Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"Μόνο οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να πληρώνουν την Εκκλησία"! ...δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος, όπως και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρότεινε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος και σε θεσμικό επίπεδο», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουράκης και συνέχισε κάνοντας αναδρομή σε ευνοϊκά φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα.
«Το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων», σημείωσε σχετικά, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά προτάσεις για διάλογο αναφορικά με την Εκκλησία και την αντιμετώπισή της από το κράτος.
Δύο από τις προτάσεις είναι οι εκκλησίες και οι ενορίες να μετατραπούν σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.
«Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.
"Απολαύστε" ολόκληρη την ομιλία του εδώ:


http://eleftheroiellines.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ