Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Γερμανική βόμβα από το IfO: "Η Ελλάδα ή θα βγει από το ευρώ ή θα έχει εμφύλιο"


Σίγουρα "δεν μασάει τα λόγια του" ο πρόεδρος του IfO του κρατικού συμβουλευτικού οικονομικού οργανισμού της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς Βέρνεν Σινν, ο οποίος σε συνέντευξή του με τίτλο: «Στοίχημα πως η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη;» στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», επιτίθεται στην Α.Μέρκελ γιατί κατά την άποψή του "χρεώνει με φόρους τους Γερμανούς για να πληρώνει τα χρέη της Ελλάδας που στο τέλος σίγουρα θα βγει από το ευρώ, αλλιώς θα έχει εμφύλιο πόλεμο"!
Ούτε ο Χανς Βέρνεν Σινν είναι τυχαίος ή ένας από τους πολλούς, ούτε το IfO είναι "ένα ακόμα ινστιτούτο": Είναι το κορυφαίο συμβουλευτικό όργανο της εκάστοτε γερμανικής κυβέρνησης.
«Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη και υποτιμήσει το νέο της νόμισμα, οι Έλληνες θα βρουν δουλειές, γιατί θα αγοράζουν και πάλι τα δικά τους προϊόντα και όχι τομάτες από την Ολλανδία.
Η Ελλάδα θα είναι τότε και πάλι σε θέση να πετύχει πλεονάσματα στο εξωτερικό εμπόριο και θα ξεκινήσει να αποπληρώνει τα χρέη της.
Εάν όμως η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, τότε τα ελλείμματα θα παραμένουν και το εξωτερικό χρέος θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
Για τη Γερμανία θα είναι φθηνότερο να αποχωρήσει η Ελλάδα προσωρινά, και για τον ελληνικό πληθυσμό είναι ο μοναδικός τρόπος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. (…) Οι τιμές και οι μισθοί στην Ελλάδα θα πρέπει, όσο παραμένει στην ευρωζώνη, να μειωθούν κατά 30 έως 40%. Κάτι τέτοιο αποτελεί συνταγή για εμφύλιο πόλεμο. Σκεφτείτε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης»!
Δηλαδή ο Γερμανός επικεφαλής του συμβολευτικού οικονομικού οργάνου της γερμανικής κυβέρνησης, δεν πιστεύει απλά ότι η Ελλάδα βγεί από το ευρώ, αλλά και ότι αν δεν εγκαταλείψει "έστω προσωρινά" την ευρωζώνη θα βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο!

«Θεωρώ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση τόσο για τους Έλληνες όσο και για μας. Όμως η απόφαση ανήκει στους ίδιους τους Έλληνες. Θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει (από την ευρωζώνη) και η Καγκελάριος θα αποδειχθεί ότι δεν έχει δίκιο, βάζουμε στοίχημα;  
Τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν, εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι απλώς άλυτα.  
Στην πολιτική υπάρχει πάντοτε η σκέψη ότι έχει τα πρωτεία έναντι των οικονομικών νόμων. Όμως αυτό δεν ισχύει. Σε βάθος χρόνου νικούν πάντοτε οι οικονομικοί νόμοι. Το σημερινό “μπέρδεμα” είναι ακριβώς το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πίστευε ότι μπορεί να περιφρονεί τους οικονομικούς νόμους».
«Έχω ευθύνη έναντι του γερμανικού λαού και όχι έναντι της κυβέρνησης. Δε μπορώ να εξαρτώ αυτό που θεωρώ μακροπρόθεσμα σωστό από τις γνώμες των  πολιτικών».
«Καταλαβαίνω τη στάση της καγκελαρίου, αλλά θα περίμενα απ’ αυτή μεγαλύτερη σκληρότητα (σ.σ.:!). Η υπόθεση με το ευρώ είναι όπως με ένα αυτοκίνητο, το οποίο κατεβαίνει ένα βουνό και τρέχει ολοένα και περισσότερο. Οι ευρω-διασώστες λένε: εάν σταματήσουμε, ίσως το αυτοκίνητο διαλυθεί, οπότε καλύτερα ας μην φρενάρουμε».
«Εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, θα πρέπει σε μόνιμη βάση να ενισχύεται (οικονομικά). Σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε τουλάχιστον η κ. Μέρκελ να αυξήσει τους φόρους (στη Γερμανία) αντί να δημιουργεί χρέη. Γιατί τότε, αυτοί που επιβαρύνονται από την πολιτική αυτή, τουλάχιστον θα το αντιληφθούν- και η πολιτική δε γίνεται να μεταθέτει τα έξοδα σε πολίτες που δε μπορούν καν να ψηφίζουν (για το θέμα)».
«Δεν είμαι ευρωσκεπτικιστής. Θεωρώ αναγκαίο το δρόμο της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, όμως δεν πιστεύω ότι ο δρόμος που έχουμε προτείνει θα οδηγήσει στο στόχο».
Θέσεις που ταιριάζουν απόλυτα με αυτές ξένων κολοσσών όπως η PIMCO και η Citi. Θα επιβεβαιωθούν; Το βέβαιο είναι ότι δεν λαμβάνουν υπ'όψιν ότι καταστάσεις όπως η "Δημοκρατία της Βαϊμάρης" ελλοχεύουν και στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ και ίσως σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμα πιο έντονες.
Γιατί δεν λαμβάνουν υπ'όψιν την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας (75% στις δημοσκοπήσεις) των πολιτών να παραμείνουν στην ευρωζώνη και το σοκ στο εσωτερικό της χώρας που θα προκληθεί από μια τέτοια διαδικασία. Σοκ που μπορεί να αποβεί διαλυτικό και να σημάνει την αποχώτηση της Ελλάδας γενικά από το δυτικό στρατόπεδο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ