Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Έρχεται η παγκόσμια κυβέρνηση διά στόματος Ολάντ;

Θέλει τη δημιουργία «πολιτικής ευρωπαϊκής ένωσης» τα επόμενα δύο χρόνια.

Πρωτοβουλία ώστε «να βγάλει την Ευρώπη από τον μαρασμό» αναλαμβάνει η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, σε μία μαραθώνια συνέντευξη που παραχώρησε έναν χρόνο μετά την εκλογή του. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το Παρίσι θέλει να δημιουργηθεί μια «πολιτική ευρωπαϊκή ένωση» μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και πρότεινε την εγκαθίδρυση οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης, η οποία θα έχει τον δικό της πρόεδρο, προϋπολογισμό, το δικαίωμα να δανείζεται και ένα εναρμονισμένο φορολογικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που διήρκεσε 150 λεπτά και πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσίευση οικονομικών στοιχείων που δείχνουν ότι η Γαλλία εισήλθε σε ύφεση, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ ανέφερε ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να εργαστούν «λίγο περισσότερο» για πλήρη σύνταξη στο μέλλον.

Επίσης, αντέκρουσε τις επικρίσεις ότι η Γαλλία έχει χάσει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη λόγω της συρρίκνωσης της οικονομικής της ανταγωνιστικότητας. «Καθήκον μου είναι να βγάλω την Ευρώπη από τον μαρασμό και να περιορίσω την αποξένωση των λαών που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (…) Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει, θα αποτύχει, θα σβηστεί από το χάρτη», επεσήμανε.

Συγκεκριμένα, ο γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «τεσσάρων σημείων», διευκρινίζοντας ότι οι άξονές της θα περιστρέφονται γύρω από την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, τη νεολαία, την ενέργεια και ένα νέο βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε την εγκαθίδρυση μιας «οικονομικής κυβέρνησης που θα συναντάται κάθε μήνα υπό την προεδρία ενός επικεφαλής διορισμένου για μακρό χρονικό διάστημα. Στα καθήκοντά της θα είναι να συζητά τις κυριότερες αποφάσεις της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών, να εναρμονίσει τη φορολογία (…) και να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», πρόσθεσε. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να αποδεσμευτεί άμεσα ένα μέρος των ευρωπαϊκών πόρων (6 δισ. ευρώ) που προορίζονται για τους νέους, ούτως ώστε να στηριχθούν «όλοι οι νέοι της Ευρώπης που σήμερα δυσκολεύονται να βρουν εργασία».

Ο Ολάντ επανέλαβε την εκτίμηση ότι «η κρίση είναι πίσω μας» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελλοχεύουν ακόμα κίνδυνοι, όπως είπε. Για τον γάλλο πρόεδρο, το πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα δεν είναι η κρίση αλλά «η ύφεση που προκλήθηκε από τις πολιτικές λιτότητας».

Ανέφερε ότι η Γερμανία έχει συχνά δηλώσει ότι είναι έτοιμη για μια πολιτική ένωση, μια νέα φάση ευρωπαϊκής ένταξης. «Η Γαλλία είναι επίσης διατεθειμένη να δώσει ένα περιεχόμενο σε αυτήν την πολιτική  ευρωπαϊκή ένωση», σημείωσε, δίνοντας στο σχέδιο «δύο χρόνια για να επιτευχθεί, όποιες και εάν είναι οι κυβερνήσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ