Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ


Η Μεγάλη Εβδομάδα   των Παθών έχει πάντα ένα ευχάριστο μήνυμα στο τέλος της. Την Ανάσταση. Όλες οι δυσκολίες στην ζωή μας, φέρνουν στο τέλος την ανακούφιση και την χαρά.  Είναι κάτι σαν νόμος της δημιουργίας.  Μετά από μια μεγάλη λύπη έρχεται μια μεγάλη χαρά.  Και βέβαια θα πρέπει να προσέχουμε τις μεγάλες χαρές πού φέρνουν μετά λύπες.  Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν την ημέρα της Λαμπρής κάνουμε τρελό γλέντι και φαγοπότι . Να το κάνουμε με μέτρο και η χαρά μας να είναι  με σύνεση.  Όπως συμβαίνει μετά την νηστεία της Σαρακοστής , και ειδικά της μεγάλης εβδομάδος , μετά δεν πρέπει να πέφτουμε με τά μούτρα στο φαί γιατί συμβαίνουν πολλά προβλήματα στο στομάχι μας και το σώμα μας με την υπερβολή.
Έτσι λοιπόν, όταν οι στεναχώριες και οι λύπες μας καταβάλουν, να φέρνουμε στον νού μας την χαρά της Ανάστασης  μετά τά πάθη και να ελπίζουμε για την χαρά πού μας περιμένει.  Να κρατάμε μέτρο στην ζωή μας για όλα και να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία . Γιατί, αυτό πού βλέπουμε  με το νού μας , γίνεται πραγματικότητα στην ζωή μας.  
Υπομονή, ο ήλιος βγαίνει πάντα μετά το πέρας της νύκτας.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ- ΕΡΕΥΝΑ 
φωτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ