Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Εβραίες, μουσουλμάνες , καλόγριες>>>> όλα γιά τίς θρησκείες...Γιατί μαλώνουν τελικά !!!!

 


Η Εβραϊκή θρησκεία έχει ελάχιστες διαφορές από το Ισλάμ. Αν δεν ήταν το θέμα της Παλαιστίνης μια χαρά φιλαράκια θα ήταν κατά της δύσης και οι δύο.

Ορθόδοξες εβραϊκές γυναίκες στο Ισραήλ λέγονται «Neshot Ha Shalim» καλύπτονται με Νικάμπ κ μπούρκες.





Καί οί μουσουλμάνες.


Μουσουλμάνες



Καί βέβαια, οί ορθόδοξες καλόγριες.



Νά καί οί καθολικές καλόγριες.


!!!!!!





7 σχόλια:

  1. Το κάλυμμα της κεφαλής για τις γυναίκες είναι ένδειξη σεμνότητας και αρετής από την αρχαία Ελλάδα , όμως
    και ο απόστολος Παύλος το θίγει το θέμα ,

    ο μωάμεθ , πολύ μετά , απλά αντίγραφε αλλά και επέβαλε δια της βίας

    μέχρι που έφτασαν οι γαλουχημένες από τον 'σινεμά' Ελληνίδες για να χάσουν
    κάθε έννοια σεμνότητας , νηστείας-εγκρατείας και αρετής.


    Μη ξεχνώντας ότι όλοι οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι ήταν νηστευτές, γι αυτό και υπάρχουν πολλοί φιλόσοφοι - χριστιανοί μάρτυρες κατά τους πρώτους αιώνες,
    μπορείτε να αρχίσετε την πνευματική ζωή με νηστεία , προσευχή , ελλεημοσύνη ,
    και ο Χριστός είναι Μεγαλοδύναμος , επειδή όπως έλεγαν οι Έλληνες φιλόσοφοι :
    Ζωή δίχα αρετής ουκ έστι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό μαντήλι μπορεί νά δείχνει σεβασμό όταν κάποια γυναίκα εκκλησιάζεται, όχι στήν κοσμική ζωή. Μέ τόν άνδρα όμως δέν ξέρω τί γίνεται όταν εκκλησιάζεται, ποιός ό τρόπος σεβασμού από αυτόν. Μόνο οί γυναίκες πρέπει νά καλύπτονται; Όσο για τήν αρχαία Ελλάδα, οί γυναίκες δέν είχαν περιορισμούς καί μπούρκες, είχαν φωτεινά ιμάτια καί όμορφες κομμώσεις καί κοσμήματα. Όμως, αυτή ή μαυρίλα βρέ παιδί, αυτή ή μπουρκοκατάσταση ... καί πάντα τήν πληρώνουν οί γυναίκες. Αυτό πού ξέρω νά πώ είναι, πώς χώρα πού δέν σέβεται τήν γυναίκα δέν είναι πολιτισμένη χώρα. Γιά τίς καλόγριες θά έλεγα πώς δέν χρειάζεται νά μαυρίζουν τήν ζωή τους μ' αυτά τά ράσα, ό Χριστός είναι χαρά καί πολύ λίγο ασχολούνται μέ τόν λόγο του καί περισσότερο μέ τήν ιστορία τών εβραίων καί τά γραπτά τών πατεράδων τής εκκλησίας. Τελικά, ό σεβασμός τού άνδρα πρός τήν γυναίκα και τής γυναίκας πρός τόν άνδρα είναι θέμα πρώτα ευγενούς γένους καί μετά παιδείας.

      Διαγραφή
    2. Κυρία Σοφία καλησπέρα και σας ευχαριστώ για την απάντηση.

      Αυτούς τους δύο , σχεδόν , μήνες σκεφτόμουνα τι να σας απαντήσω.
      Κατέληξα λοιπόν ότι ακριβώς περί της χαράς πρόκειται
      και όχι περί σεβασμού των γυναικών ή των επιθυμιών των γυναικών.

      Υπάρχει η εσωτερική χαρά που δίνει ο Χριστός στους σεμνούς και στις σεμνές που υπακούν στον λόγο Του και τους ενδιαφέρει κυρίως ο Έσω Άνθρωπος και δευτερευόντως το ΄λουκ' .

      Υπάρχει όμως και μια άλλη χαρά , η κοσμική , η εξωτερική από το ντύσιμο από τη μόδα από την άνεση , αυτή η χαρά δεν αρέσει στον Θεό . Έχει μάταιη ζήλεια και φθόνο.
      Αλλά δεν άρεσε και στους φιλόσοφους , και ίσως θα έπρεπε να είναι εν γνώση σας ,
      των οποίων τα χαρακτηριστικά ήταν ο τρίβων και ο πώγων , το ράσο και η γενειάδα δηλαδή συν την ασκητική από τροφές ζωή για απόκτηση αρετών.

      Επομένως είναι και ατυχής η σύγκριση που κάνετε των μοναχών ,
      διότι αν δείτε και όλες τις εικόνες της Παναγίας είναι πάντα με κάλυμμα στην κεφαλή.
      Λέτε η Παναγία να μην έχει χαρά ;
      ή μήπως τα 'πανέμορφα' μοντέλα της 'μόδας' έχουν μεγαλύτερη χαρά από τούς Αγίους ή τις Αγίες ;

      Γιώργος

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά υποβιβάζετε τον εαυτό σας με την σύγκριση που κάνατε.
    Σαν να συγκρίνεις κάποιους που κρατάνε την Ελληνική σημαία (με τον Σταυρό) με κάποιους που κρατάνε την κομμουνιστική σημαία ή κάποιους που κρατάνε την μαυροκόκκινη ή του ουρανίου τόξου
    και να εξάγεις το συμπέρασμα «Γιατί μαλώνουν τελικά !!!!».

    Συγνώμη αλλά θα σας ρωτήσω ευθέως:
    Είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο της σκέψης σας;
    (διαβάζοντας τα 2 σχόλια που προηγήθηκαν κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος θα διέγραφε την ανάρτηση ζητώντας προηγουμένως συγνώμη για την επιπολαιότητα)
    Ή φταίνε οι παρωπίδες;

    Ότι και να συμβαίνει, κάλο είναι να προβληματιζόμαστε. Όταν δεν γνωρίζουμε κάτι, πολύ περισσότερο όταν αφορά τη μεταφυσική, το υπερκόσμιο, καλό είναι να το ψάχνουμε πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό σχόλιό σας τό ανεβάζω γιά νά διαβάσουν κι άλλοι τό επίπεδο μέ τό οποίο εκφράζεστε, Ένας άνθρωπος μέ αγωγή καί ευγένεια πού θέλει νά εκφράσει τήν άποψή του θά σεβότανε τόν χώρο πού τόν φιλοξενεί καί τήν κάτοχο αυτού τού χώρου πού ανοίγει θέματα πρός συζήτηση καί σκέψη. Πρός ενημέρωση σάς λέω πώς τό ένα από τά δύο σχόλια πού αναφέρετε στήν παρένθεση, είναι δικό μου... σάς έφερε σέ αντίθεση;!!! Πέραν τούτου δέν έχω νά σάς απαντήσω τίποτα άλλο διότι δέν αξίζετε διαλόγου. Νά μάθετε νά σκέφθεστε πέρα από τά καθοδηγούμενα τών θρησκειών, νά σέβεστε τόν άλλον άνθρωπο, νά είστε ταπεινός καί καλοπροαίρετος, καί βέβαια νά μήν σάς φοβίζει τό όποιο «βότσαλο» ταράζει τά στάσιμα ύδατα τού μυαλού σας.

      Διαγραφή
    2. «Εβραίες, μουσουλμάνες , καλόγριες>>>> όλα γιά τίς θρησκείες...Γιατί μαλώνουν τελικά !!!!»
      1) Εμφανίζετε φωτογραφίες από πρόσωπο που εξωτερικά «σας φαίνεται να μοιάζουν» για να βγάλετε το αυθαίρετο συμπέρασμα «γιατί μαλώνουν τελικά!!!». Σαν να βάζετε φωτογραφίες από έναν πχ Γάλλο κ έναν Άγγλο που να μοιάζουν και να λέτε "άνθρωποι και οι δύο τους. Γιατί μαλώνουν τελικά".

      Αν ΔΕΝ καταλαβαίνετε τις διαφορές ανάμεσα στις θρησκείες και σε ένα σωρό άλλα θέματα, αναζητήστε τες. Μην απαξιώνετε ότι δεν γνωρίζετε.

      2) Η ορθοδοξία έχει δόγματα, έχει ιερούς κανόνες, έχει πνευματικότητα, έχει εμπειρία. Υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν πραγματικά να σας καθοδηγήσουν σε αυτά. Προϋποθέτει καλοπροαίρετα να τα αναζητήσετε. Όχι να τα ειρωνεύεστε ή να τα απορρίπτετε εκ των προτέρων.

      3) Ότι σκέφτεται ένας δυτικός άνθρωπος, ότι του φαίνεται λογικό ή σωστό (πχ προγαμιαίες σχέσεις, πχ διαζύγιο, πχ εκτρώσεις) δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό για την εκκλησία.
      Για παράδειγμα, υπάρχουν και φονιάδες, που έχει αμβλυνθεί τόσο η συνείδησή τους που σκοτώνουν και δικαιολογούν το έγκλημά τους. Ούτε καν μετά το φόνο δεν καταλαβαίνουν το σφάλμα τους. Συνεπώς το τι μας λέει το μυαλό μας, η λογική μας, δεν σημαίνει ότι πάντα είναι και σωστό.

      4) Η ορθοδοξία έχει στόχο να πάει τον άνθρωπο στον Παράδεισο. Να τον λυτρώσει από τα πάθη του. Να τον κάνει πραγματικά ταπεινό και ενάρετο. Υπάρχουν κάποιοι που το έχουν καταφέρει αυτό. Όταν τους πλησιάζει ένας άνθρωπος το νοιώθει. Φυσικά ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα επεδίωξε να διαφημίσει την εξωτερική του ομορφιά ή τα ρούχα ή να κοσμήματά του. Είναι ένας τελείως διαφορετικός τρόπος σκέψης. Σίγουρα δύσκολο να τον αντιληφθεί ο σημερινός δυτικός άνθρωπος που η σκέψη του συχνά περιορίζεται στην λέξη "θέλω¨. Στόχος της Ορθοδοξίας είναι ακριβώς να μην χρειάζεται να "θέλεις" να γίνει το δικό σου. Όχι να μην προσπαθείς, να μην κουράζεσαι, να μην εργάζεσαι, απλά να εμπιστεύεσαι την ζωή σου στον Θεό. Να αναμένεις την αιώνιο ζωή.
      Αυτά ως μια μικρή παρέμβαση.

      Διαγραφή
    3. Επιδιώκετε διάλογο αλλά θά τόν είχατε άν ήταν τό μοναδικό σας σχόλιο αυτό. Όμως, ή φράση σας «Είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο τής σκέψης σας;» στό πρώτο σας σχόλιο δέν μού αφήνει περιθώρια νά σάς πώ μέ λόγια αυτά πού εσείς δέν διακρίνετε στίς εικόνες τού κειμένου καί τήν σχέση τών θρησκειών μεταξύ τους .

      Διαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ