Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ιδρύεται νέα τράπεζα στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Την άδεια από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου αναμένει ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών προκειμένου να λειτουργήσουν νέο τραπεζικό οργανισμό με ένα αρχικό κεφάλαιο της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ.
Σ' αυτή τη νέα επενδυτική προσπάθεια συμμετέχουν και Έλληνες όπως και Ρώσοι επιχειρηματίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας που συστήθηκε γι' αυτό τον σκοπό, με κεφάλαια από την Ινδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχουν σ' αυτό το νέο εγχείρημα, μεταξύ άλλων και οι ακόλουθοι: πρώην υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, δικηγόρος Στέλιος Τριανταφυλλίδης, λογιστές-ελεγκτές Λεύκιος Ιωαννίδης και Νίκος Νικολαΐδης, πρώην πρόεδρος του ΧΑΚ Ντίνος Παπαδόπουλος καθώς και ο επιχειρηματίας-φαρμακέμπορος Αλέξανδρος Ιακωβίδης.
Όπως επιβεβαιώθηκε από την Κεντρική Τράπεζα, η σχετική αίτηση για αδειοδότηση του νέου τραπεζικού οργανισμού υποβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και η αίτηση βρίσκεται σήμερα σε προχωρημένο στάδιο αξιολόγησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για αδειοδότηση ενός πιστωτικού ιδρύματος, για να μπορεί να αποδέχεται καταθέσεις από το κοινό και να χορηγεί πιστώσεις για λογαριασμό του, είναι, να διαθέτει ελάχιστο κεφάλαιο ύψους 5 εκατ. ευρώ. Η έδρα της νέας τράπεζας, εφόσον αδειοδοτηθεί, θα είναι η Λευκωσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ