Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Άνθρακες ο «κοινού ενδιαφέροντος» θησαυρός

«..our success story is going also to be a European success story...»

 
Τσάι ,θερμότητα, συμπάθεια και τίποτα άλλο!
ΘΡΙΑΜΒΟΣ! Η ατμόσφαιρα στο Οβάλ Γραφείο ήταν πολύ θερμή και τα αρκουδίσιον δούλευαν φουλ. Ο Αντουάν ζει το «κοινού ενδιαφέροντος», «success story» του. Μια ώρα έμεινε με τον πρόεδρο στα «κεντρικά».
Η Ελλάδα «κέρδισε» ευχολόγια, κατανόηση, συμπάθεια, αλληλεγγύη χτύπημα στην πλάτη και ο πρωθυπουργός την... φωτογραφία.
Ο Αντουάν ζει στο δικό του φανταστικό «success story» ως υπάλληλος ΔΝΤ και υφιστάμενος του Τόμσεν, αφού του έδωσε συγχαρητήρια ο Πρόεδρος , που όμως έχει και αυτός διοριστεί από την Παγκόσμια Τραπεζική Χούντα των «αγορών», στην οποία ανήκουν και τα «παιδιά» της Ευρώπης Ντράγκι, Jens Weidmann, Δωροθέα, Σόιμπλε, Όλλι Ρεν κτλ, κτλ! κλπ, κλπ!
Ο εγωπαθής Αντουάν έδωσε με τις δηλώσεις του την εντύπωση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι (περίπου)... «μια χαρά» και ότι η κυβέρνησή του είναι (περίπου)... «λαοφιλής» και ότι η σύμπραξη τρόικας- Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ εμπνέει... (περίπου) «σταθερότητα» και οτι «θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», οπότε το ελληνικό... «success story» θα γίνει (περίπου) ευρωπαϊκό(!!!!).
Στο «Μέγκα έσκισε», αλλά ΔΕΝ άφησε καλές εντυπώσεις στην Ουάσιγκτον. Έρχεται «λύση» στην Κύπρο, στα μέτρα του «σχεδίου Σημίτη-Παπανδρέου-Ντόρας-Χριστόφια-Αννάν», και λύση made in USA στο Μακεδονικό, αφου ως γνωστόν η κυβέρνηση Σαμαρά-ΠΑΣΟΚ-Τρόικας ,έχει δεσμευτεί για «την αποδοχή», μίας ονομασίας για την π.Γ.Δ.Μ ,«με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο σε αλυτρωτικές πολιτικές.
Στο Αιγαίο που μας ενώνει με την Τουρκία λύση Ερντογάν.
Δεν αναμένεται δραστική μεσολάβηση-επέμβαση των ΗΠΑ για Οικονομία-μνημόνια , ούτε αναμένονται επενδύσεις.
Για πρώτη φορά ,από τον Απρίλιο 1961, που έγινε η πρώτη επίσκεψη στις ΗΠΑ πρωθυπουργού της Ελλάδας ο Αντουάν έγινε δεκτός χωρίς να συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών. Δεν «αναβαθμίστηκε», ούτε «διευρύνθηκε» η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά, εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του Λευκού Οίκου και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Αυτή είναι πάγια πολιτική-τακτική σε συναντήσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες. Απεναντίας, υποβαθμίστηκε η ελληνική πλευρά, χωρίς την παρουσία μαζί με τον πρωθυπουργό, των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.
Ο Ομπάμα δήλωσε πεπεισμένος ότι θα συνεχισθούν οι δομικές αλλαγές που απαιτεί το ΔΝΤ και χαρακτήρισε σημαντικές τις ενέργειες που γίνονται στην Ελλάδα που θα αποδεσμεύσουν (στο μέλλον) τον ελληνικό λαό.

  www.kalami.net
deltio11.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ