Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την τμηματική πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους οι οποίοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.

 Σύμφωνα με το σχέδιο της νέας ρύθμισης δεν θα υπάρχει ελάχιστο ποσό δόσης, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δίνουν στην εφορία όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ το μήνα.
 
Εξάλλου κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θα υπάρχει χρονικός περιορισμός ενώ η ρύθμιση θα είναι διαρκής. Αυτό σημαίνει ότι οποτεδήποτε, οποιοσδήποτε φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, θα μπορεί να ζητά έως 48 δόσεις από τον έφορο.
 
Θα μπορούν να υπαχθούν σε αυτή και όσοι ...δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους τελευταίους μήνες που ήλθαν απανωτά τα χαράτσια της εφορίας.

 Θα πρέπει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών κάλυπταν χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι ενός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου (η τελευταία έως τις 29 Φεβρουαρίου) εξαιρώντας με τον τρόπο αυτόν τρέχουσες υποχρεώσεις.

Στις καινοτομίες της νέας ρύθμισης συγκαταλέγεται και η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων. Συνήθως σε ανάλογες ρυθμίσεις παρέχεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης. Όμως στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση διαγραφή των προσαυξήσεων θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα κι αν επιλέξουν το μάξιμουμ των 48 δόσεων, ξεπληρώσουν δηλαδή τις οφειλές τους σε ορίζοντα τεσσάρων ετών.

Τέλος να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει ανάψει το “πράσινο φως” για τη ρύθμιση (μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ξεκάθαρα αρνητική σε κάθε μορφής ρύθμιση) αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος

Πηγή Ημερησία
http://www.taxheaven.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ