Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΑΚΥΡΗΣΟΝΤΑΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ !!! μέρος Β'

Συνεχίζοντας το θέμα της ελληνικής παράκρουσης, ( βλέπε μέρος Α' :ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΑΚΥΡΗΣΟΝΤΑΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ !!!) όσων αφορά την επιλογή των ηγετών του, αλλά κυρίως την Εθναρχοποίησή τους, θα αναφερθώ σε μια περίοδο ιστορική που φυσικά ελάχιστα είναι γνωστή, και πολύ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ έλληνες γνωρίζουν (μάλλον μόνο όσοι αγαπούν την ιστορία και ασχολούνται με αυτήν...)!  
Εννοείται πως οι νεότερες γενιές, από την μεταπολίτευση και μετά ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ την περίοδο αυτή! Μάλιστα έχει προφανώς καθιερωθεί ως αντίληψη (!!!;;;) ότι αποτελούσε ένα είδος "απελευθέρωσης" της χώρας από τα δεινά του δυνάστη ηγέτη της Βασιλέα Κωνσταντίνου ΙΒ' . Κάτι σαν την μεταπολίτευση για να το κατανοήσετε καλύτερα. Το τι επέφερε αυτή στα 38 χρόνια έως σήμερα, το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ ! Είναι η περίφημη πολιτική περίοδος της γενιάς του Πολυτεχνείου!!! Το τι επέφερε στην Ελλάδα όμως εκείνη η περίοδος της " Εθνικής Αμύνης", η οποία ήταν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ από τις πλέον στυγνές που είχε γνωρίσει ο τόπος, πόσοι άραγε το γνωρίζουν; Διαβάστε: 


 " Η απονομή του "Εθναρχικού" τίτλου βασίσθηκε, εκτός από τις τρείς δεκάδες των εξορισμένων στην Κορσική (!) κορυφαίων πολιτικών του αντιπάλων, και : 
  • στον κατ' οίκον περιορισμό" 130 προσωπικοτήτων.
  • στον εγκλεισμό σε απόμακρα μοναστήρια του Αρχιεπισκόπου και άλλων 6 Μητροπολιτών
  • στην αποστολή σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Λέσβο ( διοικητής ο "άκαπνος" μελλοντικός ... "πατέρας της Δημοκρατίας" , γαμπρός του Σίγκμουντ Μινέϊκο ντε Γκουστάμπα, Γέργιος Παπανδρέου) 721 πολιτικών και στρατιωτικών κρατουμένων (πολλοί θα αποβιώσουν από τις κακουχίες, τις στερήσεις, την κακομεταχείρηση, τα καταναγκαστικά έργα...)
  • στην φυλάκιση περισσοτέρων από 4000 πολιτών-μεταξύ των και γυναίκες- " δι' εξίβρυσην του Πρωθυπουργού" ( τότε "πατρός της φυλής" και ήδη " Εθνάρχη"!)
  • στην νεκρανάσταση της (προηγούμενης!) Βουλής ( δικαιολογημένα απεκλήθηκε " των Λαζάρων" ) και στην κατάργηση των εκλογών ως τον Νοέμβριο του 1920 ( όταν ο " πατήρ" δεν θα εκλεγεί βουλευτής ούτε ο ίδιος, μολονότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι ήταν εξόριστοι μέχρι πριν ένα μήνα και τις διενέργησε η αφεντιά του με ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό στην διάθεσή του...)
  • στην απόλυση από το δικαστικό σώμα 570 ( ισόβιων κατά το Σύνταγμα) λειτουργών και 6500 μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων από τις θέσεις του! 
  • στον επί 40 μήνες επαίσχυντο εγκλεισμό στις φυλακές 362 εύορκων αξιωματικών.
  • στον αποσχηματισμό  36 Επισκόπων,485 Αρχιμανδριτών,ιερέων και διακόνων,επειδή είχαν μετάσχει στο εις βάρος του (μοναδικό στην ελληνική -όχι εβραϊκή- ιστορία) Ανάθεμα...
  • στην οριστική απόταξη από τις ένοπλες δυνάμεις 3148 αξιωματικών του στρατού ξηράς και 330 του πολεμικού ναυτικού.
  • στην αποστράτευση 3210 αξιωματικών, υπαξιωματικών και ( μονίμων) οπλιτών από το σώμα της Χωροφυλακής
  • στον υποβιβασμό στην "τάξη" του άοπλου στρατιώτη 639 εφέδρων αξιωματικών
  • στον εγκλεισμό σε μονές 9 δεκάδων περίπου γυναικών, που βαρύνονταν με το ...ειδεχθές κακούργημα ότι ήταν σύζυγοι βασιλοφρόνων...
  • στον εκτοπισμό σε νησιά 450 αξιωματικών
  • στην εκτέλεση 78 στρατιωτικών (από τον βαθμό του Συνταγματάρχη και κάτω) και πέντε πολιτών (θα ακολουθήσουν οι Έξη το 1922...)  Κώστα Μπαρμπής Καθηγητής και ιστορικός συγγραφέας      

Το "ανάθεμα" κατά του Βενιζέλου
" Τότε διήρεσεν ο Ελ. Βενιζάλος τους Έλληνας εις τους οπαδούς του, οίτινες ήσαν οι "πατριώται", και εις τους αντιπάλους του,οίτινες ήσαν οι "προδόται", κατά τον οποίον εφηρμόσθησαν τα βιαιότερα των μέτρων. Χιλιάδες εφυλακίσθησαν και εξωρίσθησαν και εξετοπίσθησαν, εκατοντάδες ετυφεκίσθησαν και υπέστησαν τα πάνδεινα. Ώς και ζώα ακόμη ετιμωρίθησαν. Είναι γνωστός ο παπαγάλος, ο οποίος ετσραγγαλίσθη υπό της αστυνομίας, διότι, μη λαμβάνων υπ' όψιν την μεταβολήν του καθεστώτος, εξηκολούθει να ψάλλη τον " Γυιόν του Αϊτού", τον οποίον είχε μάθει εις την εποχήν της Βασιλείας. 
Ποιός δεν ενθυμείτε την δεινήν αστυνομικήν κατασκοπίαν και τον νόμον " περί δυσμενείας κατά του καθεστώτος" ! Τί έγινε το Σύνταγμα και αι πολιτικαί και ατομικαί ελευθερίαι, χάριν των οποίων δήθεν κατήργησαν οι ξένοι την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος χειροκροτούντος του Ελ. Βενιζέλου; Απήτει ο κατά της βουλγαρίας πόλεμος την αναστολήν της ισοβι'ότητος των δικαστών και τηνάρσην της μονιμότητος των υπαλλήλων; 
  • 570 δικασταί απεβλήθησαν του δικαστικού σώματος.
  • 6500 περίπου υπάλληλοι των διαφόρων υπουργείων απελήθησαν
  • 2300 περίπου αξιωματικοί απεβλήθησαν των τάξεων τοπυ Στρατού
  • 600 αξιωματικοί της εφεδρείας εξέπεσαν του βαθμού του αξιωματικού εις την τλάξιν τουθ απλού στρατιώου
  • 3000 υπαξιωματικοί και οπλίται της χωροφυλακής απεβλήθησαν
  • 300 αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού απεβλήθησαν
  • 430 αξιωματικοί εξετωπίσθησαν εις διαφόρους νήσους
  • 150 αξιωματικοί εφυλακίσθησαν
Δηλαδή, άνω των 10000 προσώπων, από αεροπαγειτών, αρχιεπισκόπων,στρατηγών και πρέσβεων, μέχρι κλητήρων, διακόνων και χωροφυλάκων, απεβλήθησαν των θέσεών των, διότι δεν είχον ακολουθήσει τον Ελ. Βενιζέλον εις την κατά του Βασιλέως εκστρατείαν του. Εννοείται ότι τας θέσειςτων κατέλαβον οπαδοί του Βενιζέλου, διοριζόμενοι όπως-όπως..." Ιωάννης Μεταξάς.

" Και το Σύνταγμα; Και οι εγγυήσεις των δυνάμεων; Οι ξένες λόγχες επέβαλλαν την δικτατορία του Ελ. Βενιζέλου, την χειρότερη μορφή δικτατορίας, επί περισσότερο επί 3 χρόνια στην Αθήνα και την Ελλάδα ίσχυε ο τρόμος του Κρητικού χωροφύλακα, πίσω από τον οποίο έριχνε βαριά την σκιά του επάνω στα δικτατορικά τείχη το πηλίκιο του Γάλλου χωροφύλακα. Πώς να μη έρθει το εκδικητικό αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου 1920; " Καθηγητής Πανεπιστημίου της Σορβόννης και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας, Εντουάρ Ντριό.

από το τετράτομο έργο του Κώστα Μπαρμπή: Τσακάλια και Ύαινες της Ελληνικής Πολιτικής (τόμος Β' 1897-1924) εκδ. ΚΑΔΜΟΣ 2012

http://sxolianews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ