Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Έρευνα: Οι άνδρες που είναι πιο δυνατοί σωματικά, είναι πιθανότερο να έχουν δεξιές πολιτικές απόψεις


Οι άνδρες που είναι δυνατοί σωματικά είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν δεξιές πολιτικές θέσεις, ενώ οι πιο αδύνατοι άντρες να υποστηρίζουν πιο αριστερές, όπως το το κράτος πρόνοιας, ισχυρίζονται ερευνητές
Η μελέτη τους ανακάλυψε μια σχέση μεταξύ της δύναμης του σώματος ενός άνδρα με τις πολιτικές απόψεις τους.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Aarhus στη Δανία συνέλεξαν στοιχεία σχετικά με το μέγεθος των μυών του δικεφάλου, την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση και την υποστήριξη για την οικονομική αναδιανομή από εκατοντάδες άνδρες στην Αμερική, την Αργεντινή και τη Δανία.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι άνδρες με μεγαλύτερη δύναμη σώματος ήταν λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν αριστερές πολιτικές για την αναδιανομή του πλούτου.
 Όμως, οι άνδρες με μικρή δύναμη σώματος ήταν πιο πιθανό να βάλουν το δικό τους συμφέρον στην άκρη και να υποστηρίξουν ένα κράτος πρόνοιας.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ της δύναμης του σώματος και των απόψεων περί αναδιανομής μεταξύ των γυναικών.
Ο καθηγητής Michael Petersen δήλωσε: «Και στις τρεις χώρες, οι δυνατοί σωματικά άνδρες επιδιώκουν σταθερά την ιδιοτελή θέση στην αναδιανομή.
«Ωστόσο, σωματικά αδύναμοι άνδρες ήταν πιο απρόθυμοι να διεκδικήσουν το ατομικό τους συμφέρον - ακριβώς σαν να είναι οι διαφορές στις πολιτικές ένα θέμα  άμεσης φυσικής αντιπαράθεσης μεταξύ ατόμων.
«Ενώ πολλοί άνθρωποι σκέφτονται την πολιτική ως ένα σύγχρονο φαινόμενο, αυτή, κατά μία έννοια, είχε πάντα σχέση με το είδος μας.
Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Psychological Science.
Ο καθηγητής Petersen πρόσθεσε: «Πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολιτικές απόψεις των ανθρώπων δεν μπορεί να προβλεφθούν από πρότυπα οικονομικών μοντέλων.

«Αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που δείχνει ότι οι πολιτικές απόψεις μπορεί να είναι ορθολογικές κατά μια άλλη έννοια, με την έννοια ότι είναι σχεδιασμένες από φυσική επιλογή».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ