Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πολῖτες σταματοῦν πλειστηριασμούς!

Πολῖτες σταματοῦν πλειστηριασμούς!Αὐτὸ εἶναι καλό!
Πολὺ καλό!
Βέβαια σὲ λίγο θὰ φύγουν τρέχοντας ὅλοι αὐτοί. Κι εὐτυχῶς, ἤ δυστυχῶς, δὲν μποροῦν οὔτε σπίτια νὰ κουβαλήσουν, οὔτε τὰ ἀρχαία μας, οὔτε τὶς θάλασσές μας, οὔτε τὸν ἥλιο μας, οὔτε ἐμᾶς…  Ἀξία σὲ χρῆμα ἁρπάζουν. Ἤ ἔτσι πιστεύουν…
Ἀλλὰ δὲν βαριέστε…
Ὁ τελευταῖος γελᾶ καλλίτερα…
Πολίτες βάζουν φρένο στους πλειστηριασμούς
Από το Ηράκλειο μέχρι το Ρέθυμνο και τα Χανιά, οι αντιδράσεις κατά των τραπεζών από κατοίκους, επαγγελματικούς φορείς και κινήσεις πληθαίνουν καθημερινά

ΚΡΗΤΗ Του Μάριου Διονέλλη

Σημαντικές διαστάσεις παίρνουν σε όλη την Κρήτη οι κινήσεις αποτροπής πλειστηριασμών από τις τράπεζες εις βάρος οφειλετών. Χθες στο Ηράκλειο ανακόπηκαν τρεις πλειστηριασμοί ακινήτων από συγκεκριμένη τράπεζα εις βάρος κατοίκων του νησιού έπειτα από δυναμική κινητοποίηση της κίνησης «Λαϊκή Στάση Πληρωμών», που έχει συσταθεί στην πόλη.

Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, τόσο στο Ηράκλειο όσο και στο Ρέθυμνο και στα Χανιά δεκάδες φορές οι δικαστικοί επιμελητές και οι δικηγόροι βρήκαν μπροστά τους φτάνοντας στα ειρηνοδικεία εξαγριωμένους κατοίκους, επαγγελματίες και απλούς πολίτες που κατάφεραν να ανακόψουν την εκποίηση ακινήτων «για ένα κομμάτι ψωμί».

H κοινωνία αντιδρά

Για μεγάλη αντίδραση των κατοίκων του Ηρακλείου μιλά στην «Εφ.Συν.» μετά τη χθεσινή κινητοποίηση ο Γιάννης Μουντουφάρης, εκ μέρους της κίνησης «Πολίτες κατά του Χρέους».

«Θα παρεμβαίνουμε και θα εμποδίζουμε κάθε πλειστηριασμό που γίνεται από τράπεζες εις βάρος ιδιωτών ή επαγγελματιών. Πρέπει να καταλάβουν πως η κοινωνία είναι εδώ και αντιδρά. Ασφαλώς δεν παρεμβαίνουμε σε διαφορές μεταξύ ιδιωτών και δεν μπορούμε να πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου.

»Οταν όμως ο πλειστηριασμός γίνεται από τράπεζα θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή να μιλάνε για ανάπτυξη και από την άλλη να επιτίθενται σε ανθρώπους που δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα. Δεν χάνουν τα λεφτά τους, τα δάνεια θα συνεχίσουν να τρέχουν, όμως δεν θα αφήσουμε να οδηγούνται άνθρωποι στην εξαθλίωση και την αυτοκτονία. Η Κρήτη έχει τη μαύρη πρωτιά στον κατάλογο με τις αυτοκτονίες πανελλαδικά», λέει ο κ. Μουντουφάρης καλώντας τους πολίτες να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις απειλούμενων πλειστηριασμών στο κιόσκι των «Πολιτών κατά του Χρέους» που έχει στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο και στα Χανιά οι κινητοποιήσεις οργανώνονται από τους ίδιους τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης, που προσπαθούν να προστατεύσουν τα μέλη τους.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μανιουδάκης, τονίζει στην «Εφ.Συν.» πως εδώ και δύο μήνες σχεδόν κάθε εβδομάδα βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του ειρηνοδικείου και έχουν καταφέρει να αποτρέψουν δεκάδες πλειστηριασμούς.

«Ενώ είχαμε 4-5 πλειστηριασμούς την εβδομάδα, τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει ανακοινωθεί κανένας. Προφανώς οι τράπεζες πήραν το μήνυμα και προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής», τονίζει.

Εκποίηση στο 10% της αξίας

Για πρακτικές εξόντωσης των επαγγελματιών μιλά ο κ. Μανιουδάκης αναφέροντας χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αντιμετώπισε πρόσφατα το Επιμελητήριο στο Ρέθυμνο. «Βρέθηκα μάρτυρας σε υπόθεση συναδέλφου που δανείστηκε 200 χιλιάδες από τράπεζα το 2007 για να αγοράσει ένα ακίνητο επιπλέον 400 χιλιάδες από δικά του χρήματα.

Για τον δανεισμό η τράπεζα υποθήκευσε το ίδιο το ακίνητο εκτιμώντας τότε την αξία του στις 800 χιλιάδες. Πριν από λίγες ημέρες ήθελαν να το βγάλουν σε πλειστηριασμό για 45.000 ευρώ. Ο άνθρωπος έχασε το ακίνητο και όλα τα λεφτά που είχε βάλει και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να χρωστάει στην τράπεζα…».
ἐφημερίδα τῶν συντακτῶν
από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ