Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Γιατί ζητάς συγνώμη Γιώργο Κατίδη;



Πολύ δειλός άνθρωπος ο Κατίδης , βγήκε να ζητήσει ΤΑΠΕΙΝΑ συγνώμη για την έκφραση τού χαιρετισμού του.  Πολύ δειλός άνθρωπος ο Κατίδης,   φοβήθηκε ποιους; Και τι;  Δεν καταλαβαίνει πώς κάθε συγνώμη στην ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων  σημαίνει και μεγαλύτερη υποδούλωση στο σύστημα των δαιμονισμένων πού καταστρέφουν τον κόσμο;
Τι έκανε δηλαδή; Έβρισε; Κτύπησε; Λήστεψε;  Χυδαιολόγησε;  Σκότωσε;
Γιατί ζητάει συγνώμη;  Επειδή ήθελε να εκφραστεί  με έναν αρχαιοελληνικό τρόπο;  Καλά έκανε. Έτσι γούσταρε. Γιατί δεν έχει τον αντρισμό να το παραδεχθεί; Επειδή καιροφυλακτούν οι αναρχοκουμούνες;  Επειδή όλο το σύστημα των προδοτών τον έψεξε; 
Ζητάει συγνώμη και ταπεινά μάλιστα ….γιατί ; έθιξε τά θεία; Την πατρίδα; Την μάνα κάποιου;
Αλλά τι να πώ;  Χάθηκε και ο ανδρισμός και ο ηρωισμός από αυτόν τον τόπο.  Αηδία πιά. 
http://filosofia-erevna.blogspot.gr/

 

ΔΩΡΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αυτό που χαρακτηρίζουμε ως "Ναζιστικό χαιρετισμό" τι είναι αλήθεια;
Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο.
Στην αρχαιότητα όλες οι κοινωνίες χρησιμοποιούσαν διάφορα νεύματα, χειραψίες και χαιρετισμόυς ως έκφραση σεβασμού προς το πρόσωπο αυτου που τον λάμβανε.Ο κάθε χαιρετισμός καθιερωνόταν ανάλογα με τις παραδόσεις του κάθε λαού.

 Συνήθως το "χαίρε" συνόδευε τους χαιρετισμούς(εξάλλου η λέξη προέρχεται απο το χαίρε [προστακτική του χαίρω]), δηλώνοντας χαρα, υγεία και καλή διάθεση.
Ακόμα και την σήμερον ημέρα παρατηρούνται διάφορα είδη χαιρετισμών όπως στις τελετές γάμου, στην αποδοχή των νέων στην παραδοσιακές κοινωνίες, σε ορκωμοσίες.Ενας πολύ διαδεδομένος χαιρετισμός είναι ο στρατιωτικός.

Οι χαιρετισμοί βέβαια δεν είναι μόνο προσόν του ανθρώπου, καθώς σε πάρα πολλά είδη του ζωικού βασιλείου υπάρχουν χαιρετισμοί.
Ανάμεσα σε αυτό το τεράστιο πλήθος χαιρετισμών ο αρχαιότερος φαίρεται να είναι ο αρχαιοελληνικός δωρικός χαιρετισμός-αυτος που στις μέρες ονομάζεται ναζιστικός χαιρετισμός εντελώς λανθασμένα.


Πρέπει να αναφερθεί πώς καποια μορφή αυτού του χαιρετισμού έχει χρησιμοποιηθεί απο όλους τους ανθρώπους πάνω στην γη-το γνωστό γεια που κάνουμε σηκώνοντας το χέρι για να χαιρετίσουμε έναν φίλο.

Ο δωρικός χαιρετισμός γινεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω απο τον ώμο και με την παλάμη τεντωμένη.

Οι Έλληνες μα και οι Ρωμαίοι, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Κέλτες, οι Ινδιάνοι της Αμερικής ακόμα και οι πρώτοι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν αυτόν τον χαιρετισμό ως ένδειξη φιλίας και σε βασμού.

 Αυτός ο χαιρετισμός ποιο συγκεκριμένα προέρχεται απο τις Πελασγικές και Δωρικές κοινωνίες (εξου και η ονομασία του) και σύμφωνα με διάφορες πηγές πρωτοεμφανίστηκε κατα τις διάφορες ιερουργίες.
Χρησιμοποιήθηκε αρχικά απο ανώτατα ιερατεύματα μα ύστερα χρησιμοποιήθηκε και απο τα κατώτερα ως ένδειξη συμβασμού στα ανώτερα και ανώτατα ιερατεύματα.Υστερα ο χαιρετισμός μεταφέρθηκε και στην πολιτική ζωή οπου χρησιμοποιήθηκε ως χαιρετισμός σε βασιλείς και λοιπούς πολιτικούς άρχοντες όπως και στον στρατό.

Αυτός ο χαιρετισμός χρησιμοποιήθηκε και απο τον Μέγα Αλέξανδρο και το στράτευμά του καθότι όταν ένας στρατιώτης του ήθελε να του μιλήσει στεκώταν μπροστά του με το κράνος του στο αριστερό χέρι και υψώνοντας το δεξί του χέρι λέγοντας:"Χαίρε Αλέξανδρε, βασιλεύ των Μακεδόνων".Ο Αλέξανδρος ανταπέδειδε.

Ο χαιρετισμός μεταφέρθηκε στην Ρώμη καθώς οι Ρωμαίοι είχα επηρεαστεί πολύ απο τους Έλληνες και πολλοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες είχαν Ελληνική καταγωγή.Στην Ρώμη δεν λεγόταν το αρχαιοελληνικό χαίρε μα το ave(χαίρε όμως στην λατινική) και ο χαιρετισμός ονομάστηκε Ρωμαϊκός σε εκείνη την περιοχή.

6 σχόλια:

  1. ΧΑΡΗΚΑ ΔΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ .Εφ οσον υπαρχουν Ελληνιδες με ορθη κριση δεν χανεται η ελπιδα να ξεπλυθει οεγκεφαλος απο τον ρυπο του φασισμου .Ενας λεκες δεν μειωνει την αξια της πρυτανικης τηβεννου ουτε ο δωρικος χαιρετισμος του ανατελλοντος ηλιου αλλαξε το μηνυμα του .Ο φασιστικος χαι ρετισμος του Μουσουλινι διαφερει ως προς την τελεση και προς το μηνυμα που εκπεμπει.Γινεται με το χερι πανω απο το κεφαλι μετην παλαμη σαν να λεει στοπ . Ολο το χερι να κινειται απειλητικα φοβεριζοντας ανυπαρκτο αντιπαλο .Αντιθετα με το μηνυμα ειρηνης αγαπης και φιλιας του αρχαιου Ελληνικου χαιρετισμου . ΦΑΙΔΩΝ ΖΑΜΠΟΓΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟΜΟΥ .Εφ οσον υπαρχουωΕλληνιδες καιΕλληνες μεορθη κριση ................ΦΑΙΔΩΝ ΖΑΜΠΟΓΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιστορια επαναλαμβανεται .Δεν μου ειναι γνωστα τα ονοματα των δικαστων του Κατιδη . Σε μια τετοια καταδικαστικη αποφαση οι δικαστες ονομαζονταν ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΓΙΑΦΑΣ .Πρεπει να γραφουν στην ιδια λιστα και οι δικαστες του Κατιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ειναι επιβεβλημενο να διαγραψουμε τον δωρικο χαιρετισμο απο την ιστορια μας επειδη τον μολυναν παραλλασσοντας τον οι φασιστες του Μουσουλινι και οι ναζι του παραφρονα Χιτλερ ,εχει σειρα να διαγραφει και το αστερι της Βεργινας του βασιλια φιλιππου που το μολυνουν οι σλαβοι των Σκοπιων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δωρικος χατρετισμος του ανατελλοντοηλιου ηταν κατι συνηθισμενο απο τα Ομηρικα χρονια ως την Χριστιανικη εποχη .Μεταφερει μηνυμα ειρηνησ αγαππης και φιλιας .Γιαυτο χαιρετοyσαν ετσι οι πρωτοι Χριστιανοι .Επι Ενετων ηταν προνομιο αυτων.Επι τουρκοκρατιας αλλαξε μορφη και μηνυμα .Ο ραγιας που ανταμωνε στον δρομο του μουσουλμανο παραμεριζε εσκυβε το κεφαλι και χαιρετουσε μεσεβασμο και υποταγη τον μουσουλμανο με το δεξι χερι απλωμενο 0πως στον δωρικο χαιρετισμο με την διαφορα οτι τα δαχτυλα του ραγια κατευθυνονταν προς τα υποδηματατου μουσουλμανου .Η κακη αυτη αναμνηση ηταν η αιτια να μη χαιρετουν μετα την απελευθερωση οι Ελληνες με το χερι απλωμενο ,λεγεται οτι ο Κολοκοτρωνηςχαιρετουσε με το χερι ψηλα .Ισως το εκανεαυτο αυθορμητα α σε στγμες ενθουσιασμου ,οπως ο ποδοσφαιριστης Κατιδης.ΦΑΙΔΩΝ ΖΑΜΠΟΓΛΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Χιτλερ δεν μιμηθηκε τον Μουσουλινι οπως λανθασμενα γραφουν .Τον συμβουλεψαν αρχαιολογοι .Ο χαιρετισμος αυτος προκαλει ευχαριστη διαθεση .Πριν απο τον Χιτλερ Γερμανοι εξερευνητες με τον χαιρετισμο αυτον γινονταν φιλικα δεκτοι απο της πρωτογονες φυλες της Αφρικης και της Ασιας.Φαιδων Ζαμπογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ