Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τον αριστερό (μαλάκα) και αν τον δέρνεις…. ...την ησυχία σου χαλάς

Μού γράφει ένας αριστερός (μαλάκας) : « Εδω υπαρχει κοσμος που δεν εχει να φαει και καποιοι κοιτανε να παρουν και την τελευταια δεκαρα για εκκλησιες. Λες και ελειψαν ποτε οι εκκλησιες σε αυτην την χωρα...». Πρώτον: Για το Τζαμί, αγαπητέ αριστερέ  περισσεύουν λεφτά «από τον κόσμο που δεν έχει να φάει», και δεύτερον: Δεν μας έλειψαν ποτέ οι εκκλησιές. Χιλιάδες κτίστηκαν.Μόνο μια περισσεύει. Αυτή που πρότεινε ο Καποδίστριας και την οποία αποφάσισε ομόφωνα η Δ΄ Εθνική Συνέλευση. Ο ναός του Σωτήρα Χριστού θα είναι ένα έργο μνημειώδες που θα κτισθεί μόνο από Έλληνες για τον Ελληνισμό, για τις αξίες του Έθνους και τα ιδεώδη της φυλής. Θα ανεγερθεί χωρίς επιβάρυνση του Κρατικού προϋπολογισμού και της Εκκλησίας. Ευεργέτες πολλοί, από όλα τα μέρη του κόσμου, θέλουν να συνδέσουν το ΤΑΜΑ, σαν προσωπική τους συνεισφορά στην Σωτηρία της Πατρίδος. Εκατοντάδες πατριώτες θα προσφέρουν τις πλείστες των υπηρεσιών δωρεάν, και εκατοντάδες αποκλειστικά Έλληνες πρόκειται να εργασθούν . Το σωματείο «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους», και το Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών διοργανώνουν την 31.3.2013 στο γήπεδο του Σπόρτινγκ , επίκαιρη ημερίδα, με σκοπό την διάδοση της ιδέας της υλοποιήσεως του Χρέους (ΤΑΜΑΤΟΣ) ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, από τις 16.00 μμ, έως τις 19.30μμ. Ομιλητές θα είναι : Ο Πρόεδρος των Φίλων του Τάματος του Έθνους κ. Ι. Αναγνωστόπουλος , ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος καὶ Μεγαλοπόλεως κ. Ἱερεμίας, ο ηγουμένος της Ἱ. Μ. Καρακάλλου του Ἁγ. Ὄρους, ο Προέδρος τοῦ «Ομίλου Απογόνων 1821 και Επιφανών Ιστορικών Γενεών της Ελλάδος» κ. Κων/νος Πλαπούτας, ο Καθηγητής Αχιλλεύς Λαζάρου, ο δημοσιογράφος Σπ. Χατζάρας, η Ἐκπαιδευτικός κ. Ρένας Ἀνούση, και η οικονομολόγος κ. Γεωργία Φωτεινού. 
http://deltio11.blogspot.gr/


Το Τάμα του Έθνους Ναός του Σωτήρος


 Έκκληση στους Χριστιανούς πιστούς σε όλη την Ελλάδα να βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιηθεί το αποκαλούμενο «Τάμα του Έθνους», που φέρεται ότι έκαναν οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης πριν από 185 χρόνια, απευθύνουν τα μέλη του Σωματείου «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους».

Για όσους δεν γνωρίζουν στην Δ' Εθνοσυνέλευση του 1827, οι Έλληνες αγωνιστές αποφάσισαν να κάνουν ένα Τάμα ώστε να ευχαριστήσουν τον Σωτήρα Χριστό για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Τι ήταν αυτό; Να κατασκευαστεί ένας μεγάλος ναός του Σωτήρος, το «ευχαριστήριο δώρο του Έθνους προς τον Θεό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ