Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Βροντώδες «ΟΧΙ» των Πορτογάλων στα μέτρα λιτότητας

 Γέμισαν το Σάββατο οι δρόμοι στη Λισαβόνα και άλλες πόλεις της Πορτογαλίας. Οι πολίτες έδωσαν μαζικό παρών στις διαδηλώσεις, ζητώντας με μία φωνή αφ’ ενός την παραίτηση της κυβέρνησης Κοέλιο και αφ’ ετέρου τον τερματισμό της άγριας λιτότητας που υπαγορεύει η συμφωνία διάσωσης.
Οι ογκώδεις διαδηλώσεις ακολούθησαν τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που έχει καταγραφεί στην πορτογαλική ιστορία και αποτέλεσαν την ηχηρότερη έκφραση λαϊκής διαμαρτυρίας εδώ και περίπου επτά μήνες.
Μία εκ των διαδηλωτών δήλωσε στην κάμερα πως «θέλω να πω στον κ. Πάσος Κοέλιο ότι έχω το δικαίωμα να φωνάζω και να δείχνω παντού πόσο ξεσηκωμένη είμαι. Για την ανικανότητα, την απάτη, τη μετριότητα και την ατιμία του, για όλα».
Άλλος διαδηλωτής κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί την επιθυμία των πολιτών και να αποχωρήσει: «Αν η κυβέρνηση προσέξει τι συμβαίνει και αντιληφθεί ότι οι πολίτες είναι εναντίον της, θα πρέπει πρέπει να φύγουν. Αν όχι, αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μόνο στη Λισαβόνα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις περίπου 500.000 άτομα.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τραγουδήθηκε πολλές φορές το «Grandola Vila Morena», το τραγούδι που, όταν παίχτηκε στο ραδιόφωνο το 1974, αποτέλεσε το έναυσμα για την «επανάσταση των γαρυφάλλων» κατά της χούντας του Μαρσέλο Καετάνο.
http://gr.euronews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ