Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Για όλα φταίνε οι... Μάγια

Πακέτα διάσωσης
και εισιτήρια για τον Παράδεισο,
ενόψει του τέλους του Κόσμου...
(Ρεπορταζ στυξ)       Υστερία ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου έχει καταλάβει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού σε ορισμένες γειτονιές στη Ρωσία και την Ουκρανία. Έχουν δημιουργηθεί μάλιστα, γραφεία ταξιδίων που υπόσχονται εισιτήρια για την Κόλαση ή τον παράδεισο, ανάλογα με τις παραγγελίες... Μάταια οι αξιωματούχοι με συνεχείς διαψεύσεις προσπαθούν να καθησυχάσουν όλους εκείνους που πιστεύουν ότι πλησιάζει η ημερομηνία της Αποκάλυψης.

 Πακέτο διάσωσης για τις 21 Δεκεμβρίου
Εκείνοι που περιμένουν το τέλος του Κόσμου, έχουν μόλις τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους ως την προβλεπόμενη από το ημερολόγιο των...Μάγια για την ημέρα της Αποκάλυψης, που είναι η 21 Δεκεμβρίου 2012.
  Έτσι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία, που γεμίζουν ένα δωμάτιο του σποιτιού τους ή ακόμα και τα μπαλκόνια τους με εφόδια: τρόφιμα, καύσιμα και άλλα εφόδια απαραίτητα –όπως πιστεύουν για να επιζήσουν από την καταστροφή που αναμένουν. Σύμφωνα με ένα από τα δημοφιλέστερα σενάρια, στις 21 Δεκεμβρίου ο ήλιος θα ευθυγραμμιστεί με τον γαλαξία Μίλκι Γουέι, με αποτέλεσμα να προκληθεί φγενικό μπλάκ-άουτ στη Γη και να προκληθεί ένα κύμα διαφορετικών φθσικών καταστροφών.
  Η εμπορευματοποίηση της αποκάλυψης, σημαίνει ότι πολλά καταστήματα σε Ρωσία και Ουκρανία, έχουν αρχίσει να πωλούν «πακέτα διάσωσης» για να αντιμετωιστεί το «τέλος του Κόσμου». Σ’ αυτά περιλαμβάνονται από κονσέρβες ψαριού, σημειωματάρια, σπίρτα, το απαραίτητο μπουκάλι με βότκα, μια πλάκα σαπούνι, σχοινί και προφυλακτικά. Ήδη λέγεται πως περισσότερα από 1.000 πακέτα διάσωσης έχουν πωληθεί.
  Μία επιχείρηση στην Ουκρανία έχει αρχίσει να πουλάει εισιτήρια για τον Παράδεισο ή την Κόλαση –αναλόγως- για τις 21 Δεκεμβρίου. Το ταξίδι στον παράδεισο κοστίζει 15 $ ενώ στον Κάτω Κόσμο είναι λίγο πιο ακριβό, στα 18$. Το πρακτορείο υποστηρίζει πως η διαφορά οφείλεται πως το ταξίδι στην Κόλαση «θα έχει περισσότερη πλάκα».
  Η υστερία για το τέλος του κόσμου, δεν περιορίζεται στις πρώην σοβιετικές δημοσκρατίες. Στην Γαλλία  οι αρχές έχουν απαγορεύσει την πρόσβασησε βουνό, που σύμφωνα με τους θεωρητικούς της Καταστροφής του Κόσμου, θα αποτελεί το μόνο ασφαλές μέρος, για το τέλος του κόσμου που έχουν προβλέψει οι Μάγια για το 2012.
  Πάν5τως, από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, υποστηρίζεται πως δεν αναμένεται κάποια καταστροφή στο άμεσο μέλλον, και έχει δημιουργηθεί έκτακτη τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης για όσους ανησυχούν.
  Ο πολιτισμός των Μάγια έφτασε στο αποκορύφωμά του από το 30 ως το 90 μΧ. Οι Μάγια ήταν εξαιρετικοί αστρονόμοι και είχαν δημιουργήσει ακριβή ημερολόγια.. Το Μακράς μέτρησης ημερολόγιο αρχίζει το 3114 πΧ και μετρά περιόδους  394 χρόνων που τις έλεγαν Baktuns. Η 13η Μπακτούν τερματίχζεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012!!! Έτσι δημιουργήθηκαν οι φήμες ότι τότε θα γίνει το τέλος του Κόσμου...
(RIA_NOVOSTI)
# Σημείωση στυξ:
Η εξήγηση;
  Ο Δεκέμβριος αυτού του έτους έχει 5 Σάββατα, 5 Κυριακές και 5 Δευτέρες. Σπάνιο φαινόμενο !



Αυτό συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 824 χρόνια.
Οι Κινέζοι αποκαλούν το φαινόμενο αυτό τσάντα με χρήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΟ ΦΟΡΟ, ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΟΥ !!!
  Ο παραλογισμός της Αμερικής
    Αφιερωμένο στη σημαδιακή μέρα είναι και το ντοκιμαντέρ του «National Geografic» «Preppers Doomsday», μια εκπομπή που διεισδύει στις ζωές των απλών Αμερικανών.
  Οι πρωταγωνιστές της σειράς προετοιμάζονται πυρετωδώς για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε διάφορες συνθήκες τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Άλλοι προετοιμάζονται για μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, άλλοι για την κατάρρευση της κοινωνίας. Πολλοί θεωρούν ότι το τέλος του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, θα έρθει μέσω μιας τεράστιας πυρηνικής καταστροφής, και καταστρώνουν σχέδια για να καταφέρουν να επιβιώσουν ύστερα από αυτήν.
  Η έλλειψη καυσίμων, οι πανδημίες και ο πόλεμος είναι μερικοί ακόμα παράγοντες που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στην απόφαση να προετοιμαστούν για τη συντέλεια του κόσμου.

  Στο τέλος κάθε επεισοδίου, ειδικοί εμπειρογνώμονες υπολογίζουν με βάση την προετοιμασία που έχουν κάνει τις πιθανότητες επιβίωσής τους σε περίπτωση που οι φόβοι τους γίνουν πραγματικότητα.
  Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και με το σκεπτικό ότι σε επικείμενο τέλος του κόσμου δεν θα υπάρχουν τρόφιμα, καύσιμα, νερό και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης, οικογένειες στην Αμερική ανοίγουν τα υπόγειά τους και αποκαλύπτουν κρυμμένους... θησαυρούς.
  Σε ένα από τα επεισόδια του «Preppers Doomsday», για παράδειγμα, μια οικογένεια οχυρώνει το υπόγειό της, το οποίο θα την προστατέψει από κάποιον τυφώνα που ίσως χτυπήσει την περιοχή, ακόμα και από πυρηνική καταστροφή. Η συγκεκριμένη οικογένεια διαθέτει αποθέματα νερού, τροφίμων, καυσίμων και ρουχισμού, έτσι ώστε να επιβιώσει για αρκετό καιρό κάτω από την επιφάνεια της Γης.

  Ο Doug Huffman, προετοιμάζεται για την Αποκάλυψη με έναν διαφορετικό τρόπο. Έχει σκάψει τη λεγόμενη «Spider Hole» («τρύπα της αράχνης»), μια τρύπα που έσκαβαν στον πόλεμο του Αφγανιστάν για να κρυφτούν μέσα από τρεις ως επτά ημέρες. Η τρύπα είναι στη μέση του δρόμου και είναι καλά καμουφλαρισμένη έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να την ανακαλύψει. Επειδή, όμως, ο Doug δεν μπορεί να προβλέψει ποιες περιοχές θα μείνουν ανέπαφες από μια ενδεχόμενη καταστροφή, έχει πάει το σχέδιο του σε άλλο επίπεδο, μια και έχει δημιουργήσει ολόκληρο δίκτυο από spider holes!
  Η Donna Nash, πάλι, προετοιμάζει την οικογένεια της για μια παγκόσμια πανδημία. Πριν ξεκινήσει τις προετοιμασίες, η Donna αποκαλύπτει στην κάμερα ότι ξόδευε περίπου 20 ώρες την ημέρα σκεπτόμενη πως μια τέτοια καταστροφή μπορεί να χτυπήσει τον πλανήτη μας… «Όταν χτυπήσει η πανδημία, όσοι είναι προετοιμασμένοι θα επιβιώσουν, όσοι δεν είναι θα πεθάνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.
  Τέλος, ένας άλλος πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ, ο Bruce, αποφάσισε να πάρει στα χέρια του τη σωτηρία του κόσμου: αποφάσισε να κατασκευάσει τη δική του κιβωτό ως άλλος Νώε, για να σώσει την ανθρωπότητα…


Το χωριό που θα σώσει τον κόσμο!

  Το ειρηνικό αγροτικό χωριό Bugarach βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιερά βουνά της Γαλλίας. Έχει μόλις 176 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι πιστεύουν ότι κάτω από τη Γη διαμένουν εξωγήινοι που περιμένουν να καταστραφεί ο κόσμος, σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια. Για αυτόν τον λόγο πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι, αν καταφέρουν να φτάσουν στο χωριό, θα έχουν μια ευκαιρία να σωθούν με τη βοήθεια των εξωγήινων, την ίδια στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος θα περιμένει τη συντέλεια στις 21 Δεκεμβρίου.
  Με τις απόψεις των κατοίκων ταυτίζεται και ο δήμαρχος του χωριού, Jean-Pierre Delord, ο οποίος σε συνέντευξή του εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον, δηλώνοντας: «Αν αύριο 10.000 άνθρωποι εμφανιστούν στο χωριό μας, όπου κατοικούν 200 άνθρωποι όλοι κι όλοι, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τόσο κόσμο. Ενημέρωσα τις τοπικές Αρχές για τις ανησυχίες μας και ζήτησα να θέσουν τον στρατό σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, τον Δεκέμβριο του 2012».
  Οι πιο προνοητικοί έχουν ήδη αγοράσει εκτάσεις γης στην περιοχή και προσφέρουν μαθήματα επιβίωσης, χρεώνοντας τους μαθητές τους 800 ευρώ την εβδομάδα! Οι κάτοικοι, ωστόσο, παραπονιούνται ότι με τόσους ξένους δεν νιώθουν πια το χωριό τους δικό τους.
  Η κοσμοσυρροή είναι τέτοια, που οι γαλλικές Αρχές σχεδιάζουν να θωρακίσουν την περιοχή με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τις τελευταίες ημέρες πριν από την 21η Δεκεμβρίου πρόσβαση στο χωριό θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι. Επιπλέον, οι συναθροίσεις και οι απογειώσεις αεροσκαφών θα απαγορευθούν.

  Η σύνδεση του Bugarach με τους εξωγήινους ενισχύεται από τη φήμη ότι το χωριό ενέπνευσε τον Ιούλιο Βερν για να γράψει το βιβλίο «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», καθώς επίσης και τον Spielberg για την ταινία «Στενές επαφές τρίτου τύπου», παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Devil's Tower στο Wyoming.

Διαβάστε επίσης: Για όλα φταίνε οι Μάγια
http://www.zougla.gr/kosmos/article/gia-ola-ftene-i-magia
για να δείτε τα video από το National Geographic

 (Με πληροφορίες από το πρακτορείο RIA Novosti και το National Geographic)
Επιμέλεια:  Άννα Μορφούλη -  Φλώρα Πέτση
(Ρεπορταζ στυξ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ