Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Οργόνη ...Η κοσμική ενέργεια

« Η κοσμική ενέργεια που υπάρχει σε όλα τα πράγματα και λειτουργεί στις αισθήσεις και στις συγκινήσεις των ερευνητών και των στοχαστών , ποτέ δεν έγινε γνωστή με συγκεκριμένο τρόπο … λειτουργίες της όπως το φεγγοβόλημα τ΄ ουρανού , το σπινθήρισμα των αστέρων …το ενεργειακό πεδίο …το γαλάζιο χρώμα …οι φουσκάλες στους ιστούς …η κοσμική οργονική ενέργεια …»
“Ξέρω πολύ καλά ότι το ανθρώπινο είδος γνώριζε την ύπαρξη μιας παγκόσμιας ενέργειας σχετιζόμενης με τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, το κύριο έργο της φυσικής επιστήμης συνίσταται στο να κάνει αυτή την ενέργεια χρησιμοποιήσιμη. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά ανάμεσα στη δική μου δουλειά και όλη τη προηγούμενη γνώση.


”Wilhelm Reich, Archives of the Orgone Institute


Χρησιμοποιώντας ανθρώπινα υποκείμενα, ο Reich μπόρεσε να δείξει μια φόρτιση στην επιδερμίδα, απευθείας σχετιζόμενη με τα αισθήματα της ηδονής και του άγχους. Αυτή η φόρτιση αυξανόταν όταν το υποκείμενο ένιωθε ηδονή και μειωνόταν κατά τη διάρκεια αισθημάτων δυσαρέσκειας. Από αυτά, συμπέρανε ότι η ηδονή είναι η κίνηση της βιολογικής ενέργειας προς την περιφέρεια του οργανισμού, ενώ το άγχος είναι η κίνηση αυτής της ενέργειας προς το κέντρο. Αρχικά δέχτηκε ότι η βιολογική διέγερση του ζωντανού οργανισμού ίσως είναι ηλεκτρικής φύσης, αλλά τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων υποδείκνυαν κάτι άλλο. Για παράδειγμα, η βιολογική ενέργεια που μελετήθηκε από τον Reich, κινείται πολύ πιο αργά από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Ο Reich αναρωτήθηκε αν παρόμοιες ενεργειακές διαδικασίες υπάρχουν σε πιο βασικές μορφές ζωής.




«Το γεγονός ότι υπάρχει κάτι ζωντανό , κάτι συναισθηματικά ζωογόνο , που πάλλεται και δίνει ζωή και που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα γύρω μας, αποτελεί μια ακόμα αυτονόητη αλήθεια , ανεξάρτητα αν το ονομάζουν Θεό ή Παγκόσμιο Πνεύμα ή Μεγάλο Πατέρα ή Βασιλεία του Ουρανού ή Οργονική Ενέργεια.»


Ανακαλύπτει λοιπόν την Ουσία της Ζωής; Τον Οργανικό Αιθέρα που ονομάζει Οργόνη ; Προφανώς , αφού τις πρώτες μορφές ύλης , τις ονομάζει Βιόνια . Χαρακτηριστικό γνώρισμα των βιονίων είναι η τάση για έλξη μεταξύ τους από όπου προκύπτει πλήθος μικροοργανισμών. Συμπεραίνει ότι αυτή η έλξη , που ονομάζει Πρωταρχικό Έρωτα , επεκτείνεται σε αναζήτηση μιας άλλης οντότητας , όπου με ένα «αγκάλιασμα» να «νοήσει» το «Είναι» της. Αυτό το «αγκάλιασμα» είναι η Αγάπη . Βλέπει μέσα στη «θάλασσα» της ζωής , το ηλεκτρομαγνητικό ρεύμα της δημιουργίας , την ζωντανή μήτρα των όντων , την « Αιτία των Αιτιών». Την κίνηση της Αγάπης . Αυτήν την κίνηση την ονομάζει «Γενετήσιο Αγκάλιασμα» και το βλέπει παντού σ΄ όλες τις μορφές ζωής .

Οι έρευνες του Reich άφησαν να φανεί ότι συγκεκριμένα βιόντα δείχνουν φαινόμενα μιας ισχυρής ακτινοβολίας, και ότι αυτά τα βιόντα μπορούν να σκοτώσουν βακτήρια και καρκινικά κύτταρα. Αυτή η ακτινοβολία επιβεβαίωνε την ύπαρξη μιας ενέργειας η οποία δεν υπακούει σε κανέναν από τους γνωστούς νόμους του ηλεκτρισμού ή του μαγνητισμού. Αποκάλεσε αυτή την ενέργεια “οργόνη”, επειδή η ανακάλυψή της αναπτύχθηκε από την διερεύνηση της λειτουργίας του οργασμού και επειδή αυτή η ενέργεια μπορούσε να φορτίσει οργανικά υλικά. Όταν ο Reich δημοσίευσε τις ανακαλύψεις του, η επιστημονική και η ψυχιατρική κοινότητα απάντησε με μια άγρια και πολύχρονη επίθεση στον Νορβηγικό τύπο.







«Ο Ωκεανός αυτός της αρχέγονης ενέργειας του σύμπαντος , είναι η πηγή κάθε νέας ζωής . Επομένως σωστά οι άνθρωποι , από αμνημονεύτων χρόνων τον αποκαλούσαν «ΘΕΟ» τους ή «ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ» τους , ή «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ» τους , ή ένα από τα πολλά άλλα ονόματά του . Η επίγνωση αυτής της παγκόσμιας Ζωικής δύναμης και του απέραντου ουράνιου υπόβαθρού της , το οποίο είναι γεμάτο από αυτήν – η επίγνωση λοιπόν αυτή είναι ακατάλυτη μέσα στον άνθρωπο , γιατί αυτός την αισθάνεται . Αυτή αποτέλεσε την βάση όλων των ιδεών του ανθρώπου για όλα τα ουράνια ιδανικά , την βασική συναισθηματική καθαρότητα , την αγγελική υπομονή , την αιώνια αγάπη , καρτερία , ψυχική δύναμη , εργατικότητα , οικονομία και όλες τις άλλες αρετές που όλες οι θρησκείες έκαναν ιδανικά της ανθρωπότητας , από τότε που ο άνθρωπος έχασε την επαφή του με την εσωτερική του λάμψη εξαιτίας της βεβήλωσης του σωματικού έρωτα. Η Ζωική δύναμη παραμένει μέχρι τις μέρες μας το επίκεντρο όλων των κοσμικών επιθυμιών του ανθρώπου . Υπάρχει ακόμα και μέσα στον μανιασμένο φονιά της Ζωής , με την μορφή της δολοφονικής λύσσας .»





Η οργονοενέργεια είναι η κοσμική ζωική ενέργεια , η θεμελιώδης δημιουργική δύναμη γνωστή από μακρού σε ανθρώπους που είναι σ` επαφή με τη φύση , και για την οποία έχουν γίνει υποθέσεις από τους φυσικούς επιστήμονες , αλλά πλέον έχει μετρηθεί αντικειμενικά και έχει αποδειχθεί η ύπαρξη της . Η οργόνη ανακαλύφθηκε από το Δρ. Βίλχεμ Ράιχ , ο οποίος προσδιόρισε πολλές από τις βασικές της ιδιότητες . Για παράδειγμα η οργονοενέργεια φορτίζει κάθε ζωντανή και μη ζωντανή ύλη και ακτινοβολείται από αυτές . Επίσης , μπορεί εύκολα να διαπεράσει όλες τις μορφές ύλης αν και με διαφορετική ταχύτητα .Όλα τα υλικά επηρεάζουν την οργονοενέργεια, ελκύοντας και απορροφώντας την ή απωθώντας και αντανακλώντας την . Την οργόνη μπορούμε να τη δούμε , να τη φωτογραφήσουμε , να την αισθανθούμε και να τη μετρήσουμε . Είναι μια πραγματική , φυσική ενέργεια , και όχι μόνο κάποια μεταφορική , υποθετική δύναμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ