Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η EasyJet θα ψεκάσει την ατμόσφαιρα με ηφαιστειακή στάχτη δήθεν για τεστ ασφάλειας!

   
Picture
Έναν ολόκληρο τόνο ηφαιστειακής στάχτης ετοιμάζεται να ξαμολύσει στον αέρα η αεροπορική εταιρεία Easy Jet!

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet σχεδιάζει να περάσει τα νέα αεροσκάφη της από έλεγχο του συστήματος AVOID (Airborne Volcanic Object Imaging Detector)  για να τεστάρει την ικανότητά τους να ανιχνεύουν και να αποφεύγουν τη στάχτη από τυχόν εκρήξεις ηφαιστείων - έτσι λένε, δηλαδή.


Picture
Δοχεία με πούδρα ηφαιστεικής στάχτης
Το όλο τεστ, που θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο στο αεροδρόμιο Λούτον, θα έχει ως εξής: δύο αεροπλάνα της Airbus θα σκορπίσουν στάχτη από ύψος 9.000 μέτρων δημιουργώντας ένα τεχνητό ηφαιστειακό νέφος. Τα αεροσκάφη της EasyJet θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την τέφρα από απόσταση 100km και να συνεχίσουν την πτήση τους.Για την όλη αυτή επιχείρηση θα συνεργαστεί με την Nicarnia Aviation. Έχει ήδη συλλέξει στάχτη από το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιουκούλ της Νότιας Ισλανδίας,  του οποίου η έκρηξη το 2010 είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση ηφαιστειακής τέφρας για πολλές μέρες στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα  την καθήλωση της εναέριας κυκλοφορίας σε όλη τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. Κι εφόσον, λένε, οι δοκιμές έχουν επιτυχία, το σύστημα AVOID μάλλον θα λάβει την έγκριση των εναέριων αρχών προκειμένου οι πτήσεις να πραγματοποιούνται με ασφάλεια σε περιπτώσεις ηφαιστειακών εκρήξεων. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν και άλλες εταιρείες επαναλλάβουν τη δοκιμή, ή η δοκιμή χρειαστεί από μόνη της επανάλλειψη...

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Μόλις είδαμε την είδηση νιώσαμε όπως κάποιος ακούει ένα κακόγουστο ανέκδοτο και μάλιστα ειπωμένο με περίσσια επιστημονικοφάνεια. Πρώτα απ' όλα η Easy Jet δεν είναι μια τυχαία, μα καθόλου τυχαία εταρεία! Είναι μια εταιρεία χαμηλού κόστους που ενοχοποιείται από πολλούς για συμμετοχή της στους χημικούς αεροψεκασμούς, αυτό που μερικοί θέλουν ντε και καλά να μας πείσουν ότι γίνεται για λόγους Γεωμηχανικής, δηλαδή για διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας!
H Nicarnia Aviation, με την οποία συνεργάζεται για να γίνει η όλη επιχείρηση είναι μια νέα εταιρεία που κάνει τέτοιου είδους καταμετρήσεις η οποία συστάθηκε το 2010. Ακριβή ημερομηνία δεν ανεφέρεται στο μινιμαλιστικό ιστολόγιο τους... λίγα λόγια... μετρημένες κουβέντες... Όμως το ηφαίστειο, από το οποίο συνέλεξαν στάχτη και τώρα θα την ξαναρίξουν στον αέρα, εξεράγη τον Απρίλιο του 2010!!! Πότε πρόλαβαν κι έστησαν την εταιρεία; Ή μήπως την είχαν στημένη από πριν;

Picture
" Η Nicarnica Aviation είναι αφοσιωμένη στο να παρέχει λύσεις απομακρυσμένης τηλεπισκόπησης για την ανίχνευση και τη μέτρηση των κινδύνων στον κλάδο των αερομεταφορών. Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια με μια μακρά ιστορία δοκιμών, τεκμηρίωσης και δημοσιεύσεων για να αποδείξει τη βιωσιμότητά του." Είναι θυγατρική της Nicarnica που είναι μια άκρως εξειδικευμένη εταιρεία ανάπτυξης UV και IR τεχνολογίες απεικόνισης για τον προσδιορισμό SO2 και επικίνδυνων σωματιδίων τέφρας στον αέρα. Τι είχε ακριβώς συμβεί όταν το ηφαίστειο της Ισλανδίας είχε εκραγεί; Εκτός από το γεγονός ότι είχαν ακυρωθεί οι πτήσεις για μερικές μέρες, ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ!!

Γεωμηχανική ή ανθρωπομηχανική;

Picture
Πριν από ένα περίπου χρόνο, περιβαλλοντικές οργανώσεις κατάφεραν να ακυρώσουν τη δοκιμή της μεθόδου Γεωμηχανικής του 'τεχνητού ηφαιστείου'. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη μίμηση της έκρηξης ενός ηφαιστείου και το γέμισμα της ατμόσφαιρας με σωματίδια όπως θειικό άλας, ώστε να δημιουργηθούν τα αποτελέσματα που φέρνει μια αληθινή έκρηξη: αντανάκλαση ηλιακής ενέργειας - σκοτείνιασμα του ήλιου. 

Τον Ιούλιο του 2012, η Guardian δημοσιεύει άρθρο για επικείμενουςψεκασμούς από μπαλόνια γεμάτα χημικά σωματίδια και συγκεκριμένα θειικό άλας για ακριβώς τους ίδιους λόγους. Ακυρώθηκε μετά από κατακραυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων και διάφορων ακτιβιστικών ομάδων συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που είναι ενάντια στους χημικούς αεροψεκασμούς.

Picture
Τα προγράμματα αυτά των Γεωμηχανιστών βρίσκουν ανταπόκριση στην ελίτ που νοιάζεται τόσο πολύ για τον πλανήτη αλλά και τους ανθρώπους πάνω του κι έτσι χρηματοδοτούνται απλόχερα, με πρώτο και καλύτερο, τον αξιολάτρευτο φιλάνθρωπο Μπιλ Γκέιτς!!!

Ναι,  ο  ίδιος Μπιλάκος που έχει κάνει ίδρυμα και τρέχει πίσω από τα μαυράκια της Αφρικής με μια ένεση στο χέρι για τα τους κάνει εμβόλια, που αργότερα θα τα αφήσουν παράλυτα, στείρα ακόμα και νεκρά ( κι αν δεν κάθονται φρόνιμα τα εμβολιάζει υπό την απειλή όπλου), που δίνει διαλέξεις στο TED λέγοντας ότι ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί για να μην αναπνέουν τόσο πολλοί άνθρωποι και γελάδια και παράγουν CO2, και που είναι μεγαλομέτοχος της Μονσάντο, επίσης εταιρείας που προσφέρει τις υπηρεσίες της στον αποπληθυσμό της γης, με καρκίνο και στειρότητα! 
Και τώρα θέλετε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά είναι τυχαία και δεν συνδέονται μεταξύ τους;
  1. Τυχαίο που η Easy jet κατηγορείται για ψεκασμούς;
  2. Τυχαίο που ακυρώθηκαν οι φανερές προσπάθειες για κάργα ψέκασμα με θείο;
  3. Τυχαίο που ο Γκέιτς αγαπάει με τόση ειλικρίνεια τη Γεωμηχανική, με ακριβώς την ίδια  που έχει για τους εμβολιασμούς των παιδιών της Αφρικής;
  4. Τυχαίο ότι το εγχείρημα θα γίνει μήνα Αύγουστο, όχι γιατί είναι παχιές οι μύγες, αλλά επειδή είναι ο μόνος μήνας που δεν μπορούν να ψεκάσουν λόγω καθαρού γαλανού ουρανού;
  5. Τυχαίο που άνοιξε η εταιρεία την ίδια χρονιά που έσκασε το ηφαίστειο;
  6. Τυχαίο που επιλέχθηκε ένα αεροδρόμιο μόλις 56 χλμ από την καρδιά του Λονδίνου;
  7. Τυχαίο ότι ανακοινώνεται, χωρίς καν να ερωτηθεί ο κόσμος αν γουστάρει να φάει θείο στο κεφάλι και στα πνευμόνια του καλοκαιριάτικα, και...
  8. Μήπως 'κατά τύχη' στα βαρέλια τους εμπεριέχονται και τίποτε άλλα υλικά;;; Γιατί... ποιος άραγε θα το μάθει;
    Στην τύχη μας είμαστε αφημένοι κι αυτή μόνο καλή δεν μοιάζει. Από τη μια τα στόματα ερμητικά κλειστά κι από την άλλη μερικά που ανοίγουν δήθεν για να διαφωτίσουν, αλλά το αποτέλεσμα είναι να παραπλανήσουν, ταυτίζοντας τους ψεκασμούς με τη Γεωμηχανική και το σώσιμο του πλανήτη. Αν δεν αντιδράσουν οι Άγγλοι για αυτό που σκοπεύουν να τους κάνουν, τα τεστ και τα πειράματα θα επαναληφθούν, κι από άλλες εταιρείες, σε άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές, με διάφορους λόγους και αιτίες. Δεν πάει καιρός, που και η NASA ξαμόλυσε χημικά με πυραύλους για να 'μελετήσει' κι αυτή τα jet stream. 

Μελέτη στη μελέτη και πείραμα μετά το πείραμα, ευκαιρία δεν χάνουν να γεμίσουν την ατμόσφαιρα με τόνους χημικά, αφού φαίνεται το άνεπίσημο' ψέκασμα δεν τους είναι πια  αρκετό. Αυτοί επιταχύνουν. Εμείς;


Picture
Το αεροδρόμιο Λούτον, μόλις 56 χλμ από το Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ