Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤετάρτη 31 Μαΐου 2023

Τό κόμμα «Νίκη» πρέπει νά μπεί στην Βουλή!


Η απάντηση της ΝΙΚΗΣ στις ύβρεις περί «χριστεμπορίου»

Το Κίνημα ΝΙΚΗ κατηγορείται από ποικίλους «καλοθελητές» ότι επιδίδεται τάχα σε «χριστεμπόριο», ότι δήθεν εμπλέκει την Πίστη με την πολιτική, ότι τους αξίζει να χαρακτηρισθούν ως «Χριστιανοταλιμπάν».

Διάφορα συστημικά και παρασυστημικά ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή που είδαν την υπολογίσιμη απήχηση της ΝΙΚΗΣ στον ελληνικό λαό, επιδόθηκαν σε αυθαίρετες, ψευδείς και αναπόδεικτες κατηγορίες που αφορούν σε υποτιθέμενη σχέση της με την Εκκλησία. Αξιοσημείωτο μάλιστα και ενδιαφέρον είναι, ότι δεν συνεννοούνται τουλάχιστον μεταξύ τους, καθώς κατηγορούν τη ΝΙΚΗ για εντελώς αντιφατικές κατηγορίες – μία ότι είμαστε «παλαιοημερολογιτικό κόμμα», την άλλη ότι έχουμε την στήριξη διαφόρων Μητροπολιτών, ακόμη και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου!

Φυσικά, αυτές οι φήμες είναι παρόμοιας αστειότητας με εκείνες που υποστήριζαν ότι πίσω από τη ΝΙΚΗ βρίσκονται εφοπλιστές και μάλιστα ένας του οποίου τα ΜΜΕ έχουν κηρύξει ανοιχτό πόλεμο εναντίον μας!

Απαντούμε στον απλό λαό που απορεί με τις κατηγορίες, και όχι στους ίδιους. Με τους ίδιους ίσως θα άρμοζε περισσότερο να ασχοληθεί εισαγγελέας. Απαντούμε τόσο στον καλοπροαίρετο Έλληνα που μας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του, όσο και σε εκείνον που τώρα μάς γνώρισε, έστω και μέσα από τη βιομηχανία λάσπης που έχει ξεκινήσει εναντίον της ΝΙΚΗΣ με εντολές του καθεστώτος. 

 1. Ποτέ η ΝΙΚΗ δεν αυτοπροσδιορίστηκε ως «κόμμα της Εκκλησίας» ή ως «χριστιανικό κόμμα». 
 2. Γνωρίζουμε και σεβόμαστε πλήρως ότι η Εκκλησία δεν εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, ως οφείλει. Ουδέποτε επικαλεστήκαμε εκκλησιαστικά πρόσωπα για να μας στηρίξει ο κόσμος. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η Διοικούσα Εκκλησία, το Άγιον Όρος, η Ιεραρχία, πρέπει να αφεθούν ανενόχλητοι στο ποιμαντικό τους έργο και να μην γίνεται αυτό αντικείμενο παραποίησης και διασυρμού από ανεύθυνους, πολιτικούς και δημοσιογράφους.
 3. Η Παράδοση της Εκκλησίας έχει ωστόσο λόγο ελεγκτικό απέναντι στην πολιτική εξουσία, όταν η τελευταία διαφθείρει τον λαό. Από τις εκατοντάδες παραδείγματα, θυμίζουμε τον Τίμιο Πρόδρομο που έλεγξε τον Ηρώδη, αλλά και τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο και τον Μέγα Βασίλειο που έλεγξαν κοσμικούς άρχοντες, οι οποίοι είχαν εξουσία ζωής και θανάτου απέναντι στον απλό πολίτη. Πρόκειται για λαμπρές προσωπικότητες που οι σημερινές ανάξιες κυβερνήσεις εξοβελίζουν από την δημόσια παιδεία. Παρομοίως, η στάση της Εκκλησίας συχνά εξοβελίζεται από τον δημόσιο διάλογο, αναμασώντας την αντιδημοκρατική καραμέλα «δεν δικαιούστε να ομιλείτε». 
 4. Είναι τιμή μας να εμπνεόμαστε στην πολιτική σκέψη μας από τις αξίες της Πίστης μας. Θεωρούμε χρήσιμο να κάνει το ίδιο κάθε συμπατριώτης μας και ιδιαίτερα οι πολιτικοί, οι οποίοι οφείλουν να δίνουν το ηθικό παράδειγμα στην κοινωνία, αντί να την εκφυλίζουν και να την διαφθείρουν με νόμους, έργα και λόγια που πόρρω απέχουν και αντίκεινται στο Ευαγγέλιο. 
 5. Κατηγορηθήκαμε ότι στα ψηφοδέλτιά μας εντάχθηκε μία καταξιωμένη εκπαιδευτικός, η οποία ήταν συγγενής λαοφιλούς Αγίου της εποχής μας, καθώς και άνθρωποι που είχαν στενή σχέση με Αγίους. Πληροφορούμε τους κατηγόρους μας, ότι η ΝΙΚΗ διαθέτει πολύ περισσότερους φίλους και συνοδοιπόρους, οι οποίοι είχαν στενούς δεσμούς με εγνωσμένους Αγίους της εποχής μας. Δεν το διαφημίσαμε ποτέ. Αντιθέτως τα ΜΜΕ επέλεξαν να φέρουν στην επιφάνεια το θέμα, μάλιστα τα περισσότερα, με ύφος ωσάν περίπου να πρόκειται για έγκλημα. Δεν έχουν αυτοί δικαίωμα να πολιτευθούν; Πώς πιστεύουν ΜΜΕ και επαγγελματίες πολιτικοί ότι μπορούν να απαγορεύουν σε συμπολίτες τους το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι; 
 6. Επιπροσθέτως, η ΝΙΚΗ έχει στις τάξεις της ευρύτερα ανθρώπους που είναι συνειδητοί Χριστιανοί. Μήπως ούτε αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στα κοινά; Συνηθίσαμε, φαίνεται, να είναι πολλοί πολιτικοί μας τόσο πολύ αδιάφοροι έως εχθρικοί προς την Εκκλησία, ώστε τώρα μας κακοφαίνεται που βρέθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι λένε το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» για σαράντα μέρες ή κάνουν προσευχή πριν ξεκινήσουν μία εκδήλωση.
 7. Οι συνειδητοί Χριστιανοί, παραμένουν Χριστιανοί σε όλα τους. Είτε στην εργασία τους, είτε στην ψυχαγωγία τους, είτε στην πολιτική, διατηρούν πάντοτε ως προτεραιότητά τους την ευαρέστηση του Θεού. Δεν μπορούν να προσποιηθούν ότι δεν είναι Χριστιανοί ή να μην αναφέρονται στο Χριστό, όπως συμβαίνει στις μασονικές στοές και στις παραμασονικές λέσχες. 
 8. Στη ΝΙΚΗ δεν προσποιούμαστε τους Χριστιανούς για να πάρουμε ψήφους. Δεν εκκλησιαζόμαστε μόνο στις προεκλογικές περιόδους, ούτε καθόμαστε επιδεικτικά στους «επισήμους» μέσα στο Ναό για το θεαθήναι. Η ομολογία της πίστης στο Χριστό είναι το βίωμά μας και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, ούτε να το αρνηθούμε, για να ικανοποιήσουμε τους «προοδευτικούς» δημοσιογράφους.
 9. Αντιθέτως, παρατηρούμε ότι λείπει ο ανάλογος σχολιασμός από τα ΜΜΕ για εκκλησιαστικές συμπάθειες είτε αντιεκκλησιαστική ρητορική άλλων πολιτικών παρατάξεων. Επίσης λείπει ο σχολιασμός τους για την κάκιστη συμπεριφορά πολλών κυβερνήσεων έναντι της Εκκλησίας. Καλό θα ήταν να ερωτηθούν και εκείνοι.
 10. Τέλος, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «Χριστιανοταλιμπάν», συνιστούμε σε εκείνους που τον χρησιμοποιούν να είναι πολύ προσεκτικότεροι με τη χρήση ρατσιστικών χαρακτηρισμών. Με ανήθικο τρόπο ταυτίζουν το θύμα με τον θύτη. Ο Χριστιανισμός, και μάλιστα η Ορθοδοξία, ήταν και είναι και σήμερα η πλέον διωκόμενη θρησκεία ανά τον κόσμο. Οι Ταλιμπάν προκάλεσαν φρικώδη εγκλήματα κατά των Χριστιανών σχεδόν σε όλες τις ηπείρους της γης. Το λεκτικό τους εφεύρημα είναι τόσο προσβλητικό όσο το να αποκαλούσαν τους Ιουδαίους «εβραιοναζί». Μήπως θα πρέπει να διερωτηθούν για την χριστιανοφοβία τους; 

Σκοπός μας είναι μία δημοκρατικότερη Ελλάδα, χωρίς το φίμωμα της γνώμης που «ενοχλεί». Επιθυμούμε να καταθέσουμε τη δική μας μαρτυρία μέσα στη Βουλή, η οποία δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει τους Έλληνες, πάνω στις ιερές αρχές του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο απειλείται να αλλάξει ουσιωδώς, αν δοθεί παντοδυναμία στο κυβερνών κόμμα της επόμενης Βουλής.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα να μάς εμπιστευθεί και πάλι στις 25 Ιουνίου, κλείνοντας τα αυτιά στην τοξικότητα, το μίσος και την οργανωμένη προπαγάνδα, για να επιτύχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη ΝΙΚΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

15 σχόλια:

 1. Γεωργιος Οιτιευς4 Ιουνίου 2023 στις 12:10 π.μ.

  ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΙΚΗ , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !

  Ο ΝΑΤΣΙΟΣ , ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗ ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΙΡΟΥΜΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ , ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ , ΜΑΛΛΟΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ .

  ΚΑΛΑ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΘΕΣΙ ΠΕΡΙ " ΜΕΤΟΙΚΩΝ " , ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ...

  ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ Η ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗΝ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΜΙΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΥΠΡΕΠΕΣΤΕΡΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ , ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝΕ ΣΑΝ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ , ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ Ο ΟΠΟΣ ΤΙ ΜΩΡΙΑ , ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥ " ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ " , ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ , ΣΚΟΥΛΑΡΙΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΩΝ " ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ " ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΕΡΙ "ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ "ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ , ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΛΟΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ Ν.Τ.Π. , ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΙ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ , ΠΡΙΝ ΑΠΟ " ΡΩΜΙΟΙ " , ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΣΗ !!! ΟΥΦ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ὅταν ὁ κ. Νατσιός,κάνει λόγο γιά : Ἔχω καταγγείλει ἐδώ καί εἰκοσιπέντε χρόνια μέ κείμενα καί μέ ὀμιλίες τό μεγάλο πρόβλημα τῶν σχολικῶν βιβλίων, πού δέν προάγουν τήν παιδεία ἀλλά αὐτό πού ἀποκαλῶ «παιδομάζωμα» ... Δέν μπορῶ νά διαννοηθῶ νά καταργεῖται ἡ ἔπαρση τῆς σημαίας, ὁ ὕμνος τῆς ἐλευθερίας, ὁ ἐκκλησιασμός, ἡ γιορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, νά μελετοῦν τά παιδιά κάτι βιβλία «πανέρια μέ ὀχιές», γεμάτα μέ πράγματα ὄντως ἀπαράδεκτα, πού δέν μεταδίδουν ἴχνος ἐκκλησιογνωσίας, ἴχνος φιλοπατρίας, δέν μορφώνουν ὅπως πρέπει τά παιδιά μας. ... Ἔχω πολλές φορές μιλήσει γιά τά θέματα αὐτά, ὅπως καί γιά τούς νέους ὅρους «γονέας Α», «γονέας Β», καί βλέπουμε ἔτσι τόν «πατέρα» καί τήν «μητέρα», λέξεις ἱερές πού μᾶς πᾶνε πίσω ὡς τίς ἀμμουδίες τοῦ Ὁμήρου, νά καταργοῦνται. Ἡ λέξη «πατρίδα», ἀπό τό «πατέρας» βγαίνει! ... Πρέπει τά βιβλία μας νά γίνουν βιβλία πατριδογνωσίας, μία λέξη πού ἔχει ποινικοποιηθεῖ πλέον, καί βέβαια ὅλη ἡ Παιδεία νά διέπεται καί νά ἐμπνέεται ἀπό τόν ἑλληνικό πολιτισμό. .. Νά μοιράζουν τά βιβλία στά παιδιά τά καλούδια τῆς παράδοσής μας, τοῦ πατρογονικοῦ μας σπιτιοῦ. .. Ξέρετε ὅτι ἀπουσιάζουν ἀπό τά βιβλία μας, μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις, οἱ μεγάλες μορφές τῶν ἑλληνικῶν γραμμάτων, ὁ Πολέμης, ὁ Βαλαωρίτης, ὁ Δροσίνης, ὁ Κάλβος, ὅλοι πού ὀνομάζονται «ἐθνικοί ποιητές», ἀπουσιάζουν οἱ μύθοι τοῦ Αἰσώπου, οἱ νεώτεροι λογοτέχνες ὅπως ὁ Κόντογλου καί ὁ Παπαδιαμάντης… Λοιπόν, πρέπει ἡ παιδεία μας νά ξαναγίνει ρωμαίικη, γιά νά βροῦν ξανά τά παιδιά μας τήν καλή καί εὐλογημένη συνήθεια τῆς μελέτης, πού ἔχει σήμερα ξεχαστεῖ... Στό σχολεῖο μετρᾶται ὅλη ἡ προσπάθεια ἑνός κράτους πού θέλει νά ἔχει μέλλον.» ( ἀπό τήν συνέντευξιν στήν ΕΣΤΙΑ : Τήν διαβάσαμε ἐδῶ : http://enaasteri.blogspot.com/2023/05/blog-post_608.html )

   Νομίζω πώς μεγαλύτερη ἔκφρασιν ἀγωνίας γιά τό τί συμβαίνει καί πῶς πρέπει νά διορθωθῇ,ὁ τομεύς τῆς Ἐκπαιδεύσεως ἐν Ἑλλάδι,δέν μπορεῖ κανείς νά διακρίνῃ σ᾿ἄλλον πολιτικό. Ἐντελῶς ἀντικειμενικῶς.

   Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

   Διαγραφή
 2. Γεωργιος Οιτιευς4 Ιουνίου 2023 στις 12:15 π.μ.

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΤΣΙΟ , ΤΗΝ ΔΕ ΘΕΣΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΩΣ , ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑΝ " ΚΟΒΙΝΤ 19 " ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ " ΚΑΡΕ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ " , ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΦΟΥΛ ...

  ΑΥΤΑ ! ΟΥΦ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μήπως θά προτιμούσες νά μπεί ή Κωνσταντοπούλου ή ό Βαρουφάκης ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεωργιος Οιτιευς5 Ιουνίου 2023 στις 6:44 μ.μ.

   ΚΙΝΗΜΑ 21 ΘΕΛΩ , ΕΣΕΙΣ ;

   ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ , ΚΡΙΜΑ !

   Διαγραφή
  2. Τό 0,5% πῶς εἶναι δυνατόν ; Τί πιθανότητες μπορεῖ νά ἔχη σέ σχέσιν μέ τό 2,9 % ;

   Ὤχ,κάποιοι ψάχνοντας γιά τήν ...οὐσία ἔχασαν τήν λογική !!!

   Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ Γεώργιε !

   Διαγραφή
 4. Κ. Βλάχου,

  η απάντηση σας θεωρώ ότι δέν εκφράζει σωστό σκεπτικό. Ο Γεώργιος Οιτιεύς ορθώς επισημαίνει κάποιες "αστοχίες" του κ. Νάτσιου με πρώτη και καλύτερη αυτή των μετοίκων: να υπενθυμίσω ότι το μέλλον κάθε χώρας δέν βασίζεται σε "μετοίκους" αλλά στον ιθαγενή πληθυσμό της και την ανάπτυξη αυτού. Από εκεί και πέρα άν ο Νάτσιος (και ο κάθε Νάτσιος) εκπροσωπεί την τάση μη χείρον βελτιστον, τότε δέν θέλουμε ούτε αυτόν, διότι δέν μας εκπροσωπεί. Αυτούς τους καιρούς ο τόπος έχει ανάγκη μονάχα το άριστον, το αγνό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί κυνήγι πατριωτῶν εἶναι αὐτό ;

   Ποιοί ἄρα γε ὠφελοῦνται ; Ἔλα ντέ...!
   https://sxolianews.blogspot.com/2023/06/blog-post_76.html

   Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ καί κῦττα ὑπάρχουν καί οἱ πολέμιοι τοῦ πατριωτικοῦ χώρου πού στήν φυλᾶνε στήν γωνία. Πρός τό παρόν κάνουν καλό χάζι μέ τήν φαγωμάρα τοῦ χώρου...!

   Διαγραφή
  2. Με ποιά κριτήρια χαρακτηρίζετε πατριώτη τον κ. Νάτσιο; Έκ των λόγων του; Διότι και κάποιοι άλλοι φιλόδοξοι πωλητικοί πούλησαν πατρίδα αλλά με την είσοδο τους στην βολή των Ελλήνων και στα μνημόνια είπαν το ναί, και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό έκαναν τις κότες. Με τον όρο προδοσία (από το ρήμα προδίδω) χαρακτηρίζεται γενικότερα η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων έναντι διαπιστευμένων μέσα σε μια σχέση κοινωνική, μεταξύ ατόμων, ή οργανώσεων κτλ. Αυτό που θέλω να σας πώ αγαπητή είναι ότι δέν έχετε την ικανότητα να κατανοείτε αυτό που ονομάζουμε μοτίβο, προφανώς είστε ιστορικά ημιμαθής (δέν θα πώ αμόρφωτη). Όπως επίσης στερείστε και φαντασίας: φαντασία δέν είναι πολύχρωμοι πίνακες η μάγοι και δράκοι, φαντασία είναι η ικανότητα πρόβλεψης καταστάσεων και εξέλιξης γεγονότων.
   Δέν σας παρεξηγώ αγαπητή, απο τα γραφόμενα σας είναι πασιφανές ότι η επαφή σας με τον κλήρο καθιστά το νού σας βαθύτατα πολωμένο (μεταξύ άλλων). Σάς εύχομαι ταχεία ανάρρωση για να μήν ρίξετε την ψήφο σας εκεί που δέν πρέπει. Επίσης θα σας πρότεινα να μελετήσετε την Ελληνική Επαναστάση, το εξάτομο έργο του αείμνηστου Διονυσίου Κόκκινου. Ομολογώ ότι σε εσάς θα πέσει αρκετά βαρύ όπως επίσης και θα σας δυσαρεστήσει καθότι παρουσιάζει χωρίς εμπάθειες την πραγματική "προσφορά" του κλήρου στον αγώνα.
   Σταματήστε παρακαλώ να βλέπετε μάγισσες σε όσους βλέπουν πέρα απο εσάς, η εποχή της ιεράς εξετάσεως ανήκει στο σκοτάδι.

   Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω !

   Τον Διονύσιο Κόκκινο, εννοείς τον προοδευτικό εκείνον τύπο που ξεκίνησε για την ιατρική αλλά στην πορεία κατάλαβε πως η δημοσιογραφία έχει "ψωμί" έ και με μια δόση ιστορίας ; Αυτόν που εξέδιδε το ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ περιοδικό ΜΕΛΛΟΝ, πιστεύοντας πως μέσω του σοσιαλισμού θα έλθει η "λύτρωση του κόσμου" από την πλουτοκρατία, όπως κάθε προοδευτικός νέος της εποχής του, αφού ο Μπεναρόγια είχε κάνει καλή δουλειά...! Αυτόν εννοείς, τον συνοδοιπόρο του Αλ. Παπαναστασίου ;
   Αυτόν που έγραφε με τα ψευδώνυμα "Άριελ","Μακκαβαίος", "παλαιός" ...
   Ναί,στον χαρίζω...

   (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82)

   Η προδοσία για εσένα είναι αθέτηση υποχρεώσεων ; Καλά...Γιατί εγώ αλλιώς το ξέρω : ενέργεια που στρέφεται κατά της Πατρίδος. Γιαυτό έχει καί τετοια βαρύτητα
   Τί είναι η φαντασία ;
   « ... η ικανότητα πρόβλεψης καταστάσεων και εξέλιξης γεγονότων...»
   Πώς να μην γελάσει κανείς ; Δηλαδή δεν είναι η άριστη γνώση της Ιστορίας που σε βοηθά να εκτιμήσεις και ερμηνεύσεις κάποιες προβλέψεις για μελλοντικά πιθανά γεγονότα ; Η φαντασία είναι ;
   Ούτε και εγώ σε παρεξηγώ για αυτό και δεν σχολιάζω τις ακατάσχετες ανοησίες που έγραψες σχετικά με τις επιρροές μου από τον κλήρο ( ;; !!! ).
   Έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου ...

   Διαγραφή
 5. «... οἱ πολέμιοι ... Πρός τό παρόν κάνουν καλό χάζι μέ τήν φαγωμάρα τοῦ χώρου...!» Πολύ σωστά. Θά μετέφραζα αυτήν τήν φαγωμάρα μέ ένα τεράστιο ΕΓΩ πού διακατέχει αυτόν τόν χώρο καί πού στό τέλος χάνεται ή ουσία τού κάθε αγώνα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καί γιά έναν «περίεργο λόγο», ενώ τό μπλόκ μου δέν έχει πολλά σχόλια , συχνά καί κανένα στίς αναρτήσεις μου, αυτο τό θεμα μέ τό κόμμα ΝΙΚΗ ...!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χά,χά !

   Εἶδες οἱ "πατριῶτες" ; Ἄμα θέλουν νά ... βρέ τά πάντα χρησιμοποιοῦν,λέμε !!!

   Καλησπέρα ἀγαπητή Σοφία !

   Διαγραφή
 7. Θά ήθελα νά ξέρετε κύριοι σχολιαστές μέ αρνητικές απόψεις γιά τό κόμμα ΝΙΚΗ, πώς άν είναι νά πήξει ή Βουλή από αριστεράντζες καί κουμμούνια ,νεοταξίτες καί προοδευτικούρες, ναί , θέλω νά μπεί ή ΝΙΚΗ πού όλοι γνωρίζουμε ποιά είναι ή θέση της γιά τήν πατρίδα, τά χριστά ήθη , τήν εκπαίδευση τών νέων, τήν γλώσσα, καί ό,τι θά μπορούσε νά συνάδει μέ αυτά πού εκφράζουν ένα έθνος που θέλει νά συνεχίσει νά υπάρχει όταν όλα τά σαρώνει ό άνεμος τής παγκοσμιοποίησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ρέ οιτιαφτέ, μήπως σέ φταίει ό κακός σ' ό φλάρος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ