Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι θέλουν να νοικιάσουν ολόκληρα ελληνικά νησιά!


Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «deutsch-türkische Nachrichten», ο τουρκικός τουριστικός τομέας θέλει να εκμεταλλευτεί την κρίση ενοικιάζοντας ολόκληρα ελληνικά νησιά! Μάλιστα, εκπρόσωποί του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (PTYB) φέρονται να υπέβαλαν επίσημο σχετικό αίτημα στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. 
Στόχος τους είναι να εντάξουν τα ελληνικά νησιά στα δικά τους τουριστικά πακέτα. Η είδηση αναμεταδίδεται από αντίστοιχο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», σύμφωνα με το οποίο οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Τουρκίας αποβλέπουν στην περίληψη των ελληνικών προορισμών στα έως τώρα αμιγώς τουρκικά πακέτα που προσφέρουν. Κατά τις δηλώσεις του Yusuf Altuntaş, εκπροσώπου της PTYB στην Τραπεζούντα, η πρόταση που υποβάλουν περιλαμβάνει την ενοικίαση ολόκληρων ελληνικών νησιών σε Τούρκους επενδυτές ή στην παροχή άδειας για κοινές ελληνοτουρκικές επενδύσεις.

Μέχρι τώρα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά δεν έχει αντιδράσει επισήμως κι αυτό κάνει τον Πρόεδρο του PTYB, Umut Çakırhan, ακόμα πιο αισιόδοξο. Δηλώνει δε, δεδομένης της μικρής απόστασης που χωρίζει τα νησιά από την Τουρκία, της αδυναμίας της Ελλάδας να επενδύσει σε αυτά και της αντίστοιχης οικονομικής ενίσχυσης της χώρας του, έτοιμος να «συνδράμει». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο PTYB, που διαθέτει 18.000 μέλη, δεν είναι ο μόνος που έχει «σχέδια» για τα ελληνικά νησιά, θυμίζοντας την πρόσφατη απορριφθείσα πρόταση της τρόικας περί εκκένωσης των πολύ μικρότερων εξ αυτών για λόγους λιτότητας. Υπενθυμίζεται ακόμα το ενδιαφέρον Τούρκων επενδυτών για τα ελληνικά λιμάνια, το οποίο εκδηλώθηκε επισήμως, ενώ παρατίθεται και η δήλωση του Selim Egeli, μέλους του ΔΣ του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Τουρκίας ότι «είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο, ώστε να επενδύσουμε στην Ελλάδα»
 
http://hellas-now.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ