Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μυρμήγκια "τέρατα" σπέρνουν τον τρόμο στις Η.Π.Α. (VIDEO)

Ολόκληρο το νοτιοανατολικό  τμήμα των ΗΠΑ έχει κατακλυστεί απο το χειρότερο είδος εντόμου που έχει γνωρίσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, το επονομαζόμενο «μανιακό μυρμήγκι Ράσμπερι».
Η ομολογουμένως εντυπωσιακή ονομασία του οφείλεται στην ακανόνιστη, μη γραμμική μετακίνησή του κατά την αναζήτηση τροφής, σε αντίθεση με το  τρόπο μετακίνησης των άλλων ειδών.
Τα φρενήρη μυρμήγκια εγκαταλείπουν κατά δισεκατομμύρια τα δάση και τις αυλές, εισβάλλοντας στα σπίτια και τρώγοντας ολόκληρες καλωδιακές εγκαταστάσεις.
Αυτό που τους προσελκύει  είναι τα μαγνητικά πεδία και η θερμότητα  που εκπέμπουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα των οικιακών συσκευών και των υπολογιστών. Μάλιστα  μέσα σε λίγα λεπτά είναι σε θέση να «καταναλώσουν» όλο το λειτουργικό hardware τους. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά τη βρώση παθαίνουν ηλεκτροπληξία κατά χιλιάδες, απελευθερώνοντας έτσι ένα χημικό συστατικό που προσελκύει ακόμη περισσότερα μυρμήγκια του ίδιου είδους.



http://www.briefingnews.gr/perierga/item/51945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ