Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΙΔΟΥ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 5 δισ. ευρώ δάνειο - Επιμήκυνση του παλαιού δανείου των 2,5 δισ. - Κατασκευή-διαχείριση τερματικού

Δάνειο από την Ρωσία ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ζητήσει η Κύπρος όπως μεταδίδει το Reuters, μετά και την απόρριψη της κατάσχεσης του ποσοστού των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και η Ρωσία "κατ'αρχήν" το έχει αποδεχθεί υπό όρους.
Φαίνεται ότι η Κύπρος διαφεύγει οριστικά τον κίνδυνο αν βέβαια όλα πάνε καλά και δεν επικρατήσουν και πάλι στην Ρωσία τα κέντρα εξουσίας που είχαν απομονώσει την χώρα αό το αρχικό πλάνο διάσωσης της Κύπρου από τον στραγγαλισμό της τρόικα.
Όπως εταδίδει το Reuters οι συζητήσεις καταλήγουν στην σύναψη δανείου 5 δισ ευρώ, με την παράλληλη επιμήκυνση του προηγούμενου ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δις ευρώ και την μείωση του επιτοκίου το οποίο ανέρχεται στο 4,5%.
Το πρακτορείο, επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να οριστικοποιήσει τη στάση που θα τηρήσει έναντι των όρων διάσωσής που έχουν θέσει οι ευρωπαίοι εταίροι της.
Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται σήμερα στην Μόσχα όπου έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του, εκφράζοντας την ελπίδα «για ένα θετικό αποτέλεσμα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν αναφέρεται σε πιθανή σύναψη νέου δανείου ή στην παράταση του παλαιού.
Η πρόταση των Ρώσων για κατασκευή και διαχείρηση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Μαρί είναι γνωστή. Σύναψη νέου δανείου σημαίνει και αποδοχή της ρωσικής πρότασης.
Στο μεταξύ δεκαέξι ευρωπαίοι "κομισάριοι" με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, φτάνουν σήμερα στη Μόσχα για να συζητηθεί η ρωσική πρόταση και η διάσωση από κοινού των τραπεζών. Πρόκειται πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που έχει επισκεφθεί ποτέ τη ρωσική πρωτεύουσα.
Ο Μ.Μπαρόζο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Πούτιν, και οι υπόλοιποι με τους καθ'ύλην υπουργούς της χώρας.
Οι συζητήσεις θα στραφούν γύρω από τα σημαντικότερα προβλήματα στις ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις, όπως το θέμα της Κύπρου. Δοεθείσης ευκαιρίες θα συζητηθεί και το το τρίτο ενεργειακό πακέτο, οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, καθώς και το ζήτημα του καθεστώτος με τις βίζες.
Να σημειωθεί πως η επίσκεψη των "κομισάριων" συμπίπτει με την παρουσία στη Μόσχα, του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος συναντάται σήμερα με τον ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ.
Μαζί με τους "κομισάριους", καταφθάνει στη Μόσχα και ομάδα άνω των 100 ειδικών και συμβούλων της ΕΕ. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη Ρωσίας-ΕΕ.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ