Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Γέροντα Παϊσίου. ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ Γ ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η θέση του Γέροντα για το πιο πάνω θέμα ήταν η εξής:
- Όταν ακούσετε , ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα , να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα ,και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ….

Γέροντα, για ποιο λόγο βάζουν με τον γραμμωτό κώδικα το 6 6 6 , πού αναφέρει η Αγία Γραφή , και παρά τις διαμαρτυρίες δεν θέλουν την αλλαγή του ;

- Στην Παλαιά Διαθήκη , επί Σολομώντος , η Εθνική Εβραϊκή φορολογία για τα υποτελή έθνη ήταν 666 τάλαντα χρυσού ( Β΄ Παραλειπομένων ,κεφ. Θ΄ 13 και Γ ΄ Βασιλ. Ι ΄ 14 , γραμμένα εδώ και 3.000 χρόνια ) . Ο αριθμός λοιπόν δεν είναι τυχαίος ,είναι ιερός για τους Εβραίους και τον επαναφέρουν σήμερα πλαγίως , για να υποτάξουν οικονομικά τα άλλα έθνη … 
 http://panagianafplioy.blogspot.gr

7 σχόλια:

  1. Προ-φυτευω !!
    Προφητεια σημαινει , λεω απο πριν ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ κατι !
    ΔΕΝ ΜΑΝΤΕΥΩ Ή ΠΡΟ-ΒΛΕΠΩ.

    Και επισης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ !
    Οσο για το 666 , οι εβραιοχριστιανοι το γραψαν και οι ΙΔΙΟΙ προωθουν την νεα ταξη πραγματων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν έχεις άδικο. Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι σκεπτόμαστε γιατί μπορεί να το φέρουμε στην πραγματικότητα. Αλλά υπάρχει και η θεωρεία πού λέει πώς αν το πείς πολλές φορές , αυτό χάνει την ουσία του και δεν γίνετε, { νέα τάξη πραγμάτων} .
      Γι αυτό τά μυστικά είναι πιο δυνατά.
      Άλλωστε είμαι της άποψης πώς αν θέλεις κάτι πρέπει να το ζητήσεις και να το ξεχάσεις. Αυτό πραγματοποιείται ΠΑΝΤΑ . Μπορείς να το κάνεις; Δοκίμασέ το και θα δείς πού γίνετε.
      Όσο να αφορά για την προφητεία, είναι έτσι όπως τά λές. Επειδή αυτό πού λέγετε γίνετε πίστη και το υλοποιούμε .
      Αλλά δεν υπάρχει επίσης μαντεία και πρόβλεψη. Και αυτά υπόκεινται στη αυθυποβολή και την υλοποίηση μέσω του νού.

      Διαγραφή
  2. Ειμαι σε καλο δρομο σχετικα με τις υλοποιησεις μετουσσιωσεις , νομιζω !Ευχαριστω .:-)
    Προ-βλεψη υπαρχει , οπως και προ-γνωση και ειναι το ιδιο ουσιασικα με πριν απλα ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ οτι (θα) εγινε.
    Οσο για την πιστη , ειναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΜΑΝΤΡΙΟΥ !!
    Π-ιστος , δλδ Πυλη-ιστος .
    Συμβολικα διαβαινεις μια πυλη και "μπαινεις" σε κατασταση ιστου .
    Ιστος ειναι σε ολες τις ενοιολογιες του ενα αντικειμενο που χρησιμοποιειται απο καποιον για δικο του σκοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σού παραθέσω αυτό.
    Όλον τον κόσμο πού έχουμε γύρω μας τον δημιουργούμε εμείς. Ο Χριστός είχε πεί πώς «έναν κόκκο σινάπεως πίστη να έχετε μπορείτε να κάνετε τά πάντα»
    Ακόμα είπε «Ότι ζητήσεις θα το λάβεις».
    Και για να μας δείξει πώς η δύναμη των θαυμάτων πού είχε δεν ήταν αποκλειστικά δικό του χάρισμα , είπε , «τόσα και άλλα τόσα μπορείτε να κάνετε και εσείς αρκεί να έχετε την πίστη».
    Και μην ξεχνάμε και την φράση Του «Η πίστη σου σε έσωσε».
    Αυτή η πίστη λοιπόν δεν είναι άλλη από το να πιστεύουμε σε αυτό πού σκεπτόμαστε. Και αυτό πού πιστεύουμε είναι πάντα δυστυχώς , οι σκέψεις την λογικής μας.
    Ποτέ της φαντασίας μας.
    Οι σκέψεις λοιπόν της λογικής είναι η πεποίθηση-
    { πεποίθηση < πέποιθα (β΄ παρακ. του πείθομαι - πείθομαι, παρατ.: πειθόμουν, στιγμ. μέλλ.: θα πειστώ, αόρ.: πείστηκα , μτχ.π.π.: πεισμένος και πεπεισμένος- • πειθαρχώ ,πεπεισμένος , πεποίθηση , πίστη ,πιστεύω.
    ¨Ολα λοιπόν γίνονται πεπατημένη και στερεότυπη πραγματικότητα.
    Όταν φαντασθούμε κάτι πού είναι έξω από την πραγματικότητα, όπως το ότι είμαστε άτρωτοι σε οποιαδήποτε ασθένεια, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε και δεν υλοποιείτε ποτέ .
    Έτσι γινόμαστε δέσμιοι μιάς λογικής πού θα μπορούσε κανείς να την πεί και «κόλαση» .
    Το πρώτο πού θα έπρεπε κανείς να κάνει για να «ξεκολλήσει» , είναι να δουλέψει την φαντασία του.
    Να δημιουργήσει εικόνες του «ζητούμενου».
    Το δεύτερο , να αναγείρει συναισθήματα μαζί με την φανταστική εικόνα πού να εκφράζουν συγκίνηση. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της πίστης.
    Το τρίτο , να μην αφήσει να διεισδύσει η λογική της αμφιβολίας. Για να το καταφέρει θα πρέπει να έχει στον νού του ότι «ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΕ» . «Ζήτα και θα λάβεις»
    Αυτά τά τρία δημιουργούν την ΠΙΣΤΗ.
    Αν αυτό γίνει βίωμα, τότε θα συμβούν τά εξής στην ζωή του.
    Θα αρχίσει να πιστεύει στον εαυτό του .
    Θα μεταβληθεί η πραγματικότητα γύρω του.
    Θα βλέπει τά θαύματα πού δεν έβλεπε πρίν στην ζωή .
    Θα πιστέψει στην ύπαρξη Του Θεού.
    Αυτή είναι μια νέα ζωή , μια αναγέννηση πού θα τον κάνει να ανοιχθεί η αλήθεια μέσα του.
    Είμαστε κολλημένοι και εγκλωβισμένοι.
    Δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος, αυτός πού κάποιοι θέλουν να μας έχουν εκεί και να μας καθοδηγούν. Μπορούμε να ανοίξουμε πολλούς δρόμος στην ζωή μας. Αυτή είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας.

    Από το μπλόκ μου «http://oneirokritis.blogspot.gr/»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρξη = υπο-αρχω .
    Ο θεος αν μιλαμε για "ανωτερο" ον ειναι ΜΗ ΩΝ !!
    Νομιζω οτι δινεις μια ερμηνεια οπως σου αρεσει ! οχι οτι ειναι κακο ! αν εσυ ονομαζεις πιστη κατι τετοιο που περιγραφεις , καλα κανεις !!Και μπραβο σου που το βλεπεις ετσι !!
    το μονο προβλημα ισως ειναι οτι η Ελληνικη ειναι η ΜΟΝΗ ενοιολογικη γλωσσα ! δλδ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ενοιες.
    Και παλι εχουν διατσρεψει την ενοια τους για να μας μπερδευουν.
    πχ. Προσκυνα = προς-κυνα , δλδ κανε το σκυλο ! κι ομως οι περισοτεροι το λενε με περηφανια !! "πηγα να προσκυνησω την παναγιά" (χαχαχαχα)
    Και θυμησου και την αρχη της γενεσης (περιτο να πω οτι και αυτα ειναι κλεμενα παο τον Ερμη τον Τρισμεγιστο)
    ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Συμφωνώ απόλυτα ως προς το τελευταίο «ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ», γι αυτό πρέπει να προσέχουμε τι λέμε αλλά και τι σκεπτόμαστε, γιατί και η σκέψη είναι εσωτερικός λόγος. Οι γνώσεις, πού μεταφέρθηκαν και μέσα στα κείμενα τά θεολογικά , είναι πανάρχαιες . Και να ξέρεις πώς υπάρχουν και μέσα μας. Κυκλοφορούν στο DNA μας. Ο Θεός, πού δεν ξέρω πώς τον εννοείς εσύ, είναι το Παν, με την έννοια ότι είναι όχι μόνο η δημιουργημένη δημιουργία αλλά και η αδημιούργητη.
    Η ελληνική γλώσσα όντως δημιουργεί και είναι ιερή γλώσσα. Προέρχεται από τους συμπαντικούς ήχους των δονήσεων των δημιουργημένων μορφών. Για να το καταλάβεις καλλίτερα , θα σού πώ πώς με τον ίδιο τρόπο γίνετε η υλοποίηση των λόγων και σκέψεών μας . Αφορά τον ηλεκτρομαγνητισμό του όλου. Η κίνηση των ηλεκτρονίων [το μέγα μυστήριο των φυσικών} δομεί και αποδομεί, μεταλλάσει και μετουσιώνει , συνθέτει και αποσυνθέτει μορφές . Αυτό λέγετε δημιουργία. Ψάξε λίγο βαθύτερα σε αυτό και θα ανακαλύψεις τον Θεό.
    Όσο για το «Προσκύνα» η έννοιά του είναι «Προς τον Κύνα» και όχι «κάνε τον σκύλο».
    Και ήταν δέηση , είδος προσευχής , σεβασμού , των λίγων και εχόντων συμμετοχή στα αρχαία μυστήρια, και αφορούσε τον αστερισμό του Κύνα και το άστρο του Σείριου. Έτσι έμεινε έως τώρα . Δηλώνει τον πανάρχαιο σεβασμό προς κάτι το ανώτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προσεχουμε τι λεμε ναι !!
    Αλλα οχι για να μην μας τηγανισει ο ανυπαρκτος διαολος , αλλα για να οραματιζομαστε ενα γενικο/συν-ολικο καλο. Μια ευ-δαιμονια.
    Κατα τα αλλα να λεμε ιερα τα κειμενα που δεν εχουν λογικη συνεχεια αλλα αντικρουονται μεταξυ τους ,πχ. 4 εαυαγγελια - 4 διαφορετικες ιστοριες , και να μην ξερουμε το ΜΗ ΩΝ του ερμη του τρισμεγιστου !!το αφηνω ασχολιαστο ! Βεβαια καψαν και κατεστρεψαν τα παντα οι οπαδοι της θρησκειας της αγαπης !!
    Το προς τον κυνα τι σημαινει δλδ ;; οτι να ναι ;;τι σχεση εχει ο σειριος ;; οπου μας βολευει εχιε σχεση ;; ασε που το τον αναμεσα ειναι ΑΥΘΑΘΡΕΤΟ !
    Σεβασμοδειχνεις αλλωστε με την προς-ευχη που γινοταν με τα χερια τεντωμενα προς τον ουρανο και κατα προτιμηση ξυπολητος.
    Αυτα και δεν ξαναγραφω γιατι αμα ΔΕΝ θελει να καταλαβει καποιος ΔΕΝ κατα-λαβενει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ