Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ

Τα όνειρα, όπως και οι σκέψεις, είναι δωρεάν. Μπορούμε να έχουμε όσα θέλουμε. Τα όνειρα πού κάνουμε για την ζωή είναι καθημερινές σκέψεις για την εξέλιξή μας. Τα όνειρα πού βλέπουμε όταν κοιμόμαστε είναι το απρόβλεπτο μη συνειδητό «ξέσπασμα» διαφόρων σκέψεων πού μεταφέρονται σαν εικόνες στον ύπνο μας , προερχόμενα από το σύνολο των εν συνειδήσι σκέψεων πού βρίσκονται σε κυτταρικά «κουτάκια» μέσα στον εγκέφαλό μας. Τα όνειρα της ζωής μας μπορούν να πραγματοποιηθούν αν πιστέψουμε σε αυτά, αν επιμείνουμε και τα αγαπήσουμε , αν πολεμήσουμε για αυτά, αν τα προστατεύσουμε. Τα όνειρα της ζωής μας που κατευθύνονται από την συνείδηση του «Εγώ» μας έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να υλοποιηθούν. Ο λόγος είναι ότι , η συναισθηματική φόρτιση με την οποία τα περιβάλουμε δίνουν την δυνατότητα κινητοποίησης των μορφογενετικών πεδίων , ούτως ώστε να μεταφέρουν σε εμάς όλα τα μέσα για την εξυπηρέτησή μας και τον σκοπό μας. Αν όμως απογοητευθούμε από την βιασύνη μας να τά δούμε να γίνονται γρήγορα πραγματικότητα , υπάρχει το ενδεχόμενο να απομακρύνουμε άθελά μας αυτήν την βοήθεια .
Προσέξετε λοιπόν τι όνειρα κάνετε για την ζωή σας , αναζητήστε αυτά πού θα σας φέρουν χαρά και αγάπη, ηρεμία και εξέλιξη , αρμονία και θετική ενέργεια , και να είστε σίγουροι πώς θα τά έχετε ‘όλα αυτά χωρίς κανένα αντίτιμο. Προσέξετε τα όνειρά σας να μην είναι φιλοχρήματα , άπληστα, εγωιστικά , υλιστικά , αυτά τά όνειρα έχουν και το αντίτιμο τους. Γιατί να ξέρεται πώς κάποια μικρά , πολύ μικρά όντα – ιόντα πού ζούν στο πεδίο του μορφογενετικού χώρου και που το αποτελούν , συνεργάζονται με την σκέψη σας και μεταμορφώνονται έτσι, ώστε να εξυπηρετήσουν τον σκοπό των ονείρων σας. Αν τα όνειρά σας είναι της πρώτης κατηγορίας , τότε τά όντα- ιόντα είναι οι άγγελοι που με προστατευτικό τρόπο θα σας μεταφέρουν αυτό πού ζητάτε, αν όμως είναι της δεύτερης κατηγορίας, τότε δυστυχώς γίνονται δαίμονες που με τον ίδιο άπληστο τρόπο επιδιώκουν να σας φέρουν κοντά στο ποθητό σας στόχο. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να θυσιάσετε κάτι άλλο σαν αντίτιμο.
Τώρα, τά όνειρα του ύπνου για τά οποία πολλές φορές έχουμε ακούσει πώς «βγαίνουν αληθινά», θα πρέπει να γνωρίζεται πώς αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Συμβαίνει μόνο σε αυτούς που τά πιστεύουν. Τά πιο απίθανα όνειρα που μπορεί να δούμε στον ύπνο μας , είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν στην καθημερινότητά μας και να εκπλαγούμε. Αυτό οφείλεται σε όσους δίνουν προσοχή σε αυτά και χωρίς λογική επεξεργασία αλλά συναισθηματική φόρτιση = πίστη, περιμένουν με σιγουριά την υλοποίησή τους η οποία συχνάκις συμβαίνει. Δεν είναι κακό αυτό βέβαια , εκτός αν τά όνειρά μας είναι αρνητικά. Καλό θα είναι τά αρνητικά όνειρα αν μπορείτε να τά αποκωδικοποιείτε ώστε να βρείτε την αιτία πού τά προκάλεσε και με αυτόν τον τρόπο τά αποτρέπετε. Η συμμετοχή της λογικής αποδομεί το αυτοδημιούργητο μη συνειδητό κατασκεύασμα πού ονομάζουμε όνειρο ύπνου . Αλλιώς , μην τά αναφέρεται , αλλά πηγαίνετε το πρωί στην τουαλέτα και «φτύστε τα» μέσα τραβώντας το καζανάκι. Είναι μια σίγουρη τακτική για να διώξετε.
Κάντε τώρα τον συνδυασμό της πραγματοποίησης των ονείρων της ζωής και των ονείρων του ύπνου και θα συμπεράνετε τι σημαίνει υλοποίηση των σκεπτομορφών του νού. 
http://oneirokritis.blogspot.gr/2009/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ