Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"TAKE THE MONEY AND RUN"! Γ.Ντάισελμπλουμ: "Έρχεται κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων σε όλο το νότο"


Επιβεβαίωσε απόλυτα τις πληροφορίες του defencenet.gr ότι έρχεται κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ο πρόεδρος  του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας στο πρακτορείο Reuters ότι "Το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα".
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έστειλε κύματα ρίγους σε όλη την Ευρώπη λέγοντας πως η συμφωνία της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει περίγραμμα για αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις τραπεζών στην ΕΕ.
Της δήλωσης ακολούθησε κατάρρευση των Χρηματιστηρίων
Στο Μιλάνο και την Μαδρίτη καταγράφουν βουτιά που ξεπερνά το 2%. Ο ιταλικός FTSE MIB, λόγω και της φημολογούμενης υποβάθμισης της χώρας από τον οίκος Moody’s, υποχωρεί κατά 2,64% στις 15.620 μονάδες.
Αντίστοιχες απώλειες και για τον ισπανικό IBEX 35 που υποχωρεί 2,59% στις 8.114 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 1,23% στις 3.724 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,6% στις 7.859 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον FTSE 100 ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί στις 293 μονάδες.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters και στους Financial Times ο DijsselΒoom όπως αποκαλείται κοροϊδευτικά ο Ολλανδός υπουργός και επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε:
«Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ εγώ το κρίνω ως ότι σπρώξαμε πίσω τους κινδύνους. Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, το πρώτο μας ερώτημα θα είναι: οκ, εσείς στην τράπεζα, τι σκέφτεστε να κάνετε για αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλοποιηθείτε μόνοι σας;».
Και συνέχισε λέγοντας «εάν η τράπεζα δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα μιλήσουμε στους μετόχους και στους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και εάν είναι απαραίτητο, και από τους ανασφάλιστους καταθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτή η νέα προσέγγιση για χώρες της Ευρωζώνης που έχουν τραπεζικούς τομείς με υψηλή μόχλευση, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, καθώς και για άλλες χώρες με τραπεζικά προβλήματα, όπως η Σλοβενία, ο Ντάισελμπλουμ είπε πως "Θα πρέπει να συρρικνώσουν τις τράπεζες".
"Σημαίνει, αντιμετώπισε το θέμα πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ενίσχυσε τις τράπεζές σου, ρύθμισε τα ισοζύγιά σου και συνειδητοποίησε πως, αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα, η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτομάτως ότι θα έρθουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημά σου. Εσύ είσαι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις".
Mήπως δουλεύει σε ελβετική τράπεζα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ