Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Συγκλονίζει η αποκάλυψη: Τι ήταν η Ανταρκτική πριν;

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη που έκαναν με πρόσφατη έρευνα τους Αμερικάνοι επιστήμονες, αφού ισχυρίζονται ότι η «παγωμένη έρημος» της Ανταρκτικής κάποτε ήταν τροπικό δάσος με πυκνή βλάστηση και ζεστό κλίμα.

Ομάδα ερευνητών από διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια ταξίδεψαν στην Ανταρκτική χρησιμοποιώντας το παγοθραυστικό Nathaniel B.Palmer και πραγματοποίησαν γεωτρήσεις κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας στη βορειότερη περιοχή της παγωμένης ηπείρου.

Μελετώντας τα δείγματα που συνέλεξαν, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι μέσα σε αυτά υπήρχαν χιλιάδες καλοδιατηρημένοι κόκκοι γύρης που αποδείκνυαν την ύπαρξη δάσους στην περιοχή.


Σύμφωνα με τους ερευνητές η Ανταρκτική πριν από 55 εκατομμύρια έτη ήταν καλυμμένη από δάση και δεν υπήρχε ίχνος πάγου, ωστόσο μετά από περίπου 17.000.000 χρόνια ξεκίνησαν τεράστιες κλιματικές μεταβολές στον πλανήτη μετατρέποντας την Ανταρκτική σε παγωμένη Γη.


Τα τελευταία είδη φυτών που υπήρχαν εκεί υπολογίζεται ότι εξαλείφθηκαν πριν από περίπου 12 εκατομμύρια χρόνια και όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η συγκεκριμένη έρευνα θα συμβάλλει σημαντικά στην μελέτη των παγετώνων και στην προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ