Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Φουκουσίμα: 300 τόνοι ραδιενεργού ύδατος διαρρέουν στόν ωκεανό ...καί εσείς συνεχίστε νά καταναλώνετε κατεψυγμένα θαλασσινά από ειρηνικό καί ινδικό ωκεανό


 

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ραδιενεργό νερό από Φουκουσίμα δηλητηριάζει συστηματικά όλο τον ΕιρηνικόΩκεανό... Αυτή τη στιγμή, ένα τεράστιο ποσό των άκρως ραδιενεργού ύδατος διαφεύγει στον Ειρηνικό Ωκεανό από τα ερείπια του κατεστραμμένου Fukushima πυρηνική εγκατάσταση στην Ιαπωνία.
Αυτό συμβαίνει όλη την ημέρα, κάθε μέρα για περισσότερο από δύο χρόνια. Οι τεράστιες ποσότητες τριτίου, το καίσιο και το στρόντιο που απελευθερώνονται διεξάγονται από τον άνεμο, τη βροχή και τα ωκεάνια ρεύματα σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Και φυσικά τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να πληγεί ιδιαίτερα σκληρά. Όταν πίνετε νερό ή φάτε θαλασσινά που έχει μολυνθεί με αυτά τα ραδιενεργά σωματίδια, που μπορεί να κολλήσει γύρω για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά τα επόμενα χρόνια, αυτή η συνεχιζόμενη καταστροφή θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσουν την υγεία των εκατομμυρίων των ανθρώπων που ζουν στο βόρειο ημισφαίριο, και το λυπηρό είναι ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους ποτέ δεν θα γνωρίζουν καν την πραγματική αιτία των προβλημάτων υγείας τους.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ιαπωνική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη Tepco να χειριστεί αυτή την κρίση, αλλά τώρα έχει γίνει απόλυτα σαφές ότι η Tepco δεν έχει ιδέα τι κάνουν. Στην πραγματικότητα, η ροή ραδιενεργού ύδατος έχει πάρει τόσο κακή που οι αρχές στην Ιαπωνία ζητούν τώρα είναι μια "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" ...
Επιμέλεια Νακος Μαρουγκας
 REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ