Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

‘Ο Ριχάρδος ό Λεοντόκαρδος καί οί Εβραίοι


Μια και ακόμα δεν έχει ψηφιστεί ο αντιρατσιστικός νόμος , ας προλάβουμε να δώσουμε μια ακόμα πληροφορία για τον ρόλο των εβραίων στις κοινωνίες  των κρατών όπου γενικά δρούσαν σαν ρουφήχτρες του αίματος των  πολιτών.

«Επί της βασιλείας του Ριχάρδου  τού Λεοντόκαρδου [1183-1199}  εσημειώθεισαν μέγας διωγμός και σφαγές των εβραίων οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί είς σημαντικό αριθμό είς την Αγγλία με ελατήριον την απαλλαγή των ευγενών από τά βάρη των δανείων τα οποία είχαν χορηγήσει είς αυτούς εβραίοι τοκογλύφοι.
Και αυτός ακόμα ό βασιλεύς είχε δανεισθεί από αυτούς μεγάλα ποσά.»

{ εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου  τόμος Α΄ , λήμμα Αγγλία}
Δείτε  και την ταινία  « Ο έμπορος της Βενετίας»
'Η Βενετία του 16ου αιώνα ακμάζει. Ο μεγαλέμπορος της Βενετίας Αντώνιο δανείζεται χρήματα από τον Εβραίο τοκογλύφο Σάυλοκ για να βοηθήσει το νεαρό και απένταρο φίλο του Μπασάνιο να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Ωστόσο, όταν η μέρα της πληρωμής φτάνει και ο έμπορος δεν έχει ξεπληρώσει αφού οι θύελλες έχουν πλήξει τις ναυτιλιακές του επιχειρήσεις. Τότε ο αδίστακτος Σάυλοκ απαιτεί την πληρωμή του, που δεν είναι άλλη από μια λίβρα από τη σάρκα του Αντώνιο.'



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ