Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ποιά είναι η Ζωή Γεωργαντά που έστειλε τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για κακούργημα

Η Ζωή Γεωργαντά ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Είχε σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και ήταν αυτή που κατήγγειλε ότι το έλλειμμα της χώρας διογκώθηκε τεχνητά και είχε δηλώσει ότι «βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή» στέλνοντας τελικά τον Ανδρέα Γεωργίου σε δίωξη για κακούργημα.
Η Ζωή Γεωργαντά τοποθετήθηκε στο ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ το καλοκαίρι του 2010, όπως και ο Ανδρέας Γεωργίου ως επικεφαλής της υπηρεσίας, από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η αντιπαράθεση μεταξύ τους ήταν έντονη εξ αρχής, λένε σήμερα όσοι γνωρίζουν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι τεχνοκράτης, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, πιστός στην εφαρμογή των κανόνων της Eurostat. Αντίθετα, η Ζωή Γεωργαντά προέρχεται από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ και δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να ακολουθούνται πιστά και αδιαμαρτύρητα οι οδηγίες της Eurostat για το ελληνικό έλλειμμα.
Οταν οι καταγγελίες της κ. Γεωργαντά κορυφώθηκαν τα δύο στελέχη οδηγήθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για εξηγήσεις, τον Νοέμβριο του 2011, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η Ζωή Γεωργαντά υποστήριξε εκεί ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά και έφτασε στο 15,4 του ΑΕΠ, κυρίως επειδή (τεχνητά) εντάχτηκαν σε αυτό τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κατ'εντολήν της Eurostat.
Στο μεταξύ η κυρία Γεωργαντά είχε κινήσει γη και ουρανό με τις καταγγελίες της και είχε ζητήσει την παρέμβαση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Φίλλιπου Πετσάλνικου, του Απόστολου Κακλαμάνη, ακόμη και του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το έλλειμμα.
Στην κρίσιμη συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης μίλησε για «αβασάνιστη συμπερίληψη των ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος» ενώ, αντίθετα, άλλο μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γιώργος Σημιγιάννης είχε υπσοτηρίξει ότι «σε όλη την Ευρώπη έτσι μετράνε τα ελλείμματα».
Επιμένει στις καταγγελίες
Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, η κυρία Γεωργαντά, επέμενε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος. «Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια» ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.
«Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ' ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», τόνισε, ενώ αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε: «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι».
Το ίδιο έκανε σύμφωνα με την κυρία Γεωργαντά και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως ανάφερε «μας παρότρυνε όταν μας έλεγε «δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ».»
«Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», τόνισε, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργού μέσω του αδελφού του Αντρίκου ενώ του είχε στείλει και μηνύματα.
Η κυρία Γεωργαντά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο. «Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος».
«Όσα είπα στη εξεταστική, η βουλή τα αγνόησε. Η δικαιοσύνη έδειξε σήμερα ότι μελέτησε ενδελεχώς τα πράγματα και δεν επηρεάζεται», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ