Όπως ήταν αναμενόμενο, ενόχλησε κάποιους στην Τουρκία η επαναφορά του πίνακα που είχε αφαιρέσει παλιότερα ο τότε υπουργός Γ. Παπανδρέου για να μην υπάρξει πρόκληση των Τούρκων και να προωθηθεί η ελληνοτουρκική προσέγγιση. Βέβαια…
Η τουρκική εφημερίδα Turkiye προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Η ντροπή του Έλληνα Υπουργού με τον πίνακα» και δημοσιεύει φωτογραφία των δύο Υπουργών ενώ κάθονται κάτω από τον πίνακα που απεικονίζει φάση από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1912.
Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Αβραμόπουλος ξαναέβαλε στην θέση του, πριν από την επίσκεψη Νταβούτογλου, τον πίνακα αυτό ο οποίος είχε αφαιρεθεί πριν από 13 χρόνια σε ένδειξη χειρονομίας καλής θέλησης προς την Τουρκία (εδώ γελάνε). Στη συνέχεια του δημοσιεύματος στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει ο τίτλος «Ντροπή με τον πίνακα στην συνάντηση κορυφής για την ειρήνη» (ποια ειρήνη; Την ειρήνη στο Αιγαίο μας ;) .
Επίσης η εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει χωρίς ουσιαστικά σχόλια ανταπόκριση με τον τίτλο « Συναντήθηκαν κάτω από εκείνο τον πίνακα» Στον υπέρτιτλο γράφει ότι η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκε κάτω από τον πίνακα που απεικονίζει τον ελληνοτουρκικό πόλεμο.
 http://www.pygmi.gr/