Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Το μνημονιακό έγκλημα είναι συνεχές!


Γράφει ο Δευκαλίων
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα αναφέρθηκε ότι χάθηκαν περίπου 10 δις ευρώ από τους στόχους του μνημονιακού προγράμματος, μέσω του πρόσφατου προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον μνημονιακό προγραμματισμό έπρεπε να διατεθούν 10 δις ευρώ για να αγορασθούν ομόλογα ονομαστικής αξίας 40 δις ευρώ. Ήτοι το δημόσιο χρέος σύμφωνα με τον μνημονιακό προγραμματισμό έπρεπε να μειωθεί περίπου κατά 30 δις ευρώ.
Τελικά όμως διατέθηκαν 11,1 δις ευρώ για να αγορασθούν ομόλογα ονοματικής αξίας 31,8 δις ευρώ. Άρα το δημόσιο χρέος μειώθηκε τελικά περίπου κατά 20,7 δις ευρώ. Σε πολύ απλά μαθηματικά, με το καλημέρα της υλοποίησης του νέου μνημονίου υπάρχει απόκλιση περίπου 10 δις ευρώ. Πως θα καλυφθεί αυτή η απόκλιση; Με νέα μέτρα! Απλά είναι τα πράγματα. Αργά η γρήγορα θα γίνει νέος μνημονιακός προγραμματισμός και θα χρεωθούν αυτά τα 10 δις ευρώ. Που θα χρεωθούν; Στον Ελληνικό λαό. Αυτά προς το παρόν και όταν προκύψει το πρόβλημα θα υπάρξει η σχετική υπόμνηση. Πάμε τώρα παρακάτω… Παρακολουθούμε εδώ και αρκετές ημέρες μία προσπάθεια παρέμβασης των μνημονιακών εξαπτέρυγων στο επίπεδο της πολιτικής ιδεολογίας και αντίστοιχης παρέμβασης στην πολιτική πραγματικότητα. Τι λένε λοιπόν οι αθεόφοβοι; Με αφορμή την εσωκομματική κρίση που εμφανίσθηκε στο κίνημα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” και την οποία φυσικά μεγεθύνουν, ισχυρίζονται ότι… αργά ή γρήγορα θα επανά-σχηματοποιηθούν οι πολιτικοί σχηματισμοί και το πολιτικό σκηνικό βάσει των καθιερωμένων εδώ και 10ετίες πολιτικών απόψεων και ιδεολογιών. Δηλαδή θα αναζητήσουν οι Έλληνες εκ νέου την  παλαιά ιδεολογικό-πολιτική τους ταυτότητα, αδιαφορώντας για τον ανασκολοπισμό που έφερε και συνεχίζει να φέρνει το μνημόνιο στην καθημερινότητα μας. Γίνεται αυτό; Φυσικά και γίνεται! Εάν όμως πρώτα το μνημόνιο σταματήσει να επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα του κάθε Έλληνα και την δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Όταν σταματήσει ο κατήφορος του βιοτικού επιπέδου της κάθε οικογένειας. Όταν και πάλι δοθούν δωρεάν φάρμακα στους γέρους και επαρκή τροφή στα παιδιά. Όταν πάνω απ’ όλα αρχίσει και πάλι μία πορεία προς τα πάνω. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί! Το μνημόνιο θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να επηρεάζει την ζωή των Ελλήνων. Θα συνεχίσει να σπρώχνει βίαια προς τα κάτω το επίπεδο διαβίωσης. Φάρμακα οι γέροι δεν θα παίρνουν δωρεάν και τα μικρά παιδιά θα συνεχίσουν να πεινάνε. Ακόμα και όταν η οικονομία φτάσει στο κατώτερο όριο, από όπου δεν θα είναι δυνατόν να πάει παρακάτω, το μνημόνιο θα είναι ο ανασχετικός παράγων για την ανάπτυξη. Τα έχουμε πει αυτά και είναι πλεονασμός να τα επαναλάβουμε. Με μνημόνια και νεοφιλελευθερισμό ανάπτυξη δεν έρχεται! Νομοτελειακά το μνημόνιο θα διαπερνά κάθετα τους παραδοσιακούς πολιτικούς σχηματισμούς. Θα υπάρχουν δεξιοί φιλομνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Το ίδιο θα διαπιστώνεται και στο κέντρο και στην αριστερά. Πάρα πολύ απλά… Όπως σχηματίσθηκε η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά από δυνάμεις όλο του φιλομνημονιακού πολιτικού τόξου, έτσι θα σχηματισθεί αν υπάρξει ανάγκη αντιμνημονιακή κυβέρνηση από τις δημοκρατικές δυνάμεις του αντιμνημονιακού πολιτικού τόξου. Το μνημονιακό έγκλημα είναι συνεχές!
 http://aienaristeyein.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ