Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤρίτη 13 Αυγούστου 2013

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών!

Τα καλά και συμφέροντα για τα... δικά μας παιδιά. Φαίνεται πως οι Έλληνες πολιτικοί δε βάζουν μυαλό και παίζουν με τις αντοχές των πολιτών!
Των πολιτών που βλέπουν καθημερινά μισθούς και συντάξεις να συρρικνώνονται... όχι μόνο εξαιτίας των περικοπών αλλά και γιατί πρέπει να πληρώνουν τον έναν φόρο μετά τον άλλο, χαράτσια κτλ.
Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν για να ανακουφιστούν οι πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο των επιλογών που έκαναν οι πολιτικοί, αλλά λεφτά υπάρχουν όταν μιλάμε για αύξηση των βουλευτικών συντάξεων!
Και αυτό προσπαθούν να περάσουν με μια σκανδαλώδη εγκύκλιο του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ (ΕΤΑΜ). Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η εγκύκλιος αυτή προβλέπει αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών κάτι που θα φέρει από το... παράθυρο αύξηση των συντάξεών τους!
Δίνει το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο επικουρικό του ταμείο ώστε κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του όσο κατείχε δημόσια αξιώματα, αναφέρει η εφημερίδα.
Δεν δίνει μόνο το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας μόνο σε όσους θέλουν να συνταξιοδοτηθούν αλλά και σε όσους ήδη παίρνουν σύνταξη και με την εγκύκλιο έχουν το δικαίωμα να αναγνωρίσουν επιπλέον χρόνια και έτσι να αυξήσουν τη σύνταξή τους.
Τι προβλέπεται
Με το νόμο και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας που διήνυσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν.
Για τους περισσότερους μάλιστα, η εξαγορά αυτή έχει πλαφόν ως προς το τελικό κόστος.
Έτσι, μέσω της αναγνώρισης που τους προσφέρει η εγκύκλιος, μπορούν όχι μόνο να συμπληρώσουν χρόνια και να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά και να αυξήσουν το ποσό που θα παίρνουν μηνιαίως.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

newist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ