Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Πριν αλέκτορα φωνήσαι.... Έρχονται πολιτικές αλλαγές το 2013

Οι Mega συνέταιροι, ο Εθνικός εργολάβος και ο ΔΟΛιος κυρ-Σταύρος, πιστοί στο δόγμα «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» , απέλυσαν με Γκάλοπ - βόμβα της Marc, το προσωπικό του πολιτικού συστήματος, διότι οι πελάτες επιθυμούν νέα πρόσωπα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κρατική μηχανή με προτίμηση στους άφθαρτους πολιτικούς και στους τεχνοκράτες.
«Τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της χώρας. Οι εργολάβοι θα περάσουν στη Νέα Εποχή. Μπόμπολας και Ψυχάρης και πριν και μετά. Ότι θέλει ο απελπισμένος ΛΑΟΣ.
Οι «σοφοί» πελάτες του «Έθνος της Κυριακής» και του Βερόπουλου, εμφανίζονται απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί και προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%. 
Το 54,5% θεωρεί ότι η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί αν δημιουργηθούν νέα κόμματα, ενώ το 35,9% αν βελτιωθούν και ανανεωθούν τα υπάρχοντα. 
Νεα κόμματα, άφθαρτοι πολιτικοί (σαν τη Χρυσή Αυγή) και τεχνοκράτες, όπως είπε και ο άφθαρτος αλλά «πατριώτης» προφήτης-λαγός. Επομένως πέσαμε μέσα 100% στην ανάλυση.
Οι μάγκες τα ξέρουν και μαγειρεύουν. Το ζήτημα είναι αν θα περάσουμε «στην πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» και στην «νεα Εποχή», με σκαλοπάτι τις εκλογές της άνοιξης, ή αν θα πάμε σε εκλογές αργότερα το 2013, αφού αλλάξει το Μανωλιό και βάλει τα ρούχα του αλλιώς , ώστε να γίνει η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού προς το «Κέντρο». 
Το 49,6% που θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, θα αλλάξει εύκολα γνώμη.Οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούσαν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Χερ Papadimos.
Το 44,5% του Λαού, επιθυμεί η ΝΔ να διευρυνθεί προς το Κέντρο, το 34% ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατοπιστεί σε πιο κεντρώες θέσεις και το 26,5% θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμπράξει με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Υπάρχει και ένα 16,2% ρομαντικών που προσεύχεται «να αναστηθεί ο Αντρέας». 
Και επειδή το πόπολο, οι πελάτες του Βερόπουλου, γουστάρουν κεντρώες θέσεις, ο Καρα-κεντρώος και Καρα-άφθαρτος, δηλώνει μετριοπαθής και όχι έξαλλος. Έτσι θέλει ο «κυρίαρχος ΛΑΟΣ», αλλά και το Αφεντικό.
Από κοντά και ο «Τύπος της Κυριακής», που έβγαλε κόκκινη κάρτα στον Καημένο-Καμμένο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν μόλις 2,8%, στη δημοσκόπηση της Rass. Μετά την ολοκλήρωση του μπαράζ των δημοσκοπήσεων, μετά τη δόση, βλέπουμε ότι η αισιόδοξη «Σύμπραξη με την τρόικα» ηλιθίων-λωποδυτών, παραμένει πάνω από το 20%, και επομένως ως την Καθαρή Δευτέρα η συμμαχία του τρίο μπελκάντο, θα τραγουδάει στα δελτία των Οκτώ.
 Μετά, οι ΡΗΜΑΔΟΠΑΣΟΚ θα τραβήξουν αριστερά και δεξιά προς το «Κέντρο». Ο Άξελ έχει φρακάρει, διότι διώχνουν «Κεντρώο Κόσμο», η Γιάννα Ρουφιάνα και η Τασία ΑΚΟΑ.
Ο Φίλος του Βουλγαράκη πνέει τα λοίσθια, ενώ οι Εφεδρικοί αναπληρωματικοί Οικολόγοι απογοητεύουν με 1,5%, όπως και ο Τζήμερος.(1,2%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 12,7%.Τα άλλα είναι όπως τα έγραφα.
Στο σωρό, οι άφθαρτοι, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος, Ψωμιάδης, Καρατζαφέρης, Παπαθεμελής, Λοβέρδος, Καραμίτσας (Λαϊκό Κίνημα), Εθνικό Μέτωπο, Κόμμα Αποστράτων, Κοινωνία,ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ και το λουρί της Μάνας, που μαζεύουν 3,7%.
Δύο τραπεζοϋπάλληλοι που δουλεύουν Nomura International, σε έκθεσή τους με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2012, όπως γράφει το capital.gr λένε ότι το 2013 το ελληνικό πολιτικό σκηνικό εισέρχεται σε μία νέα φάση καθώς οι διάφοροι παράγοντες «που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα» υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές.
Οι αναλυτές της Nomura, λένε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, δεν έχουν κάποιο εμφανές κίνητρο ώστε να προκαλέσουν εκλογές και ότι το «κύμα» των διαφωνούντων βουλευτών μπορεί να ανασχεθεί, και ότι μία πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου προς ένα πιο αναλογικό σύστημα μπορεί να επιμηκύνει το χρονικό διάστημα των πολιτικών διεργασιών που θα οδηγήσουν σε νέες εκλογές.
Κατά συνέπεια, μία εκλογική αναμέτρηση εντός του 2013 δεν αποτελεί κεντρικό σενάριο για τη Νomura, που βλέπει «πολύ υψηλή πιθανότητα» εκλογών στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2014 (ευρωεκλογές) και Φεβρουαρίου 2015 (εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας).

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ.Πάμε στοίχημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ