Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Εθνική και εσχάτη προδοσία η διόγκωση του ελλείμματος


alstat g lΤους ισχυρισμούς της Ζωής Γεωργαντά στην εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη «Εκ-κεντρικό Δελτίο», επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ν. Λογοθέτης. - Μετά τις κατηγορίες της κ. Γεωργαντά για εθνική προδοσία, ο κ. Λογοθέτης μιλά για εσχάτη προδοσία.

Γεωργαντά: Εθνική προδοσία

Το Πρ. μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ζωή Γεωργαντά από το Λονδίνο όπου βρίσκεται μίλησε ζωντανά στο Εκ-Κεντρικό Δελτίο για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και τα πειραγμένα «νούμερα» που μας οδήγησαν στα Μνημόνια.
«Ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει αυτό που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς».
Σε ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη για το πως αισθάνεται που δικαιώθηκε στον αγώνα αυτόν που ξεκίνησε και μάλιστα εν ενεργεία, η κ. Γεωργαντά είπε χαρακτηριστικά:
«Αισθάνομαι ότι ξεκινάει μία πολύ καλή περίοδος γιατί με αυτή τη δίωξη πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε από τα Μνημόνια. Εγώ ο κ. Λογοθέτης και ο κ. Σκορδάς όπως και άλλοι άνθρωποι που υπήρχαν στην ουσία δεν δεχτήκαμε να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις στοιχείων.
Όταν ενδίδεις στις προτροπές που γίνονται από το Υπ. Οικονομικών αλλά και τη Eurostat που μας έλεγαν να μην κάνουμε το καθήκον μας, πρόκειται για έγκλημα. Ουσιαστικά υπογράψανε και βεβαιώσανε ψεύτικα στοιχεία για να μπούμε στα Μνημόνια.
Επειδή η Ευρώπη βρισκόταν σε μειονεκτική κατάσταση όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους ήθελαν να ρίξουν το εργατικό κόστος στην Ευρώπη. Έτσι εμείς σαν Ελλάδα αποτελέσαμε τον τόπο όπου έγινε το πείραμα. Εμείς είχαμε προβλήματα διαρθρωτικά και μεγάλη διαφθορά των πολιτικών και για αυτό κατά τη γνώμη μου μας επέλεξαν. Για αυτό λοιπόν πιστεύω ότι ο Παπακωνσταντίνου το έκανε, για να γίνει γνωστό ότι δουλεύει για την ανταγωνιστικότητα της χώρας δήθεν.
Όλα όσα έγιναν ήταν παραπλανητικά. Ήμασταν όλοι ή στο ΠΑΣΟΚ ή προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και περίμεναν από εμάς να δώσουμε βεβαιώσεις ψεύτικων στοιχείων. Εμείς όμως αντισταθήκαμε», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε.
«Με υπολογισμούς που μπορώ να κάνω το έλλειμμα ήταν 3,9%. Αλλά και 10% να ήταν και 12% δεν θα μπαίναμε στο Μνημόνιο».
Ζημίωσαν το κράτος με 28 δις

Η κ. Γεωργαντά επανήλθε σήμερα. Μετά τον Σπύρο Καρατζαφέρη μίλησε και στο Real Fm, λέγοντας ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος.
«Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.
«Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ' ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», τόνισε, ενώ αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε: «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι».
Το ίδιο έκανε σύμφωνα με την κυρία Γεωργαντά και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως ανάφερε «μας παρότρυνε όταν μας έλεγε 'δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ'.»
«Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», τόνισε, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργού μέσω του αδελφού του Αντρίκου ενώ του είχε στείλει και μηνύματα.
Η κυρία Γεωργαντά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο. «Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος».
«Όσα είπα στη εξεταστική, η βουλή τα αγνόησε. Η δικαιοσύνη έδειξε σήμερα ότι μελέτησε ενδελεχώς τα πράγματα και δεν επηρεάζεται», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά.
Λογοθέτης: Εσχάτη προδοσία
Τους ισχυρισμούς της κ. Γεωργαντά, επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης που κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα. Ο κ. Λογοθέτης επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Πρόκειται για ένα φοβερό σκάδαλο που αν επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει συντελεστεί χωρίς να κάλυψη της προηγούμενης κυβέρνησης...
Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».
Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών οικονομικών μέτρων.
http://spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ