Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το Χρέος και o αναπόφευκτος πόλεμος

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, και η Γερμανία και οι μεγάλες τράπεζες είναι το μεγάλο πρόβλημα
Η Κριστίν,  η πρωθυπουργός της  Παγκόσμιας (Τραπεζικής) Διακυβέρνησης, από το Τόκιο είπε ότι «το δημόσιο χρέος των πλούσιων χωρών πλησιάζει τα επίπεδα «καιρού πολέμου».
Δηλαδή έρχεται πόλεμος. Όπως το 1914 και το 1940.
Για να μη γίνει πόλεμος , πρέπει οι άνθρωποι που ζουν στον πλανήτη πρέπει να πάρουν «ένα στενό μονοπάτι».
 «Το δημόσιο χρέος,  φτάνει τώρα κατά μέσο όρο το 110% του ΑΕΠ στις ανεπτυγμένες χώρες, σχεδόν σε επίπεδο καιρού πολέμου», είπε η κα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ , το δημόσιο χρέος στις ανεπτυγμένες χώρες πρόκειται να υπερβεί το 2013 το 113%.  
Στην Ιαπωνία θα φτάσει  το 236,6%.
Το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο δεν μιλάνε είναι το αμερικάνικο χρέος, αλλά και το χρέος της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Η  πρωθυπουργός της  Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ζήτησε να μεταρρυθμισθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα που «εξακολουθεί να μην είναι  ασφαλές» μετά τη χρεοκοπία  της Lehman Brothers το 2008.
«Οι συνεχείς υπερβολές και τα σκάνδαλα δείχνουν πως η κουλτούρα του χρηματοπιστωτικόυ συστήματος  δεν έχει πραγματικά αλλάξει. Το σύστημα είναι ακόμη υπερβολικά περίπλοκο, οι δραστηριότητες εξακολουθούν να είναι υπερβολικά συγκεντρωμένες σε μεγάλα ιδρύματα, που είναι υπερβολικά μεγάλες για να πτωχεύσουν»,  είπε η Κριστίν .
Ο Σόιμπλε δήλωσε  στη διάρκεια συζήτησης στο Τόκιο με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.ότι δεν υπάρχει «εναλλακτική επιλογή» από τη μείωση μεσοπρόθεσμα των χρεών των κρατών που είναι υπερβολικά υψηλά.
Ο τραπεζικός Μόντι που έγινε σαν τον Παπαδήμιο πρωθυπουργός στην Ιταλία , ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να αποφασίσουν στη Σύνοδο Κορυφής  ένα κεντρικό πρόγραμμα τραπεζικής εποπτείας για την ευρωζώνη, που θα επιτρέπει την άμεση χορήγηση χρημάτων στις «αδύναμες» τράπεζες.
«Πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τον Οκτώβριο θα πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου εποπτικού μηχανισμού, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική έγκριση, μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο Μόντι.
Η «κεντρική αρχή εποπτείας των τραπεζών» έχει τεθεί ως  προϋπόθεση προκειμένου να εκταμιευθούν άμεσα χρήματα σε τράπεζες που τα έχουν ανάγκη.
Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι η υφιστάμενη παγκόσμια τάξη δεν είναι βιώσιμη, και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί προς το συμφέρον της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ευημερίας.
http://deltio11.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ