Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Αμύγδαλα κατά του καρκίνου




Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.


Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.


Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: « Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη .


Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.


Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης..


Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.


Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος. Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών, 1) δυναμώνει το συκώτι.


Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά;


Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή. 2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης. Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;


Η περίπτωση του βερίκοκου. Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι.


Να το διατυπώσω διαφορετικά.


Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο.


Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.


Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;


Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης ( επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης… Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο. Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg: 1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων. Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία καταστρέφει τα εντελώς . Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.




Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;


Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα,


αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει. Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται.:


Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή. Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.


Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.


Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα. 3-5 αμύγδαλα κουκουτσιών.


Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.


Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ). Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα , ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο) καρότα, λαχανίδες ( τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).


Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.


Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.


Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.


Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.


Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».


Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.


Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.


Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού. Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).




Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.


Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες). Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!


Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε: «Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες». Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;


Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC). Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.
Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.


Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει, όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.


Ας δούμε μερικές έρευνες. Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού( ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει [παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.


Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.


Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.


Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα – ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.

25 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πληροφορίες αυτές φαίνονται αρκετά τεκμηριωμένες. Αναζητώ κάποιον εναλλακτικό θεραπευτή με γνώσεις όπως οι παραπάνω για να με συμβουλέυσει και το θέμα είναι επείγον γιατί αφορά πολύ συγγενικό μου πρόσωπο με καρκίνο. Η Σοφία Βλάχου απλά το πηρε από αλλού ( και αν ναι απο που) ή είναι η ίδια η συντάκτρια του άρθρου; Αν μπορεί να βοηθήσει ας μου στείλει email. Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση προς τον Admin
    Συγνώμη αλλά σήμερα διάβασα το σχόλιο-ερώτησή σου.
    Το κείμενο είναι πληροφορίες πάνω στο θέμα της βιταμίνης Β17 και τα’ θαυμαστά της αποτελέσματα. Αλλά , για την πληροφορία πώς 3 αμύγδαλα την ημέρα βοηθάει να μην πάθουμε καρκίνο, την πήρα από απόσπασμα του Κέυση , του κοιμώμενου προφήτη , πού είχε δώσει σαν συμβουλή . Η καθημερινή τροφή του καρπού αυτού βοηθάει για να είμαστε πάντα υγιείς.
    Το θέμα έχει να κάνει με την πρόληψη . Πάντως, το πικρό , αυτό πού το νοιώθουμε σαν δηλητήριο είναι η καλύτερη άμυνα του οργανισμού μας. Γι αυτό , τά πικραμύγδαλα είναι πιο δραστικά.
    Τώρα, όσο να αφορά το πρόβλημα του συγγενικού σου προσώπου, κυνήγα τις εναλλακτικές θεραπείες. Δοκίμασε το ζωμό από φύλλα ελιάς. Διάβασε εδώ http://fillaelias.blogspot.com/
    Εύχομαι τά καλύτερα.
    Αν θές και μια πληροφορία πού έχει σχέση με την θεραπεία μέσω της δύναμης της σκέψης , γράψε μου να σού απαντήσω εδώ : pausanias1@Yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Βλάχου για τα κουκούτσια του βερίκοκου, εννοείται πάντα το εσωτερικό του κουκουτσιού που μοιάζει με αμύγδαλο, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Johngr
    Εννοείτε ότι τρώμε την «ψίχα» του κουκουτσιού, δηλαδή το αμύγδαλο του βερίκοκου.
    Διάβασε νεώτερα στο θέμα … Αμύγδαλα κατά του καρκίνου… το υδροκυάνιο... κα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω να μην ενοχλεί που σε ένα σύνθετικό άρθρο, πήρα μέρη και από εδώ!
    http://wp.me/p1HAa1-lr

    Μπράβο Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Βλάχου, που μπορούμε να βρούμε κουκούτσια βερίκοκου ή την ψίχα απο τα κουκούτσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα βερίκοκα θα τα βρεις στην αγορά το καλοκαίρι.
    Αγόρασε όσα μπορείς και φτιάξε με την σάρκα τους και μαρμελάδα, είναι εύκολη και υπέροχη.
    Κράτα τα κουκούτσια και να τρως 3 την ημέρα κάθε μέρα σπάζοντάς τα για να βγάλεις τον καρπό για να είναι φρέσκα όπως βγαίνουν από το τσόφλι τους. Μπορείς να κανείς το ίδιο και με τα αμύγδαλα , ειδικά αν βρεις πικραμύγδαλα . Βάλε επίσης στην διατροφή σου το πικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω ακούσει και για την graviola αλλά είναι λίγο δύσκολο να την βρω. Κάνει όνταως καλο? Τα φρούτα goji δεν τα αναφέρεται κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος 30-10-2012
    Πικραμύγδαλα αυτή την εποχή υπάρχουν ακόμα στις αμυγδαλιές γιατί δεν τα μαζεύουν Οσοι είναι κοντά στο
    Βόλο υπάρχουν πικραμυγδαλιές κατά μήκος του δρόμου μεταξύ Βελεστίνου-Βόλου.Δεν ανείκουν σε κανέναν γιατί
    φυτρώσαν μόνες τους δεξιά κι αριστερά του δρόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κόψε όσα μπορείς. Εδώ δεν βρίσκω, αλλά καταναλώνω απλά αμύγδαλα ή τον καρπό των κουκουτσιού του βερίκοκου πού κρατάω από αυτά πού αγοράζω από την λαϊκή το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κυρια βλαχου μεχρι ποσα πικραμυγδαλα μπορει να καταναλωνει κανεις ημερησιως και σεποσο διαστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που άργησα να σού απαντήσω. Λοιπόν, τά τρία είναι καλά ημερησίως. Όμως τά αμύγδαλα σαν ξηρός καρπός είναι ευεργετικός ούτως ή άλλως. Μπορείς να τρώς όσα θές, αλλα΄, «πάν μέτρον άριστον»

      Διαγραφή
  13. Όταν λέτε αμύγδαλα, συμπεριλαμβάνονται και τα αμύγδαλα της αγοράς, τα καβουρντισμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε όχι τα καβουρντισμένα , ούτε τα αλατισμένα, τά αμύγδαλα που πωλούντε καθαρισμένα από το τσόφλι τους ναι, και τα αμύγδαλα με τσόφλι να πάρεις και να τα καθαρίζεις εσύ ακόμα καλλίτερα. Είναι πιο φρέσκα. Να κρατάς τά κουκούτσια από βερύκκοκα το καλοκαίρι και να τρώς τον καρπό τους αντί για αμύγδαλα. Έχω ξαναπεί, τά πικραμύγδαλα είναι πολύ πιο ευεργετικά.

      Διαγραφή
  14. ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΡΩΚΤΟΥ! ΤΗΣ ΕΧΩ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 5 με 10 ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ, + ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΙΠΠΟΦΑΕΣ. ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σας ημέρα,

      η δοσολογια γανοδερμα για καρκινικά κύτταρα είναι 4 έως 10 γρ ημερησίως ανάλογα την σοβαρότητα της περίπτωσης.
      Είναι πολύ σημαντικό, δε, η δοσολογία να "σπάει" σε 3 έως 5 μέρη, δηλαδή όχι μόνο πρωί-βράδυ (όπως αναφέρεται) αλλά πρωί-μεσημέρι-βράδυ με το ιδανικό να είναι πρωί-δεκατιανό-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ.

      Όλες αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν συγκεντρωμένες αναλυτικά & διεξοδικά γραμμένες στο εγχειρίδιο γανοθεραπειας του Dr. Lim

      Σε ένα σεμινάρια γανοθεραπείας που είχα παρευρεθεί, η εισηγήτρια μας είχε τονίσει ότι τον πρωτο μήνα χρησιμοποιούμε μόνο το μυκήλιο από γανόδερμα 18 ημέρων που έχει τετραπλάσιο οξυγόνο σε σχέση με το ωριμο γανόδερμα, και από την 5η εβδομάδα και μετά εισάγεται το ώριμο γανοδερμα 90 ημερών

      Μετά τιμής

      Διαγραφή
  15. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ!! ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θελω να πω και γω ενα περιστατικο με καρκινο και θεραπεια διατροφης .Μιας συγχωριανης μου το κοριστακι μολις 5 ετων επαθε καρκινο που ακριβως δεν ξερω στο νοσοκομειο που ηταν κανενα αποτελεσμα .Πανω στην απελπισια απευθυνθηκε με τον ανδρα σε εναν φυσιατρο .Ο γιατρο τους προτεινε για μια βδομαδα το παιδι να μην καταναλωσει καθολου γαλακτοκομικα αβγα και κρεας και οτι εχει σχεση με ζωικη διατροφη .Με χορτοφαγικη διατροφη ΑΠΟΛΥΤΗ το τονιζω εγινε καλα το παιδι τους. Να αποφευγουν ολα αυτα στην ζωη και οι ιδιοι και το παιδι τους και αν αισθανονται την αναγκη να φανε κρεας ή γαλα (κατσικισιο μονο )μπορουν μονο κουνελι κατσικι και αρνι ολα τα αλλα ειναι γεματα ορμονες και φαρμακα (κοτοπουλα,αγελαδα,κοτα).Α και οχι ζαχαρη και ψωμι .Εγω ηδη εκοψα για αρχη το γαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπερα κυρια Βλαχου. Ηθελα να ρωτησω και ο καφες ο σκετος κανει δουλεια οσον αφορα το πικρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάρα πολύ καλά έκαναν και έβαλαν το παιδί σε νηστεία. Και να τά αποτελέσματα. Το παιδί βρήκε την υγεία του. Ισορρόπησε ο οργανισμός του. Και πράγματι πρέπει να βγάλουμε από την διατροφή μας το κρέας και ειδικά το μοσχαρίσιο. Να προτιμάτε τά ψάρια και τά πικρά χόρτα.
    Θα σας δώσω την συμβουλή ενός ρητού.
    «Εγκράτεια και γύμνασις .
    Και της τροφής λιτότις.
    Έγερσις εωθινή {πολύ πρωί}.
    Εστί μακαριότις.»
    Όσο για τον σκέτο , τον πικρό καφέ, και μόνο πού δεν έχει ζάχαρη αυτό αρκεί.
    Το ότι είναι πικρός από την φύση του είναι πολύ σημαντικό.
    Να προτιμάτε όμως τον φρεσκοκομμένο από το καφεκοπτείο και όχι τά συσκευασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρηκα αυτο και ρωτω ειναι τυχαιο?
    Μηπως τελικα καποια πραγματα ισχυουν και προσπαθουν να τα πολεμησουν?
    http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/310050/epeigon-auxisi-dilitiriaseon-apo-pikramugdala-kai-verikoka/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι φανερό πώς έχει την σκοπιμότητά του το θέμα γιατί πολύς κόσμος καταναλώνει πικραμύγδαλα και αμύγδαλα βερίκοκου. Η κυάνωση είναι μια δηλητηρίαση από ξηρούς καρπούς και ειδικά από πικραμύγδαλα. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί όταν γίνεται υπερβολική ημερήσια κατανάλωση. Δηλαδή 30-40 τεμάχια την ημέρα. Όταν τρώς 3 την ημέρα δεν παθαίνεις τίποτα. Αλλά τροφοδοτείς τον οργανισμό σου με άμυνα κατά του καρκίνου. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να τά αποφεύγει.
    Η Vitamin B 17 ή Αμυγδαλίνη (amygdálē, C 20 H 27NO) είναι μια δυνατή αντικαρκινική ουσία. Η βιταμίνη B 17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της Αμυγδαλίνης. Το πικραμύγδαλο και τα βερίκοκα, ειδικά τα κουκούτσια τους, είναι πλούσια σε βιταμίνες A, E, B1, B2, B6, B17. Η Vitamin B 17 για πολύ καιρό δεν υπήρχε στα φαρμακεία. Δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα. Γιατί άραγε;
    Η αμαρτωλή Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απαγόρευσε τη διακρατική μεταφορά της αμυγδαλίνης και του φαρμάκου Laetrile το 1977. Αργότερα όμως 27 πολιτείες των ΗΠΑ νομιμοποίησαν τη χρήση της αμυγδαλίνης μέσα σε αυτά τα κράτη.
    Δηλ. εντοπίζουν, ανακαλύπτουν,(!) μια ουσία, βιταμίνη, που υπάρχει στην φύση σε αφθονία. Πως να την σταματήσουν; Φτιάχνουν ένα σκεύασμα, γνωρίζοντας πως κανένα εργαστήριο στον κόσμο δεν μπορεί να κατασκευάσει με ακρίβεια, ούτε κατά προσέγγιση, φυσικά προϊόντα. Δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε εργαστήριο, πχ ένα λεμόνι, ο βασιλικός πολτός, ένα βερίκοκο, τα σταφύλια, οι μπανάνες … αλλά από την άλλη, αυτά δεν πατεντάρονται. Τι κάνουν;
    Ψευτοφτιάχνουν ένα σκεύασμα που πλησιάζει όσο γίνεται στο φυσικό προϊόν, την αμυγδαλίνη εν προκειμένω, την κακό-φτιάχνουν σκόπιμα και την υπέρ-προωθούν ως δήθεν φυσική ανακάλυψη θεραπείας του τάδε επιστήμονα… Φυσικά και γνωρίζουν εκ των προτέρων τα αποτελέσματα. Το διαθέτουν στην αγορά και με τα άσχημα αποτελέσματα που παράγει το ψευδό-σκεύασμα, φροντίζουν να το αποσύρουν άρον άρον και ταυτόχρονα με το ψευδό-σκεύασμα να απαγορεύσουν, αποτρέψουν και την χρήση της ΦΥΣΙΚΗΣ Αμυγδαλίνης, δηλ τα ΦΥΣΙΚΑ κουκούτσια από το πικραμύγδαλο ή του βερίκοκου, ως δήθεν τοξικά και ακατάλληλα.
    Σήμερα, σε πολλές πολιτείες της Αμερικής, τα κουκούτσια από πικραμύγδαλο ή βερίκοκο απαγορεύονται σαν τρόφιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάντε τον κόπο και διαβάστε τη γνώμη ενός γιατρού. Διαβάστε τα σχόλια μετά το χιλιοαναδημοσιευμένο αυτό άρθρο. Βαλθήκατε όλοι οι άσχετοι να σώσετε τον κόσμο.
    http://alithinapsemata.wordpress.com/2011/01/15/%CF%86%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε ανώνυμε

    από ότι διάβασα στα σχόλια πού με παραπέμπετε ο γιατρός Αντώνης Παπακωνσταντίνου Γιατρός Πνευμονολόγος σχολίασε σύμφωνα με τά συμφέροντά του. Του απαντάει κατάλληλα ο επόμενος σχολιαστής.
    Τι σπουδάζουν άραγε αυτοί οι γιατροί;
    Πώς να μοντάρουν μηχανές;
    Ακόμα και η Νευτώνειος θεωρία περί μηχανικού σύμπαντος έχει κατατριφθεί.
    Πόσο μάλλον ο ανθρώπινος οργανισμός πού είναι Σώμα – Πνεύμα – Ψυχή.
    Πόσο σημασία δίνουν άραγε σε αυτήν την τριάδα;
    Ξέρουν πού βρίσκονται τά όργανα του σώματος αλλά δεν ενδιαφέρονται τι γίνετε μέσα στο μυαλό του ανθρώπου. Ο Ιπποκράτης έλεγε πώς δεν υπάρχουν ασθένειες , υπάρχουν μόνο ασθενείς. Έβλεπε τον κάθε άνθρωπο πρώτα σαν άνθρωπο και μετά ασχολείτο με την ασθένειά του.
    Τόνιζε πώς το φαί σου είναι το φάρμακό σου. Ο Ασκληπιός πάλι το πρώτο πού έκανε σε όσους πήγαιναν για θεραπεία ήταν να τους βάζει σε νηστεία , λουτρά σώματος και προσευχή. Μετά ασχολείτο με την ασθένειά τους. Και εν αντιθέσει στις κλινικές με καρκινοπαθείς βλέπετε να τους μπουκώνουν με ακατάλληλα φαγητά και κρέατα.
    Οι φαρμακοβιομηχανίες από την άλλη, όλο και βρίσκουν ακατάλληλα φάρμακα και αποσύρουν από την αγορά αφού πρώτα έχουν καταναλωθεί κατά κόρον από τον κόσμο με ποιος ξέρει πόσες συνέπειες. Και βέβαια μεταξύ αυτών αποσύρονται πιθανών και καλά φάρμακα με πολύ καλά αποτελέσματα πού όμως δεν συμφέρουν τις εταιρίες γιατί το μόνο πού τους ενδιαφέρει είναι να έχουν καταναλωτές.
    Τέλος , τονίζω και πάλι, τά πικραμύγδαλα, δηλαδή η ψίχα των κουκουτσιών πού είναι πικρή και έχουν αυτή την ονομασία είτε είναι από πικρά αμύγδαλα είτε από βερίκοκα, είναι προληπτικό μέσον. Όχι θεραπευτικό. Για την θεραπεία θα πρέπει να φροντίσουμε πρώτα να στραφούμε στον εαυτό μας. Στα λάθη μας και την συνέπεια των λαθών μας. Μετά να πέσουμε σε νηστεία αυστηρή. Αποτοξινωτική. Τότε θα νοιώσουμε την ενέργειά μας να κυλά μέσα στο σώμα μας ελεύθερη και να μην μπλοκάρετε πουθενά . Θα αναζωογονηθούμε. Χαίρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ