Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γη σε όσους θέλουν να γίνουν αγρότες παραχωρεί ο Αρχιεπίσκοπος

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια της χώρας για μία νέα αρχή και για τον λόγο αυτό η Εκκλησία παραχωρεί γη σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
«Όποιος επιθυμεί να εργαστεί στην ελληνική γη, συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας και βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στην εκκλησία, θα είναι στη διάθεσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Ιερώνυμος, σημείωσε ότι η Εκκλησία θα στηρίζει τόσο πνευματικά όσο και έμπρακτα την προσπάθεια των πολιτών και καλεί την πολιτεία να άρει τα εμπόδια
«ώστε αυτή η λίγη περιουσία που απέμεινε στην εκκλησία να της επιτραπεί να την αξιοποιήσει προς όφελος του λαού».
«Ο λαός μας γνωρίζει να επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς και έχει την ικανότητα να αξιοποιεί της δυνατότητές του και τον πλούτο πού κρύβει η ευλογημένη μας γη και θάλασσα», σημείωσε ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας και κατέληξε:
«Χρειάζεται επειγόντως να δείξουμε όλοι αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη και ευαισθησία και είναι ζωτικής σημασίας να στηριχθούν με κάθε τρόπο η περίθαλψη, η μόρφωση και η επιβίωση των Ελλήνων».
http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ