Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

«ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ» Έκτακτη φορολόγηση καταθέσεων στην Ισπανία

Σε επιβολή φόρου επί των καταθέσεων προχωρά και η Ισπανία, δημιουργώντας ένα επίφοβο κλίμα στην ΕΕ ότι τα χρήματα των καταθέσεων των πολιτών είναι ανυπεράσπιστα στις «ληστρικές» επιθέσεις των κυβερνήσεων.


 Σύμφωνα με τον υπουργό επί του προϋπολογισμού Cristobal Montoro ο φόρος που θα επιβληθεί θα είναι της τάξης του 0,2% όπου μέσω αυτού εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν περί τα 3 δισ. €. Βέβαια ο Ισπανός υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο φόρος αυτός δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο, αλλά ποιος θα μπορούσε να τον πιστέψει ιδιαίτερα, αυτές τις ώρες όπου η ευρωζώνη πλήττεται καίρια από την κρίση. Τέτοιες ενέργειες δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους καταθέτες των ευρωπαϊκών τραπεζών θέτοντας σε κίνδυνο όλο το ευρωοικονομικό οικοδόμημα.
Όπως ισχυρίζεται ο Jaime Becerril, αναλυτής της JP Morgan, ο οποίος πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος φόρος είναι μια  «επικίνδυνη κίνηση η οποία επιλέγεται να γίνει σε μια άσχημη στιγμή».
Για τον ίδιο, αυτή η νέα φορολογία δεν είναι τόσο διαφορετική από την αντίστοιχη που επιλέγει για την Κύπρο, λέγοντας πως έτσι η ισπανική κυβέρνηση ουσιαστικά τιμωρεί την αποταμίευση σε καιρούς λιτότητας.
«Είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει κίνδυνος από εκροές κεφαλαίων, αν και η ακριβής φύση των καταθέσεων που επηρεάζονται από αυτό το φόρο είναι ακόμα αβέβαιη. Αλλά η "αβεβαιότητα" δεν είναι ποτέ καλός φίλος της οικονομικής σταθερότητας» σημείωσε ο ίδιος.


Πηγή La Tribune
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ