Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Βουλγαρία: Σε καθεστώς φτώχειας το 80% των πολιτών


Βουλγαρία: Σε καθεστώς φτώχειας το 80% των πολιτών


(Σημ: Αυτό είναι το "Επιτυχημένο Μοντέλο για το οποίο "προορίζουν" την Ελλάδα;)

Το 45% των νοικοκυριών διαθέτει μόλις 150 ευρώ για βασικές ανάγκες





Το 80% των Βούλγαρων ζει σε καθεστώς φτώχειας, βάσει έρευνας που διενήργησε το Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών και η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Βουλγαρίας (CITUB) και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα, ο μέσος όρος των χρημάτων που απαιτείται για κάθε μέλος μιας τετραμελούς οικογένειας προκειμένου να καλύψει τα έξοδά του, είναι 288 ευρώ σε μηνιαία βάση.
Περίπου το 45% των νοικοκυριών έχει στη διάθεσή του ποσό μέχρι 150 ευρώ για την κάλυψη βασικών αναγκών. Στην πρωτεύουσα, Σόφια, το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες πόλεις.

Επίσης, το φαγητό και τα έξοδα για την ενοικίαση και τη συντήρηση κατοικίας στη Σόφια είναι πιο ακριβά σε σχέση με άλλες περιοχές, όμως, στην πρωτεύουσα το ποσοστό της ανεργίας είναι μικρότερο και οι μισθοί υψηλότεροι, σε σχέση με άλλες πόλεις.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι ποσοστό άνω του 48% των εξόδων διαβίωσης κατευθύνεται στην αγορά τροφίμων, κυρίως κρέατος και ψωμιού, ενώ τα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκπαίδευση, συνεχίζουν να συρρικνώνονται.
http://aegeanhawk.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ