Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

"Ουσιαστικά εκτός Ευρωζώνης είναι ήδη η Kύπρος"


Kορυφαίος αναλυτής της Morgan Stanley ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Κύπρο, καθώς θεωρεί πως πλέον δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης. Ο Ντανιέλ Αντονούτσι εκτιμά επίσης πως οι πιθανότητες οριστικής εξόδου είναι στο 30%.
Συγκεκριμένα υποστήριξε πως η Κύπρος θα αντιμετωπίσει μια ύφεση ελληνικού τύπου, με την κυβέρνηση της χώρας να αντιμετωπίζει σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η Κύπρος είναι κάτι παραπάνω από μία «μοναδική περίπτωση» που αντιμετωπίστηκε με «μοναδικό τρόπο». Μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για παρόμοιου τύπου λύσεις πλήττοντας την αρχή της ασφάλισης των καταθέσεων.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να προτιμούν τα ομόλογα της Ελλάδος λήξεως 2023, από τα κυπριακά λήξεως 2020, καθώς η χώρα τώρα πλέον μπαίνει σε μία φάση απομόχλευσης και διόρθωσης των ανισορροπιών. Η σύσταση της για τα κρατικά κυπριακά κρατικά ομόλογα επομένως είναι αρνητική, αφού τα χαρακτηρίζει ακριβά σε σχέση με τα ελληνικά, αφού θεωρεί ότι η σχέση βραχυπρόθεσμου κινδύνου-απόδοσης δεν είναι ελκυστική.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ