Αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν πλανήτη διπλάσιο σε μέγεθος από τη Γη, ο οποίος είναι φτιαγμένος από... διαμάντια και περιφέρεται γύρω από ένα αστέρι ορατό διά γυμνού οφθαλμού.
Ο βραχώδης πλανήτης "'55 Cancri e'" περιφέρεται γύρω από έναν ήλιο που απέχει 40 έτη φωτός και βρίσκεται στον αστερισμό του Καρκίνου. Κινείται τόσο γρήγορα που ένα έτος εκεί διαρκεί μόνο 18 ώρες.

Ο πλανήτης ανακαλύφθηκε από μια ομάδα Γάλλων και Αμερικανών αστρονόμων. Η ακτίνα του είναι διπλάσια από εκείνη της Γης και η μάζα του οκτώ φορές μεγαλύτερη. Είναι επίσης ένας "καυτός" πλανήτης αφού η θερμοκρασία στην επιφάνειά του αγγίζει τους 1.648 βαθμούς Κελσίου.

Η επιφάνεια του πλανήτη αυτού πιθανότατα καλύπτεται από γραφίτη και διαμάντια αντί για νερό και γρανίτη", δήλωσε ο Νίκου Μαντουσουντάν, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Γέιλ οι μελέτες του οποίου θα δημοσιευτούν στην επιστημονική επιθεώρηση Astrophysical Journal Letters.

Η μελέτη υπολογίζει ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο της μάζας του πλανήτη -δηλαδή τρεις φορές η Γη- μπορεί να αποτελείται από διαμάντια.

Πλανήτες από διαμάντια έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας τους έχει μελετηθεί με τόσες λεπτομέρειες. Η μοναδικότητά του επίσης έγκειται στο γεγονός ότι περιφέρεται γύρω από έναν ήλιο.

Πηγή: Real.gr
http://www.gazzetta.gr/