Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αφλατοξίνες ο νέος διατροφικός εφιάλτης στην Ευρώπη

Μετά το κρέας αλόγου, τις διοξίνες και τ’ αντιβιοτικά νέο διατροφικό σκάνδαλο πλήττει την Ευρώπη, έχοντας ξεκινήσει από τη Σερβία και οι πρώτες παρενέργειες εντοπίζονται στη Γερμανία.
Οι έλεγχοι στο γάλα των ζώων έδειξαν αφλατοξίνη Β1, σε επίπεδο δεκαπλάσιο από το ανώτατο επιτρεπτό, που είναι 0,02 μιλιγκράμ.
Περισσότερες από 3.500 αγροτικές επιχειρήσεις έχουν προμηθευτεί 45.000 τόνους ζωοτροφές μολυσμένες από μυκοτοξίνες (μούχλα), στη Βόρεια Γερμανία, όπου οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό.
Προς το παρόν όλοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί θεωρώντας ότι πρόλαβαν το πρόβλημα στην αρχή.
«Πρόκειται για ουσίες τοξικές και καρκινογόνες που σημαίνει ότι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις τροφές ούτως ή άλλως. Εξ’ όσων φαίνεται οι αυστηροί έλεγχοι στο γάλα απέδωσαν και είχαμε έγκαιρη προειδοποίηση» υποστήριξε ο Γιοχάνες Ρέμελ, Υπουργός Γεωργίας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.
Γερμανοί παραγωγοί ζωοτροφών προμηθεύτηκαν μολυσμένο καλαμπόκι από την Σερβία, το οποίο με τη σειρά τους το χρησιμοποίησαν για την παραγωγή τροφής βοοειδών, χοίρων και πουλερικών.
 http://gr.euronews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ