Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βρήκαν κρέας σκύλου σε κεμπάπ!

Τι τρώμε;
Αντικαταστούν το αρνί με … σκύλο και φτιάχνουν κεμπάπ! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ...

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει τι ακριβώς περιέχουν μέσα τους τα κρέατα με τα οποία φτιάχνονται.... τα κεμπάπ και τα αρνίσια κάρυ που σερβίρονται σε delivery του Λονδίνου. Σοκ προκαλεί η μια περίπτωση που όλοι υποψιάζονται ότι πιθανόν να περιέχει κρέας σκύλου.
Δείγματα από έξι delivery της Λονδρέζικης πρωτεύουσας στάλθηκαν στο εργαστήριο στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ Horsemeat Banquet που προβάλει σήμερα (27/03) το BBC Three.
Παρά, όμως, τις φιλότιμες προσπάθειες των επιστημόνων κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει τι ακριβώς περιέχει μέσα του ένα συγκεκριμένο Ινδικό αρνίσιο κάρυ.
«Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είχε μέσα του κρέας. Και ότι αυτό δεν ήταν αρνίσιο, χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρισιο. Καθώς επίσης ότι δεν προερχόταν από άλογο ή κατσίκι». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του προγράμματος.Αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να περιέχει κρέας από κάποιο άλλο ζώο. Και φέρνοντας, σύμφωνα με την Daily Mail, στο νου την περίπτωση στην Ισπανία όπου ανακαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσαν πτώματα σκύλων σε σκυλοτροφή.
Ενώ, στα πλαίσια της ίδιας έρευνας, βρέθηκε ότι ένα μοσχαρίσιο burger περιείχε κοτόπουλο και αίμα, ενώ ένα άλλο δεν περιείχε καθόλου κρέας πέρα από αίμα και καρδιά.Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα αντίστοιχων ερευνών σοκάρουν. Όπως πέρυσι όταν μια έρευνα σε 20 αρνίσια κάρυ στα West Midlands αποκάλυψε ότι περιείχαν φθηνότερα κρέατα, όπως μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο. Ενώ τέσσερα δεν είχαν καθόλου αρνί, το οποίο είχε αντικατασταθεί με κοτόπουλο.Την ίδια ώρα που ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Ουαλία είχε κατηγορηθεί ότι προμήθευε αλογίσιο κρέας σε εταιρίες που έφτιαχναν κεμπάπ και burgers για εκατοντάδες take-aways ανά την Αγγλία.

Parapona-Rodou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ