρεμα και μικρή τουριστική κίνηση από πλωτά μέσα) έχουν επιτρέψει την προστασία του”.
Και συνεχίζουν, “Σημαντικό όμως είναι να αναφερθεί ότι τα νησιά αυτά εντάσσονται στο δίκτυο των προστατευόμενων νήσων του Αιγαίου, όπου σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 9379/2002 του υπουργείου Αιγαίου, έχουν χαρακτηριστεί ως νησίδες «ιδιαίτερου φυσικού κάλους» όπου επιτρέπεται η άσκηση μόνο παραδοσιακών δραστηριοτήτων (κτηνοτροφία, αλιεία, γεωργία και μελισσοκομία) ενώ επιτρέπεται η κατασκευή νέων οικοδομημάτων μικρής κλίμακας για λόγους εξυπηρέτησης της εθνικής άμυνας, φαροφύλαξης, αρχαιολογίας ή επιστημονικής έρευνας, πάντα βέβαια προσαρμοσμένων στο φυσικό περιβάλλον). Ένα λοιπόν από τα καλά που έκανε λοιπόν το πρώην Υπουργείο Αιγαίου ήταν και αυτό.”
Η υποκρισία του ντόπιου αλλά και παγκόσμιου πολιτικού συστήματος – τα τσιράκια της παγκόσμιας ελίτ – σπάει κυριολέκτικά κόκαλα!
Από τη μια έχουν κατασκευάσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ατζέντα 21 για μια… ‘βιώσιμη’ ανάπτυξη κι από την άλλη βλέπεις στο μεσιτικό ιστολόγιο, που μάλλον δεν θα είναι και το μοναδικό, ‘φιλέτα’ της γης να πωλούνται στην ελίτ προς ιδίαν χρήση και απόλαυση ή εκμετάλλευση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Βέβαια… τα δικά μας, βρήκαν τη χαρά τους τώρα να τα ξεπουλήσουν ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ’ΝΑΙ όπως λέει και ο Στουρνάρας γιατί ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΏΝ ΧΩΡΏΝ!!!! (Φράση Στουρνάρα που σοκάρει: Όταν έχεις παγκοσμιοποίηση πρέπει να την έχεις χωρίς όρια!)
Το εμπάτε σκύλοι αλέστε του μεσιτικού ιστολογίου μόνο οργή μπορεί να σου προκαλέσει… και οι ομορφίες της πατρίδας μας φιγουράρουν μέσα ερήμην τους, ερήμην μας, σε μια αγοραπωλησία που σου θυμίζει κάτι μεταξύ οίκου ανοχής και σκλαβοπάζαρου! Να ξέρουν οι επίδοξοι αγοραστές, πως όταν θα’ρθει η λευτεριά, τα νησάκια θα επιστρέψουν στον Ελληνικό λαό, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ, ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, γιατί πωλούνται σε χρόνια που η δημοκρατία και η διαφάνεια έχουν καταπλακωθεί, σαν τα χρόνια που… τα πλάκωνε η σκλαβιά….
πηγη
http://1greek.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ