Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ Η ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Στις φλόγες τυλίχτηκαν πολλά οχήματα κατά την έκτη νύχτα ταραχών, στις φτωχές γειτονιές στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου η ένταση, ωστόσο, φαίνεται να έχει μερικώς κοπάσει.
Τα περιστατικά βίας που σημειώνονται κάθε βράδυ για σχεδόν μια εβδομάδα στις παραγκουπόλεις στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι αλλοδαποί, φαίνεται να έχουν ατονήσει, μετά την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων .
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της επιβολής της τάξης «ενισχύθηκαν με αστυνομικούς που ήρθαν από το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε», χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό των ενισχύσεων.
Η βία εν τω μεταξύ επεκτάθηκε την Παρασκευή το βράδυ έως την πόλη Έρεμπρο που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης. Εκεί αναφέρθηκε μια πυρκαγιά σε σχολείο, καθώς και αρκετές καταστροφές οχημάτων, αλλά όπως ανέφερε η αστυνομία, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη περίπου τις μεταμεσονύκτιες ώρες.


Στη σουηδική πρωτεύουσα, όπου η ένταση παραμένει, περίπου 200 ακροδεξιοί βρέθηκαν στα προάστια της Στοκχόλμης, αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν νέα σοβαρά κρούσματα βίας. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Στοκχόλμη απηύθυναν έκκληση προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα «καυτά» σημεία στη σουηδική πρωτεύουσα.
Η βία έχει προκαλέσει ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, είναι συγκεντρωμένοι στις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων της χώρας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ