Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Απαγορευμένος καρπός» για το WJC η Χρυσή Αυγή.


Νέες αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην εβραϊκή κοινότητα η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress) Ρόναλντ Λόντερ (Ronald S. Lauder) εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Ελλάδας να υιοθετήσει νέο νόμο για την καταπολέμηση εκφράσεων μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Τον περασμένο Μάρτιο, μιλώντας στην τελετή μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λόντερ απηύθυνε έκκληση στο ελληνικό κοινοβούλιο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι τα κυρίαρχα κόμματα στην Αθήνα είναι, κατά τα φαινόμενα, ανίκανα να έρθουν σε συμβιβασμό ως προς αυτό το σπουδαίο ζήτημα» υποστηρίζει ο επικεφαλής του εβραϊκού αυτού φορέα, επισημαίνοντας ότι «οι καπηλευτές του μίσους και οι εξτρεμιστές, όπως οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, δεν αποτελούν μόνο απειλή για μειονότητες όπως οι Εβραίοι, αλλά απειλή για τη Δημοκρατία συνολικά. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα από τις δημοκρατικές δυνάμεις και με την πλήρη δύναμη του Νόμου».
Σύμφωνα με την αναφορά στην ιστοσελίδα του WJC, ακόμη δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται να αντιτίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως τονίζεται, ισχυριζόμενο ότι η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκής για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των εκφράσεων μίσους.
Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη σχετικές αναφορές σε ΜΜΕ, σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο θα απαγόρευε τη δημόσια υποκίνηση κατά ανθρώπων εξαιτίας της φυλής τους, της θρησκείας τους, της εθνικότητάς τους ή των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Θα περιελάμβανε επίσης τις εκφράσεις μίσους που εκδηλώνονται στο Κοινοβούλιο.
Επιπλέον, θα διακόπτονταν οι οικονομικές επιχορηγήσεις στα κόμματα των οποίων οι ηγέτες αρνούνται δημοσίως το Ολοκαύτωμα, παίρνουν μέρος σε ρατσιστικές επιθέσεις και χρησιμοποιούν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή σύμβολα στο Κοινοβούλιο, όπως τονίζεται στο εν λόγω άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του World Jewish Congress.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2013 συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη η εκτελεστική επιτροπή του ΠΕΣ, καλώντας τις «ελληνικές Αρχές να προβούν σε σοβαρές και συντεταγμένες δράσεις κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος, του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Να εφαρμόσουν όλους τους ευρωπαϊκούς νόμους σ' αυτόν τον τομέα και να ενώσουν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις κατά των εχθρών της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί η βύθιση της κοινωνίας στα σκοτάδια του ρατσιστικού μίσους και του αντισημιτισμού».
Τότε, τονίζεται χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του WJC, Ρόναλντ Λόντερ και ο πρόεδρος της ελληνοεβραϊκής κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ, είχαν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά όπου αναφέρθηκαν στον κίνδυνο που θέτει η ακροδεξιά και το αντισημιτικό κίνημα της Χρυσής Αυγής.
Το WJC, όπως σημειώνεται, είναι διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί εβραϊκές κοινότητες σε 100 χώρες.
Στο μεταξύ, αρκετά είναι τα σημερινά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ για το πολύκροτο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές έγιναν αναφορές για την «επικίνδυνη δράση» της Χρυσής Αυγής.

«Το θέμα της αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα προκάλεσε χθες ρήγμα εντός της εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρά τις αντιρρήσεις του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνεται σε ανταπόκριση από την Αθήνα στη «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ