Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΚυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ο Χατζηδάκης βροντοφώναξε: «Δεν θα ανεχθούμε άλλο τους τζαμπατζήδες στα μέσα μαζικής μεταφοράς»

 Δεν θα πέσουμε για ένα κωλόπαιδο που δεν είχε εισιτήριο
  Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Θα μπορούσε να είναι μια τραγική φανταστική ιστορία, όμως είναι καθημερινή πραγματική ιστορία.
Να μην γίνει πολιτική εκμετάλλευση ζητούν τα κυβερνητικά κοράκια. Όχι! Να περάσει σαν ένα «τυχαίο γεγονός». Έτυχε ένας κακός ελεγκτής να συνυπάρξει με έναν πιο κακό οδηγό λεωφορείου που μετέφερε ένα κωλόπαιδο που δεν είχε, ενδεχομένως εισιτήριο. Απλώς έτυχε να υπάρχει και μια κυβέρνηση που ξεσκίζει τους ανυπεράσπιστους, κόβει το ρεύμα από τους εξαθλιωμένους, εξανεμίζει τους μισθούς και γλύφει τους έχοντες πολλά λεφτά, τους μεγαλοφοροφυγάδες τους πλοιοκτήτες και τους βιομήχανους.
Ίσως να σκέφτονται οι «κύριοι» και οι «κυρίες» της κυβέρνησης ως δεύτερες Μαρίες Αντουανέτες: Μα αφού το παλικάρι δεν είχε 1,40 για εισιτήριο, γιατί δεν έπαιρνε ένα ταξί;
Ίσως πάλι να μονολογούν, όπως παλιότερα ο συχωρεμένος ο Γιαννόπουλος: Δεν θα πέσουμε για ένα κωλόπαιδο που δεν είχε εισιτήριο!
Τους βολεύει τέτοια περιστατικά να μην μπλέκονται με την πολιτική.
Και οι αυτοκτονίες; Και η ανεργία των νέων που φτάνει στο 68%; Και οι άστεγοι που τρώνε από τα σκουπίδια; Και οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που πάνε σύννεφο; Και η φτώχια; Και η εξαθλίωση; Και τα σκάνδαλα που συνεχίζονται; Και οι λίστες με τους εκατομμυριούχους; Και οι μισθοί των 300 ευρώ; Και η κατάρρευση της παιδείας και της υγείας; Και οι διορισμοί φιλενάδων και φίλων στην ΕΡΤ;
Ούτε αυτά να μην μπλέκονται με την πολιτική;
Ωραία! Μόνο που, θέλετε δεν θέλετε, όλα αυτά είναι πολιτική, «κύριοι» της κυβέρνησης. Είναι η πολιτική σας, όχι τα αποτελέσματά της αλλά η ίδια η ουσία της πολιτικής σας.
Πώς γίνεται η πολιτική σας να μην μπλέκεται με την πολιτική. Θα σας βόλευε σίγουρα, τώρα μέσα «στα μπάνια του λαού», να καταγραφεί και αυτό το περιστατικό σαν ένα ατυχές συμβάν.
Καταφεύγετε σ’ έναν ανθρωποφάγο λαϊκισμό φωνάζοντας πως τέτοια περιστατικά δεν έχουν σχέση με την πολιτική σας.
Με τι έχουν; Με την κακιά την ώρα;
Δεν είστε εσείς οι «τσάμπα μάγκες» που δώσατε ρητή εντολή: Πιάστε τους τσαμπατζήδες;
Βέβαια! Βρήκατε τους υπαίτιους για τα χάλια της οικονομίας!
Γιατί ψάχνετε ανάμεσα σε αγνώστους; Δίπλα σας είναι. Όλοι αυτοί που συναναστρέφεστε και υπηρετείτε πιστά.
Τουλάχιστον αφού δεν έχει κανένας σας την ευθιξία να παραιτηθεί από την καρέκλα του και να χάσει τα προνόμια που αυτή σας παρέχει, ας σιωπήσετε έστω για μερικές μέρες.
Κλειστείτε στα γραφεία σας, απολαύστε τις διακοπές σας  και μην κάνετε δηλώσεις.
Τουλάχιστον, αυτό.

Τουλάχιστον εσείς κύριε Σίμο μας…
alfavita.gr

Ενώ .., από τήν άλλη  κατηγορηματικός για την εφαρμογή των μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών,{τό υποχθόνιο όν} Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαιώνοντας πως, παρά τις αντιδράσεις, το υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά «δεν θα κάνει κανέναν συμβιβασμό και καμία έκπτωση».
«Κι αυτό διότι μας ενδιαφέρει να περιορίσουμε τα ελλείμματα των συγκοινωνιών. Μας ενδιαφέρει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το φαινόμενο των τζαμπατζήδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ